gündem
  1. · disko kralı
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  4. · demokratik sol halk partisi
  5. · ece gürsel
  6. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  7. · 29 kasım 2009 barcelona real madrid maçı
  8. · shall
  9. · isildur

tanınan herkesten uçuyorum diye mesaj gelmesi  

1. ne kadar eleştirilse de bir çok arı,mesela ben şu an sözlükte olduğumuz için bana mantıksız gelen söz. en kötü ihtimal giriler silinir,abartılmadığı sürece insanlar neden uçsun ki.
    (lucifersheritagename, 28.03.2005 16:03)
  2. birisi "uçurulacam ben" diye mesaj atıyorsa hatasının bilincindedir, bile bile lades demekte, kaşınmaktan zevk almaktadır. her esen rüzgara kapılan yurdum insanının adetidir zaten bu. bilinçli birey kafasını gömdüğü topraktan kaldırır etrafına bakar neler olduğunu görmek için. ama bunun yerine sağa-sola "neler oluyor lağn? özgürlük! demokrasi! heyo isyan ediyorum marjinalim!" diye bağırmayı daha makbul görüyor bazı kişiler. sözlüğe değer vermeyen, arada sırada uğrayıp garbage girilerle deşarj olmaktan başka sözlüğe işlev yükleyemen insanların gelen 1-2 mesajla sözlüğü sorgulayabilmesini hayretle karşılıyorum. açın okuyun yazdık bunları kitaplarımızda ama nerdeee... (bkz: itü sözlük/@369288)
    (spyder, 28.03.2005 16:30 ~ 17:14)
  3. son zamanlarda sık sık rast geldiğim hadise...
    kanka listemin boşalma sebebi...
    aşkböceği
    bilen
    baca
    snazif
    bozbey
    hay
    cisse
    ...
    ve şu anda aklıma gelmeyen insanlar
    (bilge tonyukuk, 28.03.2005 16:33)
  4. ayrıca konuyla ilgili her yerde sıkça gördüğümden ötürü köşedeki bakkalda template bir set olarak satıldığını düşündüğüm şu bkz. takımını vermek istiyorum. şekil olsun diye.

(bkz: aşkböceği)
    (bkz: bilen)
    (bkz: baca)
    (bkz: snazif)
    (bkz: bozbey)
    (bkz: hay)
    (bkz: cisse)
    (wondrous, 28.03.2005 20:58)
  5. (the acme, 28.03.2005 20:59 ~ 20:59)
  6. tanıdığınız herkesin otçul olduğunun bir göstergesi olabilir.
    (bkz: hacı kafam taşşak gibi ne kattınız bunun içine)
    (kornish, 28.03.2005 21:19 ~ 26.01.2006 04:15)
  7. bir de bu olayın şu boyutu var ki "ben uçuyorum" mesajı göndermeye niyetlenen ve akabinde azacak olduğu gerçeğini çeşitli platformlarda beyan eden yazar önce bir girilerini yedeklemeye çalışır. baktı fasilite çalışmıyor hiç bir şey olmamış gibi normal haline geri döner. az sonra uçacak olan kişi nedense süper bir sözlük yazarı oluvermiştir. boyut değiştirmiş, bunu yaparken tükürdüğünü yalamıştır.

kimsenin de haberi yoktur.
    (wondrous, 28.03.2005 22:00)
  8. seçici geçirgenliğin doğal sonucudur. başka da bi bok değildir.
    (atlantis, 28.03.2005 22:19)
  9. şimdi uçuyorum demek gönüllülük bildiren bir deyişi ifade etmektedir. şu halde uçuyorum diyen kişi, kendi rızası, isteği veya beğenisi ile ayrılmak arzusunu dışa vurur. bu durumda herhangi bir problemin, tartışmanın var olacağını söylemek mümkün değildir.
    oysa tartışılması gereken -benim de yapıp tadından yenmez bir eylem olarak gördüğüm- deyiş; 'ben uçuruluyorum' olmalıdır. bu söylemde hiç bir zaman gönüllülük olmadığı gibi temeli; acıyı, ayrılığı, kopuşu, yabancılaşmayı paylaşmaktan başka bir şey değildir. şu veya bu şekilde güce karşı durmaya yahut inandığı değerleri bir şekilde savunmaya çabalayan kişilerin anlaşılmamaları, dikkate alınmamaları ve belki bu anlamda zorda bırakılmaları, bu kişileri bir takım aykırı, uyuşmaz eylemlere itelemektedir. güce karşı duruş, ara ara isyan bayrağı açarak sistematik yol ve yöntemler izlemek şeklinde tezahür edebileceği gibi bazen de direkt ani ve altın vuruş yapmak biçiminde gerçekleştirilebilir. *
    bu anlamda tartışılması gereken şey, uçanlarla uçurulanlar arasında bir kan davası hadisesinin yaratılmamasıdır. emek her zaman saygı gören bir faktör olarak muhafaza edilmeli ve bütün olaylar, paylaşımlar ve isimler zihinlerde tatlı anılar olarak korunmalıdır. buna ek olarak şu veya bu kişide var olan gücün mutlaklığına, üstünlüğüne inanmak; insanı daha en başta yok saymak ve ilk adımda düşmanlar yaratmak, kamplar oluşturmak olarak değerlendirilmelidir.
    *
    (fempusay, 28.03.2005 22:33 ~ 22:37)
  10. esrar severler derneği tarzı bir yerde "çalışıyorsanız" rahatlıkla başınıza gelebilecek durum
    (soulforged, 02.04.2005 09:49)
  11. çikolata ya da benzeri (@363476) bir ürün tüketmiş olan arkadaşların sizi de durumdan haberdar etmesidir.
    (celibon, 08.01.2008 20:13)
  12. (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 08.01.2008 20:17)
  13. (tremonti, 24.03.2009 23:41)
  14. herkesin kendine özgü bir uçuş tarzı vardır sadri yıldız misali. buraya kadar tamam. amma velakin gelelim herkesten bu konuyla alakalı mesaj gelmesine: şimdi herkes yakın zamanda sadri bey'i izleyince... yok yok, öyle değil aslında... bilmiyorum...
    (tozduman, 24.03.2009 23:52)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil