tanımadığım ten   

adana çık aradan

1. dinledikçe adamın ağzına sıçan ender parçalardan birisidir. ahmet aslan'ın sesi midir adamı sikip sikip çoğaltan yoksa parçanın sözleri midir? yoksa yaşananlara ayna olması mıdır bilinmez. istek yapan radyo dinleyicisi tadında olacak bu giri ama iki kişiye armağan ediyorum bu şarkıyı ne zaman dinlesem.. birincisi gelin hanıma* ikincisi de kardeşim howardroark'a..
    (seth mescaline, 23.05.2007 02:31)

2. ahmet aslan'ın mükemmel yorumuyla seslendirdiği, sözleriyle ahmet aslan'ın sesinin kombinasyonunun insanı sarhoş ettiği şarkıdır.

yalnızca bir kırıntıydın, içime ilk düştüğünde
    vakitsiz bir anda...

bilmediğim bir neden beni alıp götürdüğünde o yerlere
    keder ve budalalıktan başka yaşamın bir anlamı var mıydı

aradığım aşkı bulduysam, sendedir
    ya bu benim içimde dolaşan da kimdir
    ya bu benim içimde mekan tutan da kimdir

adem evvelinden beri bir yanımız noksandır
    neylersin...

beni bu alemde divane gibi gezdiren sen değil misin
    geriye kalan yalnızca tanımadığım bu tendir

aradığım aşkı bulduysam, sendedir
    ya bu benim icimde dolaşan da kimdir
    ya bu benim icimde mekan tutan da kimdir
    (neredesin soğuk kış, 26.07.2007 14:09 ~ 14:12)
  3. ilk dinleyişinizle'' ne diyor yahu bu adam* '' diye dumura uğratmasının ardından, kendine hayran bırakan;aşk bu kadar mı insanın içine işler,anlamının karşılığını bulur dedirten,dinlenesi- ötesi bir parçadır.
    (biyolojiksaat, 26.07.2007 17:38)
  4. dinledikçe dinleyeceğiniz bir şarkı.
    ahmet aslan hakkında "bu adamın tüm ilişkileri long distance relationship başlığı altında incelenebilir sanırım dedirtiyor nitekim susarak özlüyorum'da da yüzyüze görüşmediği bir aşktan bahsediyor.
    (one more cup of coffee, 27.07.2007 15:37)
  5. "aradığım aşkı bulduysam, sendedir " nasıl bir sözdür?
    gerçek aşk şarkısı.
    (jeffrey, 04.09.2007 02:15)
  6. her dinleyişimde keşke kürtçe söylesenseymiş dediğim bir şarkıdır. milliyetçiliğimden vs değil daha iç yakacağına inandığımdan.
    (kabuklu badem, 17.09.2007 15:33 ~ 28.11.2007 19:04)
  7. günde otuz defa dinlememe rağmen bıkmadığım,bağımlılık yapan,insanı alıp bambaşka diyarlara götüren muhteşem ötesi ahmet aslan şarkısı...dinlemek için ; http://www.youtube.com/...
    (vamişkunan, 14.04.2008 14:41 ~ 04.10.2008 21:46)
  8. ya bu benim içimde mekan tutanda kimdir ? sözü nasıl bir sözdür yahu ruhun derinliklerine şırınga etkisi...
    (sayıklamalar, 14.04.2008 14:57)
  9. 'ya bu benim içimde dolaşan da kimdir?' sözleriyle şu anki hislerime tercüman olan şarkıdır. dinledikçe dinlenir.
    telaffuzundan mıdır, sözlerden midir, sesinden midir bilmiyorum; ahmet aslan ne söylese ve nece söylese güzel söylemektedir, bu şarkı da onların en iyilerinden galiba, evet evet öyle.

(bkz: dağlı bir kabiledir aşk)
    (zinkafnun, 22.08.2008 23:51 ~ 23:56)
  10. en mutlu anda bile dinlense ruhunuzun dibe vurduğunu görürsünüz. bağımlılık yapar.
    (simliboya, 12.09.2008 23:51)
  11. (bkz: teoman)
    (bkz: senden önce senden sonra)

daha kaç vücut gerekli benim seni unutmama
    (neva, 12.09.2008 23:56)