1999 vega albümüdür
1-
tamam sustum - hafiften içmiş, şımarık, muhtemelen de güzel bir kadının iç dünyasını anlatan bir şarkı. (çoğu kimsenin anlayamadığı, küstahça bulduğu şarkıdır) elektro sound - hızlı
2-
alisamadim yokluguna - introsu sizi uzaklardan kendinize getiren bir yapıya sahiptir. bitmiş bir aşkın ardından özlemi anlatır. "bazı şeyler hiç ama hiç değişmez" diyerek insanı hüzünlendirir. klasik gitar tınısı şarkıya kusursuz bir biçimde oturmuştur. rock sound - yavaş
3-
anlatma - neşeli bir introya sahiptir. fakat şarkı hüzünlü bir ayrılıktan sonra artık yeniden başlamanın bir şeyi değiştirmeyeceğini anlatmaktadır. kendi gururunu ve aşkını korumak adına sevgiliden vazgeçmekten bahsediyor. yalnız bahsedilen sevgiliye karşı bir güvensizlik var. aslı reddedişin nedeni de bu. elektro gitar yoğunluktadır. rock sound - hızlı
4-
vakit varken - ilişkinin girdiği çıkmazı anlatıyor. beklenenler'den korkulanlar'dan bahsediyor. bunlar sevgiyle alakalı olmayan sorunlar. ilişkiyi çıkmaza sokan asıl neden başka şeyler... elektro sound - yavaş
5-
oyun - çok sıkı bir introya sahiptir. insanı sürükleyen bir hikayesi vardır. bir anlık hoşlanmanın ardından ümitlenen karşı tarafa; "susamıştık evet hepsi bu" demektir. güçlü fakat mutsuz bir kadını anımsatır bana hep. dinleyin, dinlettirin. rock sound - hızlı
6-
blöf - vega'nın bu albümde anlaşılamayan şarkılarından biridir. şımarık bir kızın kaprislerini anlatır. insanı dinlerken sinirlendirir kıza karşı. fakat yine de sempatik bulursunuz bu kızı. rock sound - hızlı
7-
tren - yüzlerce kez dinlesenizde bir şey anlaşılamayan sözlere sahip. elektro sound - hızlı
*
8-
dokunsana - gotik introya sahip. bir kavganın ardından gelen sarılma isteği olarak tanımlıyorum. elektro sound - yavaş
9-
yalan - neşeli şarkı. kandırılmış bir kızı anlatıyor. (neşesi bunun için değil tabi) elektro sound - hızlı
10-
bir gün mutlaka - ses tonuna uyan fakat müziğe uymayan sözlere sahip. bu şarkıya kesinlikle slow rock yapılmalıydı. müzik umut neşe ve geleceğe dair güveni çağrıştırırken. sözler daha çok güvensizlik, ayrılık fakat buna rağmen buruk bir mutluluktan bahsediyor. (aranjör alo)
11-
alisamadim yokluguna(akustik)
edit: bu albümün bilinmeyişinin ve sevilmeyişinin iki temel nedeni var. birincisi o zamanlar için çok erken elektro müzik yaptılar. ikincisi 17 ağustos depremi albüm satışlarını sıfırladı. lakin bakıyorum hala sevilmiyor. zaten grup da zaman içinde elektro'dan rock'a yumuşak bir geçiş yaptı.
aranjör kimse bu albümde yakalayıp dövmek istiyorum. rock müziğin yeni yeni tutmaya başladığı zamanlarda elektro tabanlı şarkılar ne? bunun yanında zaten sözlere de uymuyor bazı şarkılarda müzik. neyse ben bi çay koyayım kendime.