görseller
tansiyon 

belki ilginizi çeker
  1. · düşük tansiyon
  2. · yüksek tansiyon
  3. · oruç
  4. · 28 temmuz 2008 ilaç krizi
  5. · kalp
  6. · sinem kobal
  7. · korotkoff sesleri
  8. · panikatak
  9. · hacettepe üniversitesi rock şenlikleri 2007
  10. · sözlük yazarlarının hastalıkları
gündem
  1. · annenin gençlik fotoğrafları
  2. · günün tek cümlelik özeti
  3. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  4. · her yerinden öpüyorum rüştü
  5. · ezel
  6. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  7. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  8. · değil miydik
  9. · filterkeys

tansiyon  

1. kalpten pompalanan kanın damarlar üzerinde yaptığı basınç; tansiyon olarak tanımlanır. normal tansiyonun dışında; hipertansiyon (yüksek tansiyon) ve hipotansiyon (düşük tansiyon) olmak üzere normal olmayan iki farklı çeşidi vardır.
    (bkz: sözlüğün tansiyonu)
    (srce, 25.10.2004 00:59)
  2. günün birinde yani vaktin geldiği günde azrailin benim üzerimde "acaba ne bahane uydursam şuna" diye çok düşünmemesine olanak tanıyacak vücut zayıflığı.
    (bkz: kontak anahtarı)
    (hell guardian, 19.03.2005 23:24 ~ 23:25)
  3. (zeus, 03.04.2006 15:49)
  4. (bkz: gerilim)
    (nepenthe, 03.04.2006 20:23)
  5. (gxix, 21.04.2006 15:35)
  6. düşük olması kısmen sağlıklı olduğunuzu göstersede aşırı düşük olması hayra alamet olmayabilir korkunç başağrısı uyku ve baygınlık yapar doktora gitmeniz önerilebilir ama doktorlar daha çok başağrısı yaptığından ben tavsiye etmiyorum (bkz: su akar yolunu bulur)
    (beni de alın, 07.01.2007 19:54)
  7. yetişkin bir insanda normali 12'ye 8 olarak kabul edilebilir. peki 12 ne, 8 ne değil mi?

kalbin her atışında, damarlardaki kan, damar çeperlerine basınç yapar. bu basınç, kalbin kasılma anında en yüksek değerindedir ve kan damarlara 12 olarak zikredilen 120 mm civa değerinde bir basınç uygular. 8 olan ise, kalbin kasılmadığı durumda (gevşek durumunda) damarlardaki kan basıncını yani 80 mm civayı temsil eder. eğer bu küçük tansiyon çok küçükse kalp yeteri kadar kan ile beslenmiyor demektir.

(bkz: yüksek tansiyon)*
    (bkz: düşük tansiyon)*
    (misuf, 17.10.2008 02:42 ~ 02:46)
  8. biz tansiyon ölçme aleti aldıktan ve komşular bunu duyduktan sonra tüm apartmanda baş gösteren sağlık sorunu. gün boyunca kapıya gelip ya da eve çağırıp tansiyonunu ölçtüren apartman teyzeleri ile yakınlaşmamı sağlayan ve ruhumdaki hemşireliği gün yüzüne çıkaran kanın damar çeperlerine yaptığı basınç.
    (löpürgül löpürcan, 17.10.2008 11:59)
  9. - ölücem galiba.(farkındalık)
    - merhabalar, çok acele bir taksi gönderebilir misiniz? (hazırlık)
    - bir anda burnum kanamaya başladı, sanki beynim patlayacaktı (dert yanma)
    - vay mk! hastaneye yatıyorum (şaşkınlık)
    - ben size ne ara haber verdim? (şaşkınlık pt.2)
    - bu ilaçları mı içiyim? hehehe kafa yapar mı bunlar ki? (dalga geçen entel genç)
    - bak falda bile çıkmıştı. yatan hasta var demişti duygu teyzen. (klasik anne cümlesi)
    - sırtım ağrıdı olum. ne rahatsız koltuk bunlar? (kardeş serzenişi(hilton oteli ya mına kodumun yeri)
    - ne yaptın da bu hale geldin böyle oğlum? (üzülen baba sorgu cümlesi)
    - kola, sigara, stres ve uykusuzluk yasak. dengeli beslenmen gerek. bu da perhizle olur ancak. (sağlıkla gülümseyen doktor tavsiyesi)

ama hayır, her zaman böyle olmuyor. her zaman yırtamıyor(muş) insan. köprüden önce son çıkış olarak beyin kanaması, köprü olarakta ölmek varmış. öldürüyormuş hatta.

- sahi ya doktor bey? tansiyon ne şartlarda insanı öldürür?

siktir. kola yasaksa ölürüm lan ben.
    (blackfield, 12.12.2008 15:17)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil