görseller
tanrının elitanrının eli

belki ilginizi çeker
  1. · tanrının elleri
  2. · falkland adaları
  3. · falkland savaşı
  4. · anelkanın eli
  5. · 22 haziran 1986 arjantin ingiltere maçı
  6. · şehirler arası otobüs yolculuğu
  7. · futbol tarihine geçmiş en unutulmaz sözler
  8. · unutulmaz maçlar
  9. · arjantin milli futbol takımı
  10. · futbol
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · geniş aile
  2. · banu güven
  3. · aklidengegorecelibikavramdir
  4. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  5. · aşk ı memnu
  6. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  7. · boylumlama
  8. · seks yapmak mı yoksa sevişmek mi sorunsalı
  9. · bi siktir git dedirten erkek modeli

tanrının eli  

sayfa  / 2
  1. maradona'nın dünya kupası maçında eliyle attığı gol sonrası; kendi eli için yapmış olduğu açıklama.
    (hansvoralberg, 05.03.2005 18:51)
  2. (bkz: çeksene elini)
    (dawsan, 23.05.2005 22:58)
  3. (bkz: bi kere o eli indir)
    (the acme, 23.05.2005 23:03)
  4. ingiltere-arjantin maçında maradona duble kavrulmuş, ince ayarlı futbolunu oynarken ingiltere karşısında kafaya diye zıplar eliyle vurur topu ağlara yollar. hakem bunu görmez ve golü verir. sonra itirazlar...

lakin bu elle atılan ve tanrının eli diye anılan golle ilgili bir ilginç yorum daha vardır. o el, arjantin'in falkland adaları'nın intikamı olan tokattır.
    (azwepsa, 03.10.2005 12:11)
  5. spinoza'nın "tanrı bir kukla oynatıcısı değildir."
    sözüyle varlığını reddettiği kavram.
    (kaykay, 20.04.2006 00:02)
  6. bahsi geçen sağ el ise kutsaldır ve insanoğlu da dahil tüm iyiliklerin, lütfün tanrının sağ elinden çıktığına inanılır. michelangelo'nun sistine şapheli'nin tavanındaki yaratılış tasviri buna bir örnektir. bu ünlü tasvirde tanrı adem'e hayat vermek için sağ elini uzatmaktadır.
    sol elden ise tüm lanetli varlıkların yaratıldığına inanılır.
    zira vampirlerin babası dracula, van helsing ile repliklerinden birinde "hepimizin çıktığı o lanetli yer, tanrının sol eliii" diye haykırır.
    (lazarushadow, 20.04.2006 20:09 ~ 20:11)
  7. aynı zamanda rodin'in güzel bir heykel çalışmasıdır, sağ el olarak tunçtan yapılmıştır. ayrıca iblisin elini de yapmıştır o da bir sol eldir. "bir el bu kadar mı güzel tasvir edilir" dedirtmiştir.
    (spitfire, 05.07.2006 03:16 ~ 12:53)
  8. (bkz: 9 haziran 2007 barcelona espanyol maçı)

(bkz: lionel andres messi)
    (insomniaque, 10.06.2007 18:39)
  9. polat alemdar : (bkz: benim öyle bir elim yok)
    müslüm gürses : (bkz: ben öyle bir el gönderdiğimi hatırlamıyorum)
    (dark elven, 10.06.2007 18:42 ~ 18:42)
  10. (bkz: tanrının kırbacı)
    (nox, 10.06.2007 18:47)
  11. (bkz: http://www.youtube.com/...)
    (leak, 30.08.2007 13:58)
  12. dünya futbol tarihin en dikkat çekici futbolcu açıklaması. futbolcu dedim gerçi diego armando maradona başka bir şey. tanrının diğer eli için (bkz: @1689073)
    (dereotundannefretederim, 30.08.2007 14:37)
  13. '86 dünya kupası...
    maradona'nın eliyle attığı gol ve yaptığı açıklama...
    hepsini dün gibi hatırlıyorum ve sanırım yaşlanıyorum...
    (sudaucanulusazan, 03.12.2007 15:12)
  14. maradona'nın 1986 da eli ile gol attıktan sonra kendine taktığı lakaptır. ama futbolcunun sonu da ibret alınasıdır.kaliteli futbolcu olmak yetmez sözünün bir ispatı olmuştur. dopingler, kokain, alkol bağımlılığı, aşırı kilolar ile maradona bir platini, beckembauer, pele gibi futbola yön verebilecek bir isimken, acınacak hale düşmüştür. yazık diyoruz diyoruz sadece.

(bkz: allahın sopası yok derler)
    (kremberiz, 03.12.2007 16:44)
  15. gol attığı gibi golü kurtardığını da bilirim..uefa kupası finalinde arsenal karşısında binbir güçlükle çabalayan taffarel'i hatırlarım..
    (zeus, 03.12.2007 17:03)
  16. ateist veya deist değilim ama yine de bir tanrı için eften püften sayılabilecek bir hadisede o'nun müdahale edip etmeyeceği konusunda birtakım tereddütlerim var. yok eğer müdahalede bulunuyorsa gerçekten, bizimkisi ellemekle kalmıyor resmen smaç basıyor.

(bkz: 20 haziran 2008 hırvatistan türkiye maçı)
    (aksamustune dogru kis vakti, 21.06.2008 09:36 ~ 12:03)
  17. tanrının eli hadisesi 1986 meksika dünya kupası'nda artık babamla aynı takımı tutamayacak kadar büyümüş (!) olarak izlediğim ilk kupada oldu. babam iflah olmaz bir brezilya taraftarıydı (zico, socrates, careca). bense bilmem nereden öğrendim "maradona maradona, kurban olam yaradana" diye yarı tekerleme yarı tezahürat bir şeyleri geveleyip duruyordum. bundan sonra yazacaklarımın bir kısmı anılar bir kısmı da daha sonra yaptığım okumaların ürünüdür.

meşhur falkland savaşıyla onuru kırılan arjantin'in aradığı fırsat 1986 mexico'da karşısına çıktı. çeyrek finaldeki arjantin-ingiltere maçı için babamın "oğlum şu ingiliz fena adam (lineker'den bahsediyor), sizin darbecileri (babam arjantin'deki darbeyi kastederek bana haksızlık ediyor ve çocuk yaşta olduğumu unutuyor) perişan edecek." yorumu aklımda kalmış. bu sözün sebebini anlamak için çeyrek finalde elenen ingiltere'nin lineker'inin 1986 meksika dünya kupası gol kralı olduğunu söylemek yeterli.

maç ise tamamen bir maradona gösterisinie dönüşüyor. dünyaca ünü azteca stadı elbette hınca hınc dolu. halit kıvanç meksika'dan bildiriyor. hatırlaması bile heyecan verici.

ingiltere'nin kalecisi 1949 doğumlu, futbolu 47 yaşında bırakan fakat unutulmaz nottingham forest'in de kalesini koruyan peter shilton. maçın hakemi tunuslu ali bennaceur.

shilton'dan başka o yıllarda avrupa futbolunu takip eden herkesin bildiği isimlerle dolu. glen hoddle, peter beardsley,john barnes...

arjantin'de maradona ve 10 arkadaşı var.

ilk yarı golsüz geçiliyor. babamın arjantin'i tercih edeciğinden eminim. ama onun planları tutmuyor. birincisi fransa çeyrek finalde brezilya'yı eliyor ikincisi maradona sahneye çıkıyor.

maçın ikinci yarısının hemen başında ingiliz defansının hatasını affetmiyor diego. kendisinin iki katı diyebileceğimiz shilton'un hemen önünde zıplıyor, top ilahi bir kavis ve yükseklik kazanıyor, hafif salınımlarla kaleye giriyor. bütün ingilizler hakemin etrafında. televizyon başındaki herkes görüyor (tam emin değiliz) fakat tunuslu görmüyor. maradona golü eliyle atıyor. maçtan hemen sonra reddetse de daha sonra "golde biraz benim kafamın biraz da tanrının elinin payı vardı" diyerek futbol tarihinin en unutulmaz gollerinden birinin adını vermiş oluyor: "tanrının eli". arjantin ve güney amerika'yı soluyan herkesin bileceği gibi mucizeler yaşamaya o kadar hazır ki arjantinliler bu golü alıp baş üstüne koyuyorlar. diego'yu aziz ilan edilmesi hatta kutsal maradona kilisesi'nin kurulması gecikmiyor (bugün hala hayatını sürdüren bir çeşit tarikat). 1-0. bu gol tüm futbol tarihinin en centilmenlik dışı golü olarak tarihe geçiyor.

sadece beş dakika sonra bu sefer tanrının sol ayağı devreye giriyor. maradona orta sahadan aldığı topla bugün iyi kötü futbola yakın herkesin hatırlayacağı hareketlerle 5 ingilizi geçiyor. müthiş bir süratle ilerlerken yanından geçtiklerinden biri ismi ile müsemma terry butcher (kasap). butcher'ı futbolseverler baştan aşağı kana bulanmış milli formasıyla oyundan çıkmayı reddeden psikopat bakışlı, olarak hatırlayacaklardır. maradona'nın nakşeder gibi ilerlemesine izin verenlerden birinin butcher olmasını da tanrısal bir dokunuşa bağlayanlar yok değil. en nihayetinde shilton'u da geçen maradona golü atıyor. 2-0. bu gol ise 2002'de yapılan bir oylama sonucunda tüm zamanların en güzel golü seçiliyor. (78. dakikada barnes'ın ortasıyla gelen lineker golü sonucu değiştirmeyecek ve unutulmaya mahkum olacak derecede önemsiz)

bu maç tabi ki maradona'nın maçı olarak tarihe geçiyor. 1986 meksika da maradona'nın turnuvası oluyor ve arjantin şampiyonluğa ulaşıyor. tanrının eli ve sol ayağıyla...
    (derviş mahmut, 10.09.2008 16:44)
  18. (bkz: manus dei)
    (bkz: tanrının elleri)
    (karyatid, 26.03.2009 15:20 ~ 15:21)
  19. (bkz: tanrının elleri)
    (damdanakan, 26.03.2009 15:30)
  20. bugün msn yaşamda bahsedilen haberdir...
    sabah namazında gökyüzünde beliren iki gözle aynıdır
    (abdüş şuküfe, 14.04.2009 15:26)
  21. olmaz.
    (queenie, 14.04.2009 15:44)
  22. tanrı'nın gözü'nden sonra tanrı'nın elleri de bulunmuş. nasa tarafından. toplama bilgisayar yapar gibi, tanrı'nın parçalarını topluyoruz ordan burdan.

ben esas tanrının pipisinin ya da kukusunun bulunacağı günü iple bekliyorum.

http://www.hurriyet.com.tr/...
    (geber marla singer, 15.04.2009 14:06)
  23. (bkz: maradona)
    (sleeping with ghosts, 27.06.2009 11:32)
  24. (bkz: @3637134)
    bu giriden sonra;

ulan olm ne zaman "tanrı'nın eli", "allah yazılı balık", sonracııma efenim "tanrı'nın gözleri" (hangi münafık kızdırmışsa kötü bakıyo şimdi bakma yukarı, bakma bakma bakma eğ kafanı hamdi abi eğ, hass! gördü!), sonra "allah diyen köpek" filan haberlerine son vereceksiniz? yemeyin şu yazılı balıkları kafanız çalışmıyo sonra diyoruz halaa "yok yicem ben baane baane" diyosunuz!
    (sleeping with ghosts, 27.06.2009 11:43)
  25. (bkz: ali güneş)*
    (mgun, 22.09.2009 20:30)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil