tanınmayan insanın yüzde tebessüm bırakması  

adana çık aradan

1. tanımadığınız çok tatlı bi kızın arkadaşları ile birlikte muhabbet ederken bi olaya çok gülmesi ve bu gülücüğün ona çok yakışması, sizin de yüzünüzde hafif bir tebessüm oluşmasını sağlayabilir. hoş bi duygudur..
    (napoleon, 04.05.2005 01:18 ~ 01:19)
  2. siz günaydın dediğinzde ya da düşürdüğü bir şeyi geri verdiğinizde, ne biliyim otobüste yer verdiğinizde size güler yüzle teşekkür edebilen o yapyabancı insanın sizde yarattığı tepkidir. eğer yaşlı-tombul bir teyze ya da amcaysa karşınızdaki, durum tadından yenmez.
    (lightblue, 04.05.2005 01:21)
  3. belki de gerçek hayatta tanışıldığında yüzde ters yönde bir gerilmeye sebep olacak kişinin sanal ortamda çekici gelmesi durumudur ki siber alemde sıkça başa gelir.
    (excalibur, 04.05.2005 01:25)
  4. belki aynı şeyleri hissettiğini anladığın anda oluşan durumdur.
    o kadar tanıdığın insan arasında bulamadığın o samimiyeti o sıcaklığı tanımadığın birisinde bulmaktır.
    belki yakında belki uzakta biyerlerdedir tanımadığın gülümseten insan.
    (abozek, 25.01.2007 02:12 ~ 02:14)
  5. o insanla tanışılması durumunda çok acayip şeyler yaşanacağına işarettir. eh, bazen -garip de olsa- kadere inanmak gerekir.
    (blue danube, 25.01.2007 02:17)
  6. rastlanması zor olsa da, insanın kendini salakça sırıtırken yakaladığı o an garip bir huzur verir.
    eğer ki tanınmayan insan, sırf siz kendinizi iyi hissedesiniz diye nezaket sınırlarını zorluyor ve bunu ekstra bir sevimlilikle yapıyorsa, anlık değil gün boyu yüzünüze yerleşen bir tebessüme sebep olur.
    (applepie, 27.02.2008 02:31)
  7. her zaman hoşluk olarak hatırlanamayacak hadise.zira burada bahsi geçen tebessüm bırakılan yüz sizin değil tebessümün sebebi sizseniz gayet utanç verici olabiliyor.tıpkı hafta sonu bir alışveriş merkezinde yürüyen merdivende sendeleyip önümde ki gencin kalçalarına başımı geçirdiğim anda beni tanımayan insanların yüzünde bıraktığım tebessüm gibi.lise çağında ki gençlerin alkışlarına hiç değinmiyorum bile.lanet olsun ya.
    (rampada lambada, 27.02.2008 13:49)
  8. annesinin kucağındaki şirinciğin olanca masumluğuyla size doğru bakması ve hareketlerinizi taklit etmesi sonucu oluşabilir.
    hiç tanımadığım bebek, gergin sinirlerimi gevşetmiş ve neşelendirmiştir bugün beni.
    annesinin yüzünde gururlu,benimkinde huzurlu bir gülümseme oluşturmuştur.
    (ısırmamak için zor tuttum kendimi)
    (swetlana, 30.08.2009 03:14 ~ 03:14)
  9. kimi zaman yüzde gelip geçen bir tebessümden daha fazlasını mesela yıllarca unutulmayacak bir anı bırakır tanınmayan insan. 4-5 yıl önce akmerkez feneriumda karşılaşılan, galatasaraylı arkadaşı içeri adım atmadığı için tek başına alışveriş yapan, yine galatasaraylı oda arkadaşım içeri girmeyi reddettiği için tek başıma şapka seçmeye çalışan bana yardım eden, birkaç cümlelik sohbetimizden sonra beraber seçtiğimiz şapkayı satın alıp çıktıktan sonra bile gülümsememi sağlayan çocukla bir gün bir yerde tekrar karşılaşıcağımıza dair kuvvetli bir inancım var nedense.
    (zsa zsa zsu, 30.08.2009 03:18)