belki ilginizi çeker
  1. · tokat gibi cevaplar
  2. · ülkeyi yedeklemek
  3. · tanımıyorsan çık vatandaşlıktan
  4. · gülü sevmiyoruz dikenine katlanmayacağız
  5. · recep tayyip erdoğan
  6. · wondrous sözlükten uçurulsun
  7. · deve göndersin arabistan a gideyim
gündem
  1. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  2. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  3. · boylumlama
  4. · dünyanın en seksi şarkısı
  5. · yılmaz özdil
  6. · domuz gribi
  7. · darwin i bitiren balık
  8. · erkek arkadaşın yok mu sorusuna verilen cevaplar
  9. · sözlüğün en seksi yeri

tanımıyorsan çık vatandaşlıktan  

sayfa  / 4
  1. karşısında olan insanları hakir gören, sen kimsin de beni dedelerimin kurtardığı vatandan kovuyorsun denilesi kendini bilmezlikte çığır açmış rte sözü.
    (arch angel, 21.08.2007 10:28)
  2. kendi destekçilerinin benzeri sözleri ve hatta daha ağırlarını "ahmet necdet sezer" için kullandığını unutan sayın başbakanın, hezeyanlarından birisi daha.
    (aquila, 21.08.2007 10:32 ~ 10:51)
  3. (alkolik2000, 21.08.2007 10:38)
  4. bu ne ilk nede son rte densizliği..o yüzden sakin olalım,bünyeyi boşuna yormayalım..bu yaştan sonra değişecek hali yok ya..gerçi güya değişmişlerdi onlar dimi?neyse canım o kadar değişiklik herkes de olur..alt tarafı kendilerince ideoloji değiştirdiler..büyütmeyelim,kendimizi yeni densizliklere hazırlayalım..aslında şu da bi çözüm olabilir..bence o vatandaşlıktan çıkıp iran vatandaşı olsun şurekasıyla birlikte..biz burda kendi ait olduğumuz memlekette,devrim kanunlarıyla gayet mutluyuz..mutsuz olanlar ve sürekli değiştirmeye çalışanlar onlar..
    (dream with the fishes, 21.08.2007 10:44)
  5. recep tayyip erdoğan'ın dün gece arena özel'de uğur dündar'ın karşısında tekrarladığı sözdür...
    (rasputin, 21.08.2007 10:50)
  6. bu ülkenin dört buçuk yıldır başında istemediğim bir hükümet bulunmakta, türk halkının yüzde 47si beş yıl daha bşata kalmalarını bir şekilde uygun görmüş, üstüne üstelik bir de bu parti kendi yandaşı olan birini cumhurbaşkanı yapmak istiyor. yani kısa hayatımın on yılı aşkın bir sürecinde yaşadığım ülke benim şahsi ilkelerime aykırı insanlar tarafından yönetilecek, ne iktidar benim iktidarım ne de halkın başkanı benim cumhurbaşkanım. tüm bunlara rağmen ülkeyi birkaç takıyyeciye bırakacak değilim, değiliz.
    (dbk21, 21.08.2007 11:06)
  7. demokrasi dediğinde birisi kazanır, gerisi ona biat eder. isyan etmez. "benim cumhurbaşkanım değil" lafı demokrasi düşmanı bir laftır. bu kadar net. ben de demokrasiye inanmayan hiçkimseyle aynı ülkede yaşamak istemiyorum.

ama bekir coşkun da haklı tabi. memlekette demokrasi mi var ki ona göre davranalım?
    (tuygun, 21.08.2007 11:39)
  8. aslında gayet mantıklı bir önermedir. şu an akp lider partidir. rte, başbakandır. büyük ihtimalle de ag de cumhur başkanı olacak. bu elimizdeki gerçeklik. demokratik bir ortamda herkesin durumdan memnuniyetsizlik hissetme hakkı vardır. bir sonraki seçimde memnuniyetsizliğini, bunu değiştirmeye yönelik bir eylem hakkına sahip olacaktır. belli dönemlerde de erken seçim isteme hakkı vardır. erken seçim için çirkeflik yapmak bile haktır.

öte yandan varolan gerçekliği kabul edememek apayrı bir durumdur. ifade hürriyeti ile ifade edilemeyecek bir mantık hatasıdır. bundan da öte devlete isyandır. cumhurbaşkanı ag olunca onu tanımayacaksan onun imzaladığı kararları da kabul etmeyeceksin demektir. devlete başkaldırıdır. hani bu açıdan bakınca vatandaşlıktan çıkmakten öte "gir hapise" durumu söz konusu.

öte yandan mevcut gerçekliği kabullenemiyorsan ve seçimlere kadar sabredemeyeceksen bu durumu değiştirmek için, ve seçimler için mücadele de edemeyeceksen yılgınlığın, kederin ve acının seni yiyip bitirmesine izin verme. cumhurbaşkanı ag olmayan bir ülkenin vatandaşlığına geç. sen rahatlarsın.

bekir coşkun ya da bir başka son dere aydın, entelektüel ve laik kişi ister tanısın, ister tanımasın rte başbakan, hükümet akp'de, ag de büyük ihtimalle cumhurbaşkanı. varsa bi rahatsızlığınız ifade edersiniz, bir sonraki seçimler için güç ve taraftar toplarsınız. ama saçmalamak belki fayda sağlar ama size olmayacağı kesindir.
    (azwepsa, 21.08.2007 11:51)
  9. densizce edilmiş bir laf.

bir köşe yazarının bir başbakandan daha rahat konuşma ve daha fevrî laflar etme hakkı vardır. aynı benim bir köşe yazarının edebileceğinden daha düşüncesizce laflar etme hakkımın olduğu gibi. sahip olduğumuz pozisyon ve o pozisyonun getirdiği sorumluluklardır bunun sebebi. başbakanın da ülkeyi yönetme ve düzeni sağlama iddiası varsa bize tahammülsüzlük değil akıl ve sağduyu örnekleri sergilemesi gerekir. kişisel hakarete girmediği sürece eylemleri yüzünden bekir coşkun'un söylediklerinden çok daha ağır eleştirilere bile hazırlıklı olmalı.

ilginçtir türkiyede işler tersine işliyor. başbakan benim bile davranmaktan çekindiğim kadar fevrî davranıyor. bulunduğu pozisyonun sorumluluklarını düşünmeden kendisini eleştirenlere tahammülsüzlüğünü gösteren tepkiler verebiliyor.

en azından tutarlı. kedi karikatürü davasında farklı mı davranmıştı.
    (recai pengül, 21.08.2007 11:57 ~ 16:30)
  10. başbakanın yapmış olduğu gerçekten ayarsız açıklamalardan biridir. herşeyden önce düşünülmesi gereken konu islami düşünceler ile düşünen ve türban karşıtı olduğu, din ve devlet işlerinin ayrı olması gerektiğini düşündüğü için hoşlanmadıkları bir cumhurnaşkanı olan necdet sezer'e karşı olan ve %49 potansiye sahip olan bir kitleye hitap eden liderin söylememesi gereken sözlerdir. o zaman bu seçmen kitlesi cumhurbaşkanına karşı oldukarına göre vatan haini mi olmalıydılar? onlar da bu ülkeyi yıllar önce terk mi etmeliydi? bazen insan söylediklerine dikkat etmeli. dil sürçmelerine dikkat etmelidir.
    (şerbet, 21.08.2007 12:09 ~ 12:12)
  11. (bkz: olur beyim)
    (hemokudumhemyazdim, 21.08.2007 12:11)
  12. elini de beline koymuş mu söylerken acaba?bi de 'senin ağzını caaart diye yırtarım' dese tam olur.seviyemiz bu olmamalı.sen orda ancak ve ancak bize hizmet için varsın.bu şekilde restlerle mi yönetilecek ülke.bu cevap,cevap vermekten kaçıştır bir açıdan,cevap verecek donanıma sahip olmayanlar için.
    (amanın da amanım kim gelmiş, 21.08.2007 12:11 ~ 12:12)
  13. bir başbakanın söylemesi hoş olmayan sözdür. yanlış değildir ama başbakanın söylemesi yanlıştır.
    (azwepsa, 21.08.2007 12:12)
  14. akp'nin dinci bir parti olmasının en büyük kanıtını üyelerinden birinin eşinin ülkesini kamu hizmetinden yararlanma hakkını gasp ettiği için avrupa insan hakları mahkemesine (altını çizeyim insan hakları) başvurusu olarak gören, ülkenin yarısına "göbeğini kaşıyan adam" diyerek kendince aşağılayıp tatmin olmayı seçen, kadının başını örtmesi nedeniyle "devleti tesettürlüler temsil edecek" hezeyanlarına kapılmış, yukarıdaki örneklerden anlaşılacağı gibi "insan hakları" 'ndan zerre kadar anlamayan bir insan bence de gitsin bu ülkeden ama bunu söylemeye ne benim hakkım var ne de rte'nin. rte'nin azınlık çoğunluk kavramlarında kaybolmasının bir örneği daha.
    (malina, 21.08.2007 12:13 ~ 12:19)
  15. başbakanımız seçimleri kazanmasının şerefine ılımlı islam balosu vermekte ve yanına aldığı gazetecileri kabinesiyle tanıştırmakta.
    tayyip: bakın arkadaşlar bu ekonomi bakanımız. kendisi eski refah partili ve yeni ak partilidir.
    gazeteciler: hmm. ilginç bak.
    t: bakınız bu enerji bakanımız. milli gençlik vakfında genç kolları başkanıydı.
    g:aa. hee. ooo.
    t: bakınız bu sanayi bakanımız. kendisini atatürk aleyhinde ileri geri konuştuğu eski bant kayıtlarından tanıyorsunuz.
    g: alla allaa.
    t: bu da cumhurbaşkanımız. abdullah'ım gülüm..
    gazeteciler * e biz bunları tanımıyoruz canım kim bunlar?
    tayyip sinirlenir: e tanımıyorsanız sittirin gidin canım sizde!! islam devleti kurduk hala tanımıyorsunuz bu önder şahsiyetleri...
    (emrahman, 21.08.2007 12:15 ~ 12:16)
  16. demokrasiyi zerre kadar sindirememiş, benimseyememiş türkiye cumhuriyeti başbakanının sözü. ben başımdakileri sevmek zorunda değilim ama bir başbakan ya da bir cumhurbaşkanı görüşleri ne olursa olsun halkından herkesi kucaklamak, herkesin fikrine saygı göstermek zorundadır. bir başbakanın tek bir vatandaşına bile "vatandaşlıktan çık o zaman" deme hakkı yoktur.
    ne yazık ki halkımızın bir kısmı bu tip anti-demokratik, mahalle ağzı söylemlerden çok hoşlanıyor, ve sonuç olarak hepimiz hakettiğimiz gibi yönetiliyoruz ve hakettiğimiz gibi muamele görüyoruz.
    (big bang, 21.08.2007 12:17 ~ 20:47)
  17. kesinlikle sert ve acımasız, hatta haddini aşan bir ifadedir. çünkü vatandaşlık hakkı kimsenin tekelinde değildir. ancak durum şudur ki demokrasilerde çoğunluğun istediği olur. yani sizin azınlık olarak istemediğiniz bir şeyi çoğunluk istiyorsa bunu kabullenmek durumundasınız. düşünün ki yarın bir gün bekir coşkun bey'in resmi bir işi oldu, evrak döndü dolaştı ve ta cumhurbaşkanı'nın önüne gitti. o zaman bekir bey "hayır bu adam benim cumhurbaşkanım değil" diyecek mi, diyebilecek mi? hayır.

demokrasinin gereklerinden biri de, seçilmişlere saygı duymak, onları bulundukları mevkide kabullenmektir. rte'yi de, cemaatini de sevmiyorum ama nihayetinde adam başbakandır, bunlardan biri cumhurbaşkanı olacaktır. ister kabul et, ister etme. biz zaten rte'nin şahsına değil, ülkenin başbakanına saygı duyuyoruz. yani kişiye değil, makama saygı gösteriyoruz (tabi bekir bey'in makama olan saygısından böyle bir çıkış yaptığını tasavvur etmek istiyorum ama al birini vur ötekine. neyse)

ama adam ister başbakan olsun, ister cumhurbaşkanı olsun, kimseye böyle bir hakarette bulunamaz. hiçbir mevki bu hakkı vermez. bu ne kadar ayıp, ne kadar yanlış bir beyandır.
    (eksiksizuyum, 21.08.2007 12:35)
  18. (paşa mou, 21.08.2007 13:05)
  19. aslında işin aslı astarı şöyledir;

bc:bu adam benim cumhurbaşkanım değil,tanımıyorum...
    rte:o zaman git çık vatandaşlıktan,hadi canım hadi kaybol...
    bc:benimle nasıl böyle konuşabilirsiniz sayın başbakan?
    rte:4,5 senedir neler yaptığımızı biliyor musun sen de konuşuyorsun?
    bc:ne yaptınız 4,5 sene?basını tarafınıza aldınız,rekabeti yok ettiniz,hakkınızda çıkan en ufak eleşitiriye tahammül edemeyip köpürdünüz,davalar açtınız,hakkınızda eleştiri yapan yazarların patronlarına "şunla bi ilgilen" mesajları verdiniz,dinci medyanın istediği gibi atıp tutmasına sebep oldunuz,şimdi de gelmiş bana laflar söylüyorsunuz?4 senedir medyanın anasını ağlattınız...
    rte:hadi ananı da al git lan hadi...
    bc:lan mı?..canın sağolsun...

kemal öncel veya bekir coşkun olması ne fark eder,rte aynı rte.
    (mistir loba loba, 21.08.2007 13:06)
  20. vatandaşlıktan çıkmak için cumhurbaşkanı polemiğine girmeye gerek yok. böyle bir başbakana sahip olmamız bile bunun için sebeptir.
    heralde herkesin kabul edeceğini sanıyor abdullah gül ü. halbuki bekir coşkun un da içinde olduğu %53,4 lük bir kitleyi görmezden gelemez.en azından seçim gecesi yaptığı konuşmada 'bana oy vermeyen seçmenim de müsterih olsun. hepinizi kucaklıyoruz.' diyen birisi bu lafı söylememeliydi. ama her zamanki gibi değişmişlerdir muhakkak...

(bkz: değiştim)
    (los lunes al sol, 21.08.2007 13:11)
  21. (kızkurusu, 21.08.2007 13:20)
  22. dünya'nın neresinde olursa olsun bir başbakan böyle bir söylemde bulunursa, cevap olarak "memleketin tapusu sen de mi lan?" cevabını almaya hazır olmalıdır.

ayrıca: bu memleket bizim terk etmeyeceğiz!..

alakasız not: kestim, biçtim, sözlük formatına uydurdum.
    (yesilcuppelipenguen, 21.08.2007 13:29 ~ 14:07)
  23. akpcilerin gözlüğünden ve tarafsız olarak bakıldığında haklı bir söz.
    anti-akpcilerin gözlüğünden bakıldığında ise haksız bir söz.

haklı = 2
    haksız = 1

ise

haklı bir sözdür.

(bkz: yaşasın demokrasi)
    (lockman, 21.08.2007 13:30 ~ 19:57)
  24. (azwepsa, 21.08.2007 13:34)
  25. daha bir çok lafı yutmuş,ardından hiç bir şey olmamış gibi inadına oy vermiş vatandaşlarımızın,her zamanki gibi normal karşılayacağı sevimsiz laf salatasıdır.
    (rhododendronluteum, 21.08.2007 13:36)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil