belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · colin kazım richards
  2. · prison brake
  3. · zongul ducks
  4. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  5. · insanın hayatına sıçan şeyler
  6. · aşk ı memnu
  7. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  8. · ata aydın
  9. · kuantum mekaniği

tanrı olmanın zorlukları  

1. öncelikle o dayanılmaz yalnızlık hissi. paylaşacak onca(herşey) şeyin olmasına rağmen sana yakın biriyle paylaşamıyorsun, olmuyor:
    - bak burasını biz yarattık!
    - "biz" derken allah'ım.
    - "ben" demek istedim, alışkanlık işte...
    - anladım.
    - nasıl ama! nasıl yaratmışım?
    - hımm, güzel olmuş.
    - arkadaş olduğumuza göre senin için de bir şeyler yaratabilirim, istemen yeter.
    - zahmet olmasın dostum.
    - yok canım, arkadaşlar arasında zahmetin lafı mı olur. zaten çok zor bi'şey değil, "ol!" diyince oluveriyor.
    - hadi be, yeme beni şimdi!
    - valla kanki.
    - valla mı?
    - valla.
    - ?!?!.?...
    (bülend, 15.04.2009 19:40 ~ 19:54)
  2. dünyadaki tüm insanların vıdı vıdısını çekmek.
    (domatesbiberpatlıcan, 15.04.2009 19:47)
  3. kendine denk bir tanrı yaratsa bile asla emin olamayacak bu dostluktan:
    - acaba bizi kendisini yarattığımız için mi seviyor yoksa bizi biz olduğumuz için mi?
    (bülend, 15.04.2009 19:52)
  4. (bkz: bruce almighty)
    (kymindis, 15.04.2009 19:54)
  5. valla şu an için pek sorun görünmüyor. ama mahşer günü onca kalabalık birden nasıl idare edilecek, onun düşünülmesi lazım.

hayal edinsene;

kul: yeaa yarım saattir bekliyoruz, halen sıra bize gelmedi?
    tanrı: ya ne baarıyonuz hep bir ağızdan. bakıcaz arkadaşlar, motor mu var?

*

kul: yeaaa teknolojiden de amma geri kalmışsınız hea, evde oturup pc başından günah-sevap ayrımı yapsaydınız yea?
    tanrı: sen şöyle bi’ ayrılsana.

*

kul: aaa! bu bizim necmi değil mi lan? dur bakiim, aa vallahi o! naber lan?
    tanrı: şşşt, kendi aranızda konuşmayın lannnn…

gibi. yani böyle değildir tabi de. götümden uyduruyorum vallahi.
    (god, 15.04.2009 20:23 ~ 20:45)
  6. çok portlu olmak gerekir.

takribi 6.7 milyar port.
    (shilem, 15.04.2009 20:38)
  7. en büyük zorluluğu yarattığı onca insanoğlunun sorunlarına yetişememesidir bence. gerisini bilmem. ha bu kanıya nerden mi vardım? benimle hiç ilgilenmez kendisi.
    (günah duygusu gibi bir şey, 15.04.2009 21:03)
  8. dünyaya gelecek her insana ayrı ayrı hayat hikayesi yazıp onları izlemek baya zor bir iş olsa gerek. *
    (rabbim bana nick alma dedi, 15.04.2009 21:07)
  9. bruce nolan: "bir insanın özgür iradesine müdahale etmeden seni sevmesini nasıl sağlarsın?''
    tanrı: ''dünyama hoşgeldin.''

(bkz: bruce almighty)
    (hayatııskalamalüksünyoksenin, 15.04.2009 21:11)
  10. ne yapacağını bilememek.
    amaçsızlık.
    sıkılmak, hem de sonsuza dek.
    (bülend, 15.04.2009 21:39)
  11. insan: sizin iş de çok zor baabi, ssk'sı yok, mesaisi çok.
    tanrı: türksün di mi?
    (sofist tepen sokrates, 16.04.2009 00:36)
  12. herkesin hep bir ağızdan konuşması, sürekli her işi kendisine havale etmesi. bir de anlaşılamamak sözkonusu "ben ne diyorum, siz ne anlıyorsunuz " diye içerlemek.
    (arapbebek, 16.04.2009 11:06)
  13. tek başına canı sıkılıyordur eminim.gerçi yanlızlık allah a mahsustur diye bir laf icad olmuş ama bence yine de canı sıkılıyordur.
    (çıtırpaneharcı, 16.04.2009 11:09)
  14. herhalde kulu olarak gördüklerini yargılamaktır. sen onca emek ver, özen, oku, büyüt, yetiştir, sonra öldür, ama neymiş; onun sözü dinlenmemiş diye cehenneme at. üstelik bu duruma bir insan gibi kız, köpür, sinirlen. benim sözümü dinlemezsen seni hede hödö yaparım dediğin halde sözünün dinlenmemesi de bir tanrıyı oldukça sinirlendirir sanırım.
    (soyut, 16.04.2009 11:31)
  15. kadir-i mutlaksın ama elin yok. elleyemiyosun böyle. o değil sopası da bu yüzden yokmuş. tembel söyledi. yani neyle tutacak sopayı icabında. !?
    evet.
    (queenie, 16.04.2009 11:42)
  16. "var mıyım yok muyum? benden başka ilah var mı ? ben yaratıldım mı acaba?" soruları kendi kendine sorarken bunu dışarıya yansıtmamak ve ve hatta bunu kompleks haline getirip insanlara doğmadım yaratılmadım ulan diye emirler yağdırmak şüphe edeni de cehennemde yakmak. sonrada iyi tanrıyı oynamak.

not: bakmayın bana öyle tanrıyı insan yerine koyan ve bir başbakan, bir patron gibi tepkiler vermesi gerektiğine inanan sizsiniz. yok sıkılıyormuş ,yok zorlukları varmış . mutlak gücün zorluğu mu olur lan?*
    (nickealdanma, 16.04.2009 12:34 ~ 18.04.2009 22:00)
  17. +çok zor be anne
    - ne çok zor be oğlum?
    + tanrı olmak be anne
    - anlamazdın anlamazdın...
    (iyi vurur oralardan vuruyor ve tac, 16.04.2009 12:38)
  18. her şeyden önce, iyi tanımadığım biri hakkında gelişigüzel konuşmanın beni pek mutlu etmediğini belirtmeliyim. ama o her yerde ve her zamanda olduğu için arkasından konuşmuş olmuyorum; bu da içimi rahatlatıyor.

onu tanımadığımı söyledim. bunun ardında öyle gizemli ve ruhani sebepler aramayın sakın; daha basit bir açıklaması var:

bir, sizin de bildiğiniz gibi, birini tanımak demek, onun kişiliği hakkında enikonu bir bilgiye sahip olmak demektir. onun kişiliği hakkında gizli, kıyıda köşede kalmış( belki kendisinin bile fark edemediği ) ne kadar çok bilgiye sahip olursak onu o kadar( belki kendisinden daha ) iyi tanımış oluruz.

iki, birinci şartın gerçekleşmesi için pek tabi ki tanımaya çalıştığınız kişinin bir kişiliği olmalı.
    en alelade kişiliğin bile oluşması için atalardan miras kalan genlere, acı tatlı deneyimlere ve (okulda ve hayatta edinilen ) eğitime ihtiyaç vardır. ulaştığım sonucu tahmin etmenize rağmen yazmak istiyorum:
    tanrı’nın, onu tanımamız yolunda bize faydalı olabilecek bir kişiliği yok; çünkü o, ne düşünce, davranış ve inançlarını(?)(ne yazık ki tanrı bunlara da sahip değil) şekillendirecek deneyimlere, ne genlere, ne de( mutlak bilginin yegâne sahibi hakkında konuştuğumuza göre ) eğitime sahip.

durum böyle olunca onun hakkında sahip olduğum bilgileri, yazdığı(nı sandığım) birkaç kitaptan ve onu tanı(dığını sa)yan birkaç kişinin ilettiklerinden edinmek zorunda kaldım. iş böyle olunca onu nasıl iyi tanıyabilir, anlayabilirim.

böyle işte. bırakın anlaşılmak, varlığını kanıtlamak bile dert o'nun için.

tanrım, sizin yerinizde olmak istemezdim.
    (bülend, 18.04.2009 17:49)
  19. mükemmeliğin verdiği sıkıcılıkla kös kös oturmaktır. bi çıkmaza girmeden olmazki. o çaresizliklerdir hayatımızın anlamı atraksyonu. tanrı da olsan bi yere kadar içi bayılır adamın.
    (jake in kırık kalbi, 18.04.2009 17:57 ~ 29.07.2009 14:11)
  20. (bkz: çeken bilir yeğenim)
    (tatito, 18.04.2009 17:58)
  21. var olmadığın halde dünyanın bütün pisliklerinin üzerine yapışmasını düşün.
    sen yokken, milletin senin adını kullanıp nefretlerini insanların üzerine kustuğu bir dünya düşün.

zorluğu falan yok lan, sen yokken ne yaparlarsa yapsınlar.

zor olan insan olmak galiba.*
    (belki de bunlar yanılsama lan, 18.04.2009 18:00)
  22. tanrı olmak zordur.çok yoğun bir yaşamınız olur.zaman çok değerlidir sizin için.uyumaya bile zaman kalmadığı olur bazı zamanlar.birçok sorumluluk gerektirir ayrıca tanrı olmak.dışardan göründüğü gibi kolay değildir.bazı şeylerden fedakarlık etmek demektir.

(bkz: bilmem anlatabiliyor muyum)
    (koşarken ayağına giren kramp ile yere yığılan adam, 18.04.2009 18:04 ~ 18:12)
  23. maaş yok, prim yok, zam yok..
    gerçi kazandığı parayı harcayacağı bir yer de yok..
    (önce sağlık, 23.04.2009 03:08)
  24. hiçbir zorluğu yoktur, lakin zorluk kavramını yaratanda tanrıdır..
    (çekoslovaklaştıramadıklarımızdan, 23.04.2009 11:09)
  25. insanoğlunun altından kalkamayacağı zorluklar olur kendileri. "evren olsun" diyorsun, evren oluyor, "ışık olsun" diyorsun ışık oluyor, dayanılmaz zorluklar bunlar, bazen dur bakalım n'olacak lan acaba diye düşünüp sadece "ol" diyosun gene bişiiler oluyor hayret ediyorsun, "yahu sıkıldım evde otur otur otur, ben de bi işin ucundan tutayim" desen, "sen tanrı'sın, olmaz, otur oturduğun yerde" diyorlar.. şeytan diye birisi çıkıyor durduk yere emirlerine bozuk atıyor, hepten bunalıma giriyorsun. bu cihanda tanrı olmak gerçekten zor iki ögüzüm, gözüm çıksın emi, gözüm yazacağıma ögüzüm yazdım. böyle hatalar yaptığım için tanrı olamadım galiba, hak veriyorum.
    (geber marla singer, 02.05.2009 10:23 ~ 10:27)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil