tanınmayan birine selam vermek 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. yolda yaya seyir halindeyken karşıdan gelmekte olan ve tanınmayan birine genelde kafa sallayarak selam verme durumudur. şahsımca sever, yaparım. bir de gülümseme sallarım o hiç tanımadığım insan o an sanki benim 4 yıllık arkadaşım, amcam, iş arkadaşım gibi aynı türden bir selam verir. hoşnutluk verir. siz de deneyin
    (kunduz, 02.03.2007 00:18)

2. eğer tanımadığınız birisine selam verirseniz, karşınızdaki de yav çıkaramadım ama çaktırmiyim diye içinden geçirerek ufak bir baş hareketiyle sizi selamlar ve o hareket sonrası en azından 3-4 dakika o kişi, kimdi bu diye düşünür
    aslında insanlık adına güzel bir şey
    (book buff, 02.03.2007 00:28 ~ 19:14)
  3. -selamın aleyküm
    -sizede merhaba.
    (no628, 02.03.2007 01:32)
  4. sabahları güne iyi başlamak adına yaptığım fakat bunu yaparken genelde yaşlı teyze ve amcaları seçtiğim eylem. yüzlerindeki o gülümseme yaptığının ne kadar doğru olduğunu teyid etmeye yetiyor.

(bkz: ben bunu hep yapıyorum)
    (penceremdeserçeler, 02.03.2007 01:51 ~ 01:51)
  5. -selam..nasılsın?
    +iyiyim,pardon tanımıyorum galiba ben sizi ?
    -tanışalım o zaman.
    (bkz: hatunlara yazma denemeleri)
    (absinthe, 02.03.2007 01:59)
  6. ülkemizde bağyanlara yapılması bazı durumlarda anlamsız olan aktivite...
    örnek:
    bağyanı görürsünüz başınızı hafifçe sallarsınız ve hemen ufak bir tebessüm yapıştırırsınız..
    bağyan yanındaki bağyana döner ve "ay herif bana asıldı" der...skor 1-0
    (pj7, 02.03.2007 02:17)
  7. fransızların mütemadiyen yaptığı türklerin ise genelde anlamayıp küfür etmişçesine bir kuşkuyla söyleneni tekrar ettirdikleri güzel davranış.
    (kodcanavari, 02.03.2007 02:47)
  8. arkadaşlarla bir cafede toplanmış şişe çevirmece oynuyorduk. şişe döndü ve arkadaş cesaret dedi.
    -doğruluk mu cesaret mi ?
    +cesaret abi sor!
    -dışardan geçen adama selam ver..
    +tamam lan.
    -selam abi nasılsın ?
    ve aradan aylar geçmesine rağmen adamla hala görüşmekteler. velasıl kelam türk insanı kimseden selam'ını esirgemez. allah'ın selamıdır.
    (hawk, 02.03.2007 02:56)
  9. "dün gece hiç tanımadığım bir erkeğe sırf sana benziyor diye usulca sokulup merhaba dedim"

(bkz: leman sam)
    (bkz: anladım)
    (karizmatik, 24.11.2007 12:01)
  10. türk toplumunun geleneklerindendir.

yadırganmaması gerekir. ayrıca milletimize has değerlerdendir. çünkü çoğu avrupa ülkesinde bu olayın yadırgandığını orda yaşayan insanlarımızın kendilerinden duydum. ama bugün ülkemizde aynı apartmanda yaşayan insanların bile birbirlerini tanımadığı (büyük bir yüzdeyle diyelim genelleme olmasın) gerçeği var. yani bazı değerlerimizi yavaş yavaş terkediyoruz.

fazla uzağa gitmeye gerek yok yoklama listesini açalım online olan tanımadığımız bir yazara selam gönderelim halini hatırını soralım. ben de dahil çoğumuz allah allah bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü duygularına kapılırız. artık doğru mu? yanlış mı? karar sizin.
    (solt, 24.11.2007 12:31)
  11. köy yollarında, traktör üstündeki ya da yok kenarındaki kasketli amca hareketidir.
    (heidi, 24.11.2007 12:35)
  12. -selam abi naaber?
    -iyidir, valla senden?
    -iyi işte nolsun. sen tanınmıyorsun galiba
    -yok, eş dost var çevre falan, ama pek tanınıyo sayılmam
    -ahhaaa!... işte! tanınmayan birine selam verdim!
    (greeen, 24.11.2007 12:41)
  13. (bkz: selamun aleyküm wondrous)
    (buyukdusunuryinebuyukdusundu, 24.11.2007 12:52)
  14. kişisel gelişim kurslarında yapılması ısrarla tavsiye edilen şey. sonraki aşama kalabalık bir yerde hayali kişileri bağırarak çağırma olayıdır.
    (abdkl, 24.11.2007 13:38)
  15. istanbul'da birisi size bu davranışla yaklaşıyorsa ya "otobüs param yok bi yardım eder misin?" ya "biz yarısı kara yarısı ak götler derneğindeniz*. şu formumuzu beraberce doldursak!" ya da "3 gündür açım bi yemek parası verir misin?" diye devam edecek olma ihtimali epeyce yüksektir. fakat bu insanlar sizinle oldukları kadar o yoldan geçen bilimum saf tiplilerle de haşır neşir olmaktadır. ha adres soracaktır belki bi dinleyin tabi.
    (billie jean, 24.11.2007 13:55)
  16. - merhaba. pardon yanlış anlama ama bir milyonun var mı
    (karizmatik, 24.11.2007 14:00)
  17. nedense, yaşlı teyzeler ve yaşıtım kızlar bana sık sık gülümser, otobüste, metroda filan benimle muhabbet eder. artık ben de alıştım. yolda, otobüste, metroda sempatik bir teyze ya da kız varsa hafifçe gülümserim ve bazen muhabbet ederim. günün geri kalanını mutlu geçirmek adına etkili bir yöntem, insan baya iyi hissediyor.
    (boşgezeninboşkalfası, 17.07.2008 01:07)
  18. yabancı ülkelerde normal bir durummuş. başıma geldi almanya'da, saçma buldum. şöyle iki adım geri bas diyesim geldi. sana ne lan benim günümden. tanıdık insanların dahi iyi akşamlar, iyi günler temennisi gereksiz gelir bana. ama bak dostun, yakın arkadaşın söylemez pek. naber lan götlek? der. daha samimidir bu. demek ki samimiyet ilerledikçe içten olmayan temennilere gerek kalmıyormuş.
    (lord24ayar, 17.07.2008 01:12)
  19. hiç kimsenin tanımadığı birine selam vermektir.
    tanımadığımız birisine selam vermek ise tanımadığımız birisine selam vermektir.
    (paternoster, 17.07.2008 01:16)
  20. karşıyaka'da yaşıyorsanız, akşam üstü sahile veya çarşıya yürüyüşe çıktığınızda göz göze geldiğiniz her insana kendinizi yapmakla yükümlü hissettiğiniz, yazısız bir kanun.
    (küçük çocukların balonlarını patlatan cani herif, 17.07.2008 01:27 ~ 01:34)
  21. null reference exception almanıza neden olur.
    (karizmatik, 17.07.2008 13:53)
  22. selam vermek sadakadır. (buhari)
    birbirinizi sevmenizi sağlayacak bir şeyi size göstereyim mi? aranızda selamı yaygınlaştırın. (tirmizi)
    (easy company, 17.07.2008 14:10 ~ 14:10)
  23. kırda köyde arabayla geçerken sık yaşanan durum.
    (aegnor, 17.07.2008 14:54)
  24. genellikle pek de tekin olmayan yer ve ortamlarda göt korkusu sebebiyle yapılması mecburi olan durumdur.yırtma hususunda şansı biraz arttıracağına inanılarak yapılır.
    (mutsuz, 17.07.2008 17:11)
  25. tehlikeli bir şeymiş.ben bunu gördüm.fakat o selamı alan insan olmayın derim
    şöyle ki;
    bostancı modanın önünde durmuş öyle gayet masumane şekilde arkadaşımı bekliyordum.
    karşıdan gelen 50-60 yaşlarında bir amca gülerek başıyla selam verdi ee bende hafif gülümsedim yani,hep iyi niyetten.
    yaşlı amca-napıyorsun burda?
    ben-hiçç arkadaşımı bekliyorum.
    (bu arada yaşlı amca hala sırıtıyor)
    yaşlı amca-götüreyim mi seni gideceğin yere
    ben-hayır hayır hayır hayır (ben mütemadiyyen bunu söylüyorum artık devreler yanmış)
    yaşlı kart zampara-sana bir şey ısmarlıyım mı?(sureya afallar)
    ben- ya hayır ya!
    yaşlı kart zampara-çok güzelsin!sana bir şey ısmarlıyım mı?der
    sureya panik olur ayağa kalkar gider.
    arkadaşlara anlatılır,bitmek tükenmek bilmeyen iğrenç esprilere malzeme olunur.
    olayın ertesini düşünürken eskiden durakta beklerken yanına gelip hal hatır soran amcaları düşünür,güveni sarsılır artık yer bile vermicektir.paranoyalarına paranoya ekleyerek hayatına devam eder.
    (sureya, 24.07.2008 19:28)
 sayfa  / 2