tüm ülser ve gastrit hastalarının yardımcısı, fazla kahve,alkol veya kola tüketimi gibi durumlarda midenin asitini düşürerek kişiye huzur veren, zaman zaman gene de yetersiz kalan , kurtarıcı ilaç.
her ailede kesin bir şişe şurubu ya da çiğneme tableti bulunan etkili mide ilacı..
bir zamanlar iki güne bir kutu bitirdiğim, sonra kimyacı olduğumu hatırlayıp alternatif bir çözüm aradığım, nihayet yerine karbonatta karar kıldığım hede.
edit:tekrar farmakolojik çözüm yollarını intihap etmiş bulunuyorum.
tedavi amaçlı olmayıp sadece
geçici çözüm için kullanılır. sıklıkla kullanılması midedeki asit dengesini ve madde emilimini değiştireceği için asla tavsiye edilmez.
*(balta, 24.05.2005 20:59)
mide hastalarının karnında geceleri başlayan yangınları söndürmek için kullanılan ilaç.
nane tadi sadece mideye değil, ağıza da ferahlık veren ilaç.
uzun süre kullanılmaması şiddetle tavsiye olunan ilacımsı.
çiğneme tableti.mucizeler yarattığını gördüm.sodyum sakkarin içerdiği için tadı fena değildir.kullanmadan önce
prospektüsü okuyun.
naneli kireç tableti. bazı insanların midesini bulandırırken bazıları da çok sever bunu. psikolojik bağımlılık yaptığı görülmüştür. "midem yanmaya başlayacakmış gibi sanki" ya da "bu yediğim kesin midemi yakar" şeklinde bahanelerle birlikte tüketilir.
(eolys, 14.09.2007 15:24)
mide ilaçlarının içersinde ağızda en kolay eriyeni ve hatta tadı en güzel olanıdır.
bir antiasittir kendisi.midedeki fazla asit salgısını(hidroklorikasit)nötralleştirmek için kullanılır.yalnız dikkat, eğer antiasit alıyorsanız aynı zamanda demir preparatı kullanmayınız.zira aldığınız demirler boşa gider bir işe yaramaz.
kompensan'dan çok daha çabuk ağızda eriyen ve hemen etkisini gösteren antiasit. aşırı bir rahatsızlık yoksa, tek tablet yeterlidir.
özellikle stresli zamanlarda, sınav olur başka şey olur bilemem, bulana şükrettiren ilaçlardan biri. hayatı yaşanır kılıyor. bir diğeri de (bkz:
rennie)
buscopan kadar olmasada oldukça etkilidir kendisi. mide ilaçlarında yılların eskimeyen yüzüdür talcid..
küçükken naneli şeker niyetine arada gizli gizli yediğim ilaçtır.manyak mıydım? evet.
kabız yapar, metal içeren ilaçların etkisini yok eder. aç karnına içilmesi gereken çinko veya demir, aç karna mideyi rahatsız eder ve siz de antiasit içemediğiniz için çinkoyu da içemezsiniz. acı ama gerçek.
(aliha, 04.10.2009 21:47 ~ 21:48)