gündem
  1. · yasaklanması gereken şeyler
  2. · ugg
  3. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  4. · 8taş deyip f3n3rbahç3 lafına bozulan ezik fenerli
  5. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  6. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  7. · domuz gribi
  8. · msc
  9. · toplu gösterim

tanıdığını sanmak  

1. insanların birbirlerinin huylarını öğrendiklerini artık tam anlamıyla karşısında kimin olduğunu sandıkları zaman karşılarına çıkan problemdir. zira insan kendi kendini bile tanıyamazken bir başkasının onu tanıması söz konusu bile olamaz.bunun en açık ifadesi en umulmadık anda karşılaşılan bir ihanettir.
    (delilah, 18.01.2005 23:23 ~ 23:23)
  2. çok iyi tanıdığını düşündüğünüz, birlikte çok zaman geçirdiğiniz biri beklenmedik bir davranışta bulunursa, onu tam anlamıyla tanımadığını anlama, farketme durumu
    (despinaa, 18.01.2005 23:38)
  3. sizi sırtınızdan bıçaklayan insanlar hakkında önceden düşündüğünüz şey.
    (esdora, 19.01.2005 14:39)
  4. (telvin, 19.01.2005 14:41)
  5. hayatta insanın başına gelebilecek en büyük yanılgılardan biridir. etkisi de o denli kuvvetlidir.
    çünkü tam bütün taşlar yerli yerine oturdu derken, her şey bir anda altüst olabilir. aylar hatta yıllar boyu arpa boyu şeklinde adım adım oluşan karşılıklı güven tek bir hamlede yok olur.

tanıdım diyene kadar geçen süreç ne kadar uzun olursa, duyulan güven de o kadar sarsılmaz olur diye düşünülse de; zaman tanımanın ilacı değildir ne yazık ki.. tanıdığını sanmanın da sonu yoktur, çünkü insan her daim birilerine güvenme ihtiyacı hisseder. yüzde yüz emin olamasa da, risk almadan da mutlu olunamayacağını bildiğinden ''umarım bu defa doğru tanırım'' diye temenni etmekten başka çaresi de yoktur.
    (applepie, 20.03.2007 22:26)
  6. tanıdığını sanmak yanılgıların en büyüğüymüş,öğrendim...

size ne yaparsa,ne söylerse söylesin göz yummakmış...

etraftakilerin onunla ilgili söylediklerine kulak tıkamakmış...

aptallıkmış..

geç oldu!5 sene geçti ama...

öğrendim!!
    (rhododendronluteum, 20.03.2007 23:24)
  7. göz bozukluğuna sahip iseniz uzaktan görüp tanıdığınızı sandığınız kişiler genelde başkası çıkar, sonra da bir kaç saniye dünyanın en salak insanı gibi hissedersiniz kendinizi, pardon dedikten sonra ordan ışınlanmayı istersiniz. sonraki zamanlarda da ses çıkarmamayı yeğlersiniz ama bu sefer tanıdığınızı sandığınız kişi gerçekten tanıdığınız kişidir; ta kendisidir hatta, geçip gidince de burnu büyük olursunuz, vicdansız olursunuz, durumu anlatmak için yırtınırdurursunuz.
    (aujfm299, 29.07.2009 18:28)
  8. tanımadığını anlamakla biter.biter bitmesine de siz de bitersiniz o an ilişkiniz de.

gerçekler acıdır ve çok acıtır..
    (yalnız insan merdivendir hiçbir yere varmayan, 09.08.2009 00:15)
  9. sanmak?
    işte anahtar kelime...
    hayata dair "kesin" biliyoruz dediğimiz bi kavram var mı?
    evet, sadece zannederiz...
    ardından bin türlü havaya gireriz.
    (sinirliyim ezelden, 09.08.2009 00:30)
  10. güvendigim daglara kar yagdı.....
    bazı zaman evlilikler içinde söylenmiştir bu söz.herşey rüya gibi başlar aradan zaman geçer ve bişeylerin yolunda gitmedigini farkedersin sonra biraz daha zaman geçer ve karşı taraf iyice degişmiştir,artık tanıyamaz olursun...
    (mid life hours, 09.08.2009 00:42)
  11. pardon bakar mısınız adınız neydi sizin?

durumudur.
    (sos, 09.08.2009 00:46 ~ 00:48)
  12. hem kendimiz hem çevremizdeki insanlar sürekli evrildiği için insanın başına gelebilecek olan dürüstlük,adillik, ya da dünyaya bakılan temel çerçeveye ilişkin konular da başa geldiğinde acıtıcı ve hayatı zorlaştırıcı olabilecek ama bazen de hayatı katlanılır ,insanları eğlenceli kılabilecek durum. ya hiç süpriz olmasaydı
    (elastigirl, 09.08.2009 00:52)
  13. sevdiğini sanmaya sebep olur.
    (suskungeveze, 09.08.2009 00:54)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil