|
|
- kafa güzelken* yaptığım eylemdir... eğer size de yaparsam korkmayın...*
- bunun daha güzel versiyonları da vardır.
yolda giderken karşıdan biri göze kestirilir, yanından geçerken, gayet normal, her sabah okulda veya her akşam kahvede gördüğün biri gibi yanından geçerken "yakşamlar necdet" denir, geçilir.
arkadaki potansiyel necdet dumur olur, sizde bozuntuya vermezsiniz, necdet'in hala kim olduğunuzu düşündüğünü varsayarak eğlenirsiniz...
- (bkz: uzaylı da olsa insan insandır)
- bunu arada ünlü insanlar yapıyor. misal bir gün yolda şahan gökbakar'la karşılaştım. adam "merhaba" deyip el salladı bana. adeta sempatik olmaya çalışıyordu, tebaa seviyesine indiğini gösteriyordu. hiç siklemedim tabi; sigaramı içip yoluma devam ettim.
- bunu yapan bunu da yaptı;
(bkz: tanınmayan birine selam vermek)
- (bkz: @156330)
- tanınmayan kişinin gay veya lezbiyen gibi değişik tercihleri olan birisi olması durumunda,insanın başına türlü belalar açabilecek hadisedir.karşınızda ki hiç beklemediğiniz bir şekilde aşırı samimiyet gösterebilir hatta iş yakın akrabalığa kadar gider ki, vay halinize.bir de sarhoşken el salladığınız kişi travesti olabilir o zaman durum daha da fenadır siz el sallarsınız ama o ne sallar orası büyük muammadır.
- ilkokul çağlarında, okula servisle gidip gelen öğrencilerin--özellikle en arkada oturanların-- servisin arkasındaki arabalara dönüp el sallaması ve bunun sonucu araba sürücüsünün o enteresan gülümsemesi de buna bir örnektir
- çocukken arabanın arka koltuğunda oturur, herhangi bir askeriyenin önünden geçerken nöbet tutan askerlere el sallardık..çoğunlukla onlar da gülümser ve sallardı...
(dulcinea, 02.03.2007 23:10 ~ 22.03.2007 23:13)
- kalkmakta olan bir otobüsün içindeyken kimseye çaktırmadan yapılabilen eylemdir. sizi uğurlamaya gelen hiç kimse yoksa ve arkadaşlarını, eşlerini dostlarını uğurlamaya gelmiş bir dünya insan varsa aşağıda rastgele birini seçip yada kimseyi de seçmeden, el sallarsınız...çocukça veya gülünç gelebilir özellikle de bunu yaptıktan sonra, ama yalnızlığın veya çaresizliğin bir dışavurumudur aslında. koskoca şehirden sizi uğurlamaya gelecek, bir iyi yolculuklar dileyip arkanızdan el sallayacak kimseyi bulamadığınız, bunu gittiğiniz her yerde yaşayıp üstelik, sorun hep bende mi acaba diyerek zaten içinde bulunduğunuz yalnızlık durumunu daha fazla taşımamak yada bunu diğerlerine çaktırmamak için yaptığınız bir eylemdir.
|