|
|
- akp'ye açılan kapatma davası ile ilgili olarak başbakan'a yağan seçmen mektuplarında ifade bulan kavram.
aksaray'dan muhittin koçak: dün gece yemin ederim uyku uyuyamadım. tam dalıyorum aklıma ak parti geliyor, çok üzülüyorum...demiş mesela
şurada birkaç örneğini daha bulmanız mümkün:
http://www.ensonhaber.com/...
anladığım kadarıyla arkadaş akp'li, o partiye oy vermiş ve kapatma davası açılınca da uykuları kaçar olmuş üzüntüden. benim güzel yurdumun güzel insanı, aksaray'da oturan muhittin kardeşim, allah uykularını kaçırmasın, mışıl mışıl uyumak nasip etsin sana. o iki satırlık yazından anlıyorum ki sen zaten çok güzel uyuyorsun benim canım kardeşim.
unakıtan abinizin oğluşuna ucuz fiyattan satılan tmo* pirincinden, sabah gazetesini almak için çevrilen dalaverelerden, başbakan'ın ve bu ülkenin cumhurbaşkanının yandaşına ortak bulmak için katar'a gittiklerinden, 1 mayıs günü, çok değil yahu daha dün dövülen, biber gazı sıkılan, aşağılanan insanlardan bihaber mışıl mışıl uyuyorsun güzel kardeşim benim. ama belki ben haksızlık ediyorumdur sana, senin tek derdin kömür ve türbandır belki de? belki senin çocuğun yoktur? o yüzden uykuların akp için kaçıyordur, zira ben çocuğuma nasıl bir ülke bırakıyoruz diye uyuyamıyorum.
tabii ki insanlar farklı farklı belki sen mütahitsin? belki ihaleci? akp kapatılırsa musluk da kapanacak diye korkuyorsun? yoksa sanane işsizlikten, yolsuzluktan, vurgundan değil mi benim canım arkadaşım?
muhittinim rahat ol güzel güzel uyu sen! nasıl olsa bir yolu bulunur sana akan musluklar açılır yeniden benim tatlı yurttaşım. uykularını biraz da ezilen, her gün aç yatan, bir dolardan az parayla karnını doyurmaya çalışan insanımıza sakla muhittinim, biraz da bunlar için uyuyama!
muhittinim allah başka dert vermesin. en kötü günün böyle olsun, zira bizim uykularımız çok daha kötü şeylerden dolayı kaçıyor.
- çoğumuzun sık sık başına gelen bir durumdur. bende de oluyor ve akp'nin yolsuzlukları, haksızlıkları, ülkeyi çağın gerisine götürme çabaları, devletin onuruna gölge düşüren girişimleri, kızımın bu gidişle gelecekte nasıl bir ülkede yaşayacağı derken uyku falan kalmıyor.
- ülkecek farklı duyguların yönlendirmesiyle yaşadığımız durumdur.türban rezaleti,yolsuzlukları,halka karşı takındıkları saygısız ve ayrımcı tutumdan sonra üstüne bir de 1 mayıs da yaptıkları gelince ben her gecemi uykusuz geçiriyorum.
- -horzzzzzz..şşşşş..horzzz.şşşş
+beeeeyy!!
-heeaaa? ne var?
+devletten tıkırtılar geliyor..hırsız mı ki?
-akp'dir hanım..yat uyu..
- (bkz: insomnia)
- uykunun kaçacağı anlamına gelir. o gece geçmez artık, en iyis kalkın kitap falan okuyun siz.
- gayet normal. benim de tam uykuya dalacakken;
ülkenin dış borçlarını sadece 2006 yılında %21 arttırarak 2002'den 2006 yılına kadarki süreçte %59'luk borç artışına neden oldukları;
alım gücünü sıfıra indirerek insanları bir tas yemeğe muhtaç bırakıp, yiyecek erzak dağıtımıyla kendilerini kurtarıcı olarak göstererek önümüzdeki seçimde daha fazla oy alacakları;
insanların oylarını almak uğruna en olmadık anda "türban" kartını oynayarak zaten gerilimli olan insanları birbirlerine daha bir düşman ettikleri;
kendisine en ufak bir muhalefet yapılmasına yerde yatan kadına tekme atan tipteki idari organlarını kullanarak gaz bombası ve cop materyalleri ile karşılık verdikleri;
ulusa sesleniş konuşmalarında 1923'teki süt üretimiyle bugünü kıyaslayıp insanları nasıl aptal yerine koyup "vay be. adamlar çalışıyo hakkaten" dedirtmek istedikleri;
kendi adamlarına, basın organlarına, muhtaç kalanlara, aldığı krediye zeval gelmesin diye ağzından çıkacak kelimeye bakmak zorunda olanlara "türkiye'nin aslında o kadar kötü bir durumda olmadığını" anlatmaları ve haklarında kötü bir haber yapmamaları, köşe yazarlarına dikkat etmeleri konusunda baskı yaparak düşünce özgürlüğüne basın yoluyla bir sansür uygulamaları;
parti kapatma sürecinde en çok üzerinde durdukları konunun ekonominin gayet iyi gittiği yönünde olduğunu empoze etmeleri ve partilerinin kapatılması gibi bir durumda ekonomideki olası kötüye gidişlerde ilk fırsatta halka "bakın gördünüz mü ? bizi kapattılar diye ekonomi bozuldu" diyerek insanları inandıracakları;
her yere kendileri gibi düşünen insanları yerleştirmek, farklı seslere tahammül edemedikleri için bir müsteşar yardımcılığı görevine rahatlıkla konuyla alâkasız insanlar atamaları; belediyelerinde diploma ve tecrübe yerine giyim kuşam ve kelimelere bakarak seçilen insanlara, daha doğrusu yandaşlarına omuz çıkmaları,
aklıma geliyor. uyuyamıyorum. eğer siz de uyuyamıyorsanız bir bardak ılık süt için. nasıl olsa 1923'ten beri süt üretimimiz patladı. her yer süt oldu. [maşallah de, maşallah de. maşallah dersen dindar zannedip kadroya alırlar. ekmek aslanın ağzında. yaa.]
- (bkz: evlerden ırak)
- genelde bana olan şekli tam uykuya dalacakken akla ak* partisinin gelmesi durumudur.
- sağolsunlar uykudan da ederler efendim. bu halkın bir uykusu kalmış onu da alırlar.
(bkz: ampül sönmedikçe ışıkta uyunmaz)
|