çok ülkeler gördüm
çok diyarlar gezdim
öğrendim alemin sırrı nedir
dünyanın merkezi bu meyhanedir.
koy koy koy...koy koy koy
efkarlandım bak yine bu gece
diyen 60 lı yıllarda ortaya çıkan yeni türk popu akımının temsilcisi.
rakı şarap farketmez. tanju okan çalan masanın muhabbeti hiç bitmez..
en iyi dostlarının içkisi ve sigarası olduğunu söyleyen ve parası olmadığı zaman onların da kendisini terkedeceğini bilen mükemmel sanatçı.
tanju baba işte daha ne olsun...
söylentilere göre sabahtan başlarmış urlada içmeye. geleni geri çevirmezmiş, bu sebepten rakısını alıp giden kendisiyle muhabbet çevirmeye nail olurmuş. yine bir söylentiye göre de bu kadar çok içmesinin nedeni oğlunun gay olmasıymışmış.
bir de urla iskelede denize karşı rakı kadehini kaldırmış bir heykeli bulunmaktadır.
(bkz: söyleyenin yalancısıyım)
çok güzel yorumu olan muhteşem sanatçı. en büyük özelliği şarkılarını bir sürü sanatçı yorumlamasına rağmen tanju okan yorumu başkadır. onun sesinde insanın içine işleyen tarif edilemez bir tını bir ezgi vardır. hiç kimse tanju okan şarkılarını tanju okan gibi söyleyemez.
ömer hayyam'ın dünyaya tekrardan gelmiş halidir. içki varsa ben de varım. benim olayım rakı, şarap demiştir o da. bir 45'liğinin üzerindeki fotoğrafta rakının dibine vururken arkada sandalın içindeki bir sürü rakı şişesi dikkatleri çeker.
son yıllarında içkiyi bırakmışken bodrum'da bir barda, konyak bardağında içtiği çaya bakıp, mikrofondan "çay iç, çay iç dediler ama çayla da çıkmıyor ki yahu bu meret" demiş olan muhteşem ses.
duygu yüklü şarkıların sahibi. küçükken çok monoton gelirdi şarkıları bana. tek kanallı yelevizyonda nadiren çıkardı, çıktığında da umursamazdım. ama az biraz büyüyünce çok şey kaçırdığımı anladım. "benim tek dostum içkim sigaram, onlar da terkederdi olmasa param" derken hissedilen o yalnızlık, "öyle sarhoş olsam ki, bir an seni unutsam.." derkenki canından bezmişlik, "deniz güldü halime, bir avuç su verdi elime; biterse göz yaşın al dedi, doldur tekrar yerine * " şarkısındaki eşsiz kişileştirme ve tasvirler, daha başka hangi şarkıda vardır/ var olabilir.
kısacası "hastasıyım".