sağlam ve incedir kesinlikle, bazen o kadar incedir ki espirileri anlayamazsınız bile!
ortamda oturulmaktadır, oldukça güzel bir dişi görülür, hafif gotik tiplidir. aslında tam istenildiği gibidir. (en azından dıştan) kısa bir bakışmanın ardından dişi kişinin yanına gidilir
- gerçekten... dur tahmin edeyim, cennetten geliyorsun, seni tanrı gönderdi, benimle yeterince dalga geçmediğine kanaat getirmiş ?
götik dişi kişi (ö ile, o ile değil) - kiki (kikirdeme efekti, ardından gelen zorlama korkutucu olmaya çalışan bakış ve tiki ağzıyla) hayır aslında aşağıdan efendimis şeytan gönderdi
- dememiş miydim ?
azrail'dir.
tasavvuftan yola çıkarsak eğer çok da iyi olmadığını tahmin ettiğim anlayış. sonuçta herkes tanrının yansımasıysa kötü espri yapan kişilerin boy boy ortalıkta olduğu gerçeği durumu sorgulamama neden oluyor; ya da kesinlikle bu işte de
şeytanın parmağı var...
tanrı ;
bir adamı afrika sıcağından etkilenmesin diye simsiyah derili,
ormanda çalıya çırpıya takılmasın diye kıvırcık saçlı,
dağda bayırda yorulmasın diye ince ve atletik yapıp,
bu adamın
los angelesda doğmasını sağlayacak kadar espri anlayışı sahibidir.
(bkz:
alıntı)
sahne ortamı.. havaya girmiş bi tanrı;
++tanrı++ : beni sizler yarattınız!!! varolun...
-- kullar-- :hö?!!?!?!
++tanrı++ :zuahaha surata bakın ya. şaka şaka.
tanrı;
-demek sendin benim adımı kullanıp, kullarımın aklını çelip oğluna gemi alan.. biraz daha yaklaş...
-yok efendim estağfurullah, ben ve kabinem her zaman...
-kesssss!
-peki efendim..
-suç dosyan da kabarıkmış.... hımmm.. allah'ının adını dünyevi çıkarlarına alet etmek, milyonlarca insanı kardeş kavgasına itmek,bölmek, hatta trafik kazasında ölüp, 8de 8 kusurlu bulunan bir kadının da vebali boynunda evladım, ne diyeceksin??
-bir şans daha istiyorum efendim, bir şans daha.. yalvarıyorum..
-şu kapıyı görüyor musun??
-evet efendim..
-hadi yorma beni usulca yaklaş oraya..
-efendim, buradan sıcaklık geliyo, sauna mı burası..
-git ve toksinlerinden kurtul..
(epilofs, 01.05.2007 20:39 ~ 20:42)
insanın yaratıcısını, kendi türüne bahşedilen fıtrata indirgenmiş şekilde tavvur etmeye çalışması sonucu ortaya çıkan manasız ve itikadi açıdan sakıncalı yanılgıdır.
yoksa veya bizim algıladığımızdan farklı ise başımıza çok iş açacak hededir...
(bkz:
hiç komik değil)
elma gibi güzide bir meyve yaratıp sonra yemeyin demesi
(ephedrine, 16.08.2007 15:04 ~ 17.08.2007 16:24)
varoluş gibi tüm zamanların en sağlam esprisini çıkartabilecek kapasitededir.
fazla el kol hareketine girilecek olunursa şimşek yeme, ağız burun kayması, araba çarpması gibi bilumum kazaya uğramak mümkündür. dikkat edelim etmeyenleri uyaralım.
''god is dead'' : nietzsche
''nietzsche is dead'' : god
meşhur fıkrası vardır. musa isa ve muhammed'e karşı
yedi yedilik zarı atmış parsayı toplamıştır.