|
|
- ferdi tayfur'un 1982 yılındaki ben de özledim albümünde söylediği, tavernaya göz kırpan ilk şarkısıdır. ayrıca emel sayın da aynı yıl çıkardığı bir şarkıdır yalnızlığım albümü için bu şarkıyı kaydetmiş fakat son anda albümden çıkarmıştır. karşılaştırırsak ferdi tayfur şarkıyı daha hakkını vererek okur.
ahım yerde kalmaz bunu sen de bil
olmuşum yolunda eriyen kandil
siler gözyaşımı bir beyaz mendil
çaresiz dertlere düşürdün beni
koparıp göğsünden aldın kalbimi
aşkınla perişan ettin halimi
tanrım nasıl sevdim böyle zalimi
açılmış koynunda goncalar güller
sana hayrandır öten bülbüller
uğrunda perişan seven gönüller
- ferdi tayfur'un efsane olmuş ''ben de özledim'' albümünün damar şarkılarından biridir.
ah ulan bir gün gidersem ölümüm kesin bu şarkıları dinlerken olacak. hani yaşımız genç ordan kurtarıyoruz. yoksa kalp krizi geçirtecek derecede bir şarkı.
bu arada şarkı için estarabim'e teşekkürü borç bilirim. ağarmaya yüz tutan saçlarımın ağarma sürecini hızlandırıyor ama olsun, canı sağolsun.
- zamanında, tavernaya göz kırpan şarkıdır diye fikir beyan ettiğim şarkı. kendime şaştım şimdi. yüzde yüz arabesk bir şarkıdır bu, tavernaya falan da göz kırpmamıştır. bu girimi okuyan okuyuyculardan 2 üstteki girime diledikleri kadar eksi vermelerini rica ederim *
öte yandan, intihar şarkısıdır, bu kesin. hani, bir seni dilendim gibi ağırdır bu. öyle her an dinlenmemelidir. yanında solt gibi kahır abilerinden varsa ancak o zaman dinlenmelidir. dayanacak omzun yoksa omuz düşürendir bu, omuz düşüren...
- ferdi babanın baba gibi şarkılarından birisidir. insanı aşk acısı cekıyorsa eğer fena halde çarpar. dinlenmesi tavsiye edilmez ruh hali çok bozuksa
- bu şarkı kesinlikle ferdi'nin nimet şarkılarında birisidir. bir şarkı zamana yıllara böyle mi meydan okur? insan dinlemekten hiç mi sıkılmaz? anlamak mümkün değil. sakın dinlemeyin bağımlılık yapar.
- es kaza kıraç'ın eline düşüp heder olmasından korktuğum şarkıdır. aman diyim kıyıda köşede saklı dursun.
- haluk levent söylese diye her gece dua ettiğim şarkıdır. *
|