görseller
talkbox 

belki ilginizi çeker
  1. · vocoder
  2. · rocket queen
  3. · zapp
  4. · yavuz çetin
  5. · sabır
  6. · suç bende
  7. · livin on a prayer
  8. · jambi
  9. · richie sambora
  10. · dönence
gündem
  1. · disko kralı
  2. · çok istenip de olunamayan meslekler
  3. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  4. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  5. · giyotine yolladılar gitmedim
  6. · öğretmenler günü
  7. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  8. · anna kournikova
  9. · penis yakan dizüstü bilgisayar

talkbox  

1. elektro gitar çalanların, adından da anlaşılacağı gibi kutu ve kutudan gitaristin ağzına ulaşan bir hortum yardımıyla yaptığı bir çeşit efekt.slash, live era albümünde, rocket queen adlı parçada güzel kullanmıştır.
    (corvo, 07.06.2007 15:57)
  2. 1971 de bill west tarafından icad edilmiştir. bon jovi'nin gitaristi richie sambora ve slash en fazla kullananlardandır.
    (emrede, 21.06.2007 13:34)
  3. hep vocoder'la karıştırılır. en çok ve en iyi kullanan grup için (bkz: zapp),
    (funkychild, 06.07.2007 01:41)
  4. "abi senin gitarı, pedalı bi deneyebilir miyim" konseptine tamamen zıt bir teknoloji. adam jones da severek kullanmış son albümde.
    (eolys, 14.01.2008 23:19)
  5. türkiye'de ilk kullanan gitaristin yavuz çetin olduğu bilinmektedir.

(bkz: hisset beni)
    (evo, 14.01.2008 23:27)
  6. sesi ağız boşluğuyla filtrelemeye dayanan etki. ağız boşluğumuzun şekli, konuşurken ses tellerimizin çıkardığı sesin formant'larını belirler. eğer ses telleri yerine başka bir ses kaynağı kullanırsanız, o ses kaynağından çıkan sesin formant'larını belirlemiş olursunuz. böylece herhangi bir sesi konuşmaymış gibi duyurabilirsiniz (gitar gibi).

"ağzına efekt kutusu alacak adam değilim" diyorsanız yapayı da var: formant filter.
    (ali kamber, 18.01.2008 19:38)
  7. bon jovi' nin it s my life şarkısının başındaki "boaauuv bouaavv" şeklindeki sesleri çıkarmaya yarayan alet.
    (ekipler amiri kenan, 08.06.2008 14:23 ~ 14:23)
  8. (dinleyininiz: jambi 4.09)
    (useful idiot, 08.06.2008 18:04)
  9. çalışma prensibi şu şekildedir. gitar amfisinden çıkan sinyal cihaza gider, cihazdan çıkan hortum sesi ağza iletir. ağza çarpan ses, yanakların ve dilin hareketiyle eğilir, bükülür ve mikrofona iletilir. mikrofondan çıkan ses de sisteme ya da bir başka amfiye gider. zaten konser gitaristinin ekipmanı buradan köye yol olur.

denemek isteyenler cep telefonlarının hoparlörünü ağızlarına tutarak ağızlarıyla sessizce a-o-a-o-a-o yapsınlar. denemek istemeyenler de yapsın. eğlenceli olm. yapın.
    (sikko, 20.05.2009 18:35)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil