tanrıdan diledim  

adana çık aradan

1. en son kurtlar vadisinde dinlediğim
    insanın içini yaran bir erzincan türküsüdür

sözleri şöyledir

tanrıdan diledim bu kadar dilek (aman aman)
    o yarin yüzünü bir daha görek (aman aman)
    bana kısmet değil dizinde yatmak (aman aman)
    dizinde yatıp da yüzüne bakmak (aman aman)

gel aman anam yanıma kıyma bu yazık canıma
    bir kara kaşın bir kara gözün değer dünya malına

ayrılık hasreti canıma yetti (aman aman)
    kalmadı gözümün yaşları dindi (aman aman)
    bahçenizde lale sümbül gül bitti (aman aman)
    eridi yüreğim tükendi bitti (aman aman)

gel aman anam yanıma kıyma bu yazık canıma
    bir kara kaşın bir kara gözün değer dünya malına
    (anakin skywalker, 06.12.2005 20:16)
  2. kurtlar vadisinin 8 aralık tarihli bölümünde izleyenlerin duygu sellerinde kaybolmasına sebebiyet vermiş türkü..selden dolayı oluşan panikte 4 ölü 3'ü ağır 12 yaralı varmış..kayıplar içinse arama çalışmaları sürüyor..

(bkz: duygusal anların içine etmek)
    (bkz: duygusal ayı)
    (rafael, 08.12.2005 23:19)
  3. yavuz bingöl'ün üşüdüm biraz albümünde bulunan bir türkü. klibi de vardı, bağlama ağacının altında içli içli türküsünü okuyan bir aşık rolünde.
    (wolfshade, 11.12.2005 14:55 ~ 14:56)
  4. kurtlar vadisinde polat'ın hastaneye girişi ve ameliyatta bulunan elif'in yanına gidişi sahnesinde fonda çalan ve gözlerimin dolmasına neden olan türkü..harbi cuk oturmuş o sahneye..
    (subuo, 11.12.2005 15:36)
  5. kurtlar vadisinin dokunarak altın ettiği türkülerden.daha öncede yavuz bingöl söylemişti.
    (advoscotch, 11.12.2005 21:35)
  6. dizideki versiyonunu memati seslendirmiştir,şaşırtmıştır..
    (subuo, 01.02.2006 18:06)
  7. sevdiğine özlemi en iyi ifade eden sözlerin bir araya ustaca getirilmesiyle insanı dağıtan türkü.
    (troke, 10.04.2006 00:34 ~ 00:47)
  8. kurtlar vadisinde polat'ın hastaneye giriş sahnesinde çalmıştır ki hala hafızalarımızda.o ne giriş be,dikkat edilirse hasta bakıcılar,hasta yakınları filan geri çekilip yol vermektedir tırsıntıdan.

(bkz: http://www.youtube.com/...)
    (jack nicholson, 25.08.2007 16:18)
  9. erzincan yöresine ait olan, her dinlediğimde beni ayrı etkileyen türküdür.
    (blungel, 19.04.2009 21:47)
  10. cenk eren'in sıçtığı güzelim türküdür. artık clublarda da dinlenir. sonra da denir ki 'kültürümüze sahip çıkıyoruz.' ne kültürü lan. adam gibi dinleyin türküleri.
    (aglayankekinvekankalarınınkankası, 03.05.2009 01:15)
  11. acı içinde dillenen bu türkülerin şakşakçı zihniyet tarafından haydeee eller havaya modunda söylendiğini, dinlendiğini düşündükçe midem bulanır. benzer durum mesela "atem tutem ben seni" türküsü için de geçerlidir. zira o türkü aslında bir ağıttır. ama bizde mendilli eğlence kişilerinin dilinde (bkz: ibrahim tatlıses), (bkz: nihat doğan) (bkz: alişan) (bkz: ve türevleri) sanki göbek atılacak şarkılar şeklinde bir muamele görür.

atem tutem ben seni
    şekere katem ben seni
    akşama baban gelende oy
    önüne atem ben seni

şeklinde dizeleri olan bu türküde bebeğini beşikten düşürüp ölümüne sebep olan acılı bir anne, ölmüş olan bebeğinin başında bu ağıtı söylemiş, kocası eve geldiğinde durumu nasıl izah edeceğini bilemediği için bu yürek dağlayan sözleri sarfetmiştir aslında.

ama pekçok konuda olduğu gibi kendi kültürümüzün derinlikleri hakkında da bilgi sahibi olamadığımız için işte... kaçımız anonim türkülerin gerçek hikayesini biliriz ki?

aaah ah daha çoook tüylerimiz diken diken olacak bu ülkede..

ve tanım: cenk eren dallamasının içine sıçtığı nadide, benim çok sevdiğim bir türküdür...
    (bi arkadaşa bakıp çıkıcam, 03.05.2009 01:20 ~ 01:21)
  12. kurtlar vadisi olmasa bilinmeyen bi türkümüydü diye sorduran canım güzelim türküdür.sözleri de çok anlamlıdır.
    "bir kara kaşın bir kara gözün değer dünya malına" daha ne denebilirki.
    (daphne, 15.08.2009 13:16)
  13. zara'nın güzel yorumuyla dinlenmesi gereken,içten bir türküdür.
    (bencillik değil bu sadece aşk, 30.08.2009 03:14)
  14. ''bana kısmet değil dizinde yatmak,dizinde yatıpta yüzüne bakmak'' kısmında derinden bir ah çekmeme sebeb olan güzel türkülerimizden biridir.
    (swetlana, 30.08.2009 03:19)