belki ilginizi çeker
  1. · füniküler
  2. · füniküler
  3. · füniküler sistem
  4. · taksim kabataş füniküler sistem
  5. · meclis i mebusan caddesi
gündem
  1. · çok istenip de olunamayan meslekler
  2. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  3. · aşk ı memnu
  4. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  5. · google wave
  6. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · jennifer lopezin göbeğinden kokain çekmek
  9. · ismail türüt ün ogün samast a türkü yazması

taksim kabataş füniküler sistemi  

1. bitince iyi olacak heralde dediğim taksimin orta yerini şantiye haline getiren ulaşım projesi.
    (errant, 07.05.2004 17:58)
  2. bittiğinde bi boka yaramayacak, akabinde otobüsleri eminönünde değil kabataşta yığılmasına sebep olacak proje...
    ayrıca yeni belediye başkanımızın dediğine göre 10 milyon dolara bitirilebilecekken 25 milyon dolara yapılan bir proje ve kadir topbaş tarafındanda pek tutulmamış yanlış bulunmuş bir proje...
    (my dying bride, 07.05.2004 19:02)
  3. (bınar, 07.05.2004 20:49 ~ 20:55)
  4. şimdiye çoktan bitmiş olması gereken proje. daha ne kadar sürecek bakalım...
    http://www.yapi-merkezi.com.tr/...
    (neverland, 07.07.2005 11:17)
  5. 5 ocak itibariyle deneme seferlerine başlayacak olan sistem. ntvmsnbc'ye göre yakında deniz ve kara ulaşımındaki entegrasyonun da müjdecisi sayılabilecek bir gelişme. yaşasın vapura aktarmalı binmek!
    (azwepsa, 04.01.2006 12:43)
  6. raylı sistemleri birbirine bağlaması bakımından önemli olan ancak taksimde inip herhengi bir eminönü otobüsüyle kabataşa inmek varken gerçekleştirilme amacının bir daha gözden geçirilmesi gerektiğni düşündüğüm proje
    (bkz: geçti borun pazarı sür eşeği niğdeye)
    (boundless, 04.01.2006 20:24)
  7. kadir topbaş'ın deneyerek açılışını yaptığı raylı sistem.
    (artemisia, 17.01.2006 20:34)
  8. yapımı en az 3 yıl süren sistem.
    (damnlucifer, 17.01.2006 20:56 ~ 18.01.2006 14:01)
  9. değeri, karizmatik ismiyle ters orantıda. taksim-kabataş arası 110 saniye diyerek tanıtımı yapılıyor bir süredir. ama o zıkkıma ulaşmak için öngörülen sürenin bilmemkaç misli ray hattına ulaşırken harcanır. bundan bahsetmezler. bugün 1.5 yıl gecikmeli açılışı gerçekleştirilecekmiş. başbakanın falan teşrif edeceği bir merasim düzenlenecekmiş. hatta canlı yayın yapabilsinler diye frekans tahsis etmişler eutelsat'tan. oysa bu füniküler meret, bırakalım olması gereken metro uzunluğunu, şu an mevcut durumdaki raylı sistem hatlarının bile çok ufak bir kısmını teşkil ediyor. yani alkışlanacak, kutlanacak, devlet erkânının katılımını gerektirecek bir halt söz konusu değil. anca iş makinalarını hayranlıkla seyreden insanlarımız gelir o açılışa. aval aval bakarlar. kaldı ki böylesine geciken bir yapıma ne yüzle şaşaalı tören düzenlenir, ne yüzle o parti adamcıkları gelir?

asıl trajikomik hadiseyi bu sabah yaşadım. törene teşrif edecek devlet adamı olmuş ama adam olmakta zorluk yaşayan kimi insanların geçeceği yolların kesilmesi yüzünden binlerce kentliyle aynı kaderi paylaşarak işime gücüme geç kaldım. yollarda halk malak gibi 20 dakika toplu taşıma aracı geçmesini bekledi. bunaltıcı havada haşlandılar, bilumum unvan sahibine sevgi dolu sözler sarfettiler. beddua ettiler.

yani halkın ulaşım dertlerine çare olması amacıyla yapılan kısacık dandik bir hattın açılış merasimi için binlerce insan bu sabah 20 dakka mağdur oldu. daha törene dek ve tören esnasında kim bilir kaç yol kesilecek, kaç bin kişi yolundan edilecek. çük kadar hattın inşaatı nedeniyle senelerdir şehrin merkezini mahvetmeleri zaten ayrı bir husus. işte bu ülkenin kamu yönetimi zihniyeti budur. hizmet safsatasıyla 5 kuruşluk işlerinin propagandasını ve kendi siyasi şovunu yapar, 1000 liralık da zarar verip giderler.
    (spyder, 29.06.2006 16:58 ~ 17:39)
  10. 21 dakika sonra başbakan'ın da katılacağı törenle açılacakmış.
    (azwepsa, 29.06.2006 17:02)
  11. süper bir ulaşım aracı kabataştan mecidiyeköy 15-20 dakka sürüyo.taksim metro aktarmalı
    (alesta, 12.07.2006 23:23 ~ 23:23)
  12. son durağında çiçeklerle bezenmiş dev makarasının görülebildiği adi afilli ulaşım yolu.
    (callandor, 12.07.2006 23:30)
  13. (famenoth, 12.07.2006 23:35)
  14. adı modern olsun diye kasılmış bi türlü "tünel yaptık ama modern bişiler diyelim biz buna da daha bizim eserimizmiş gibi dursun" zihniyetiyle yapılmış ılaşım aracı. (bkz: tünel)
    (fece, 12.07.2006 23:56)
  15. bağlarbaşı'ndan taksime üsküdar-kabataş-taksim güzergahıyla 30 dakikada gitmemde payı büyük olan, adını herkesin bir garip söylediği sistem. karaköy tünel'in moderni ...
    (erdemetal, 20.03.2007 18:03)
  16. beşiktaş tarafından taksim'e çıkacaklar için özellikle akşam trafiğine otobüsle yakalanmak istemeyenler için güzel bir alternatif olmuş, bunun yanında kadıköy, üsküdar gibi yerlerle bağlantısının sağlanması sonrası büyük kolaylıklar sağlamış güzelliktir. yani işin özü metro'nun maslak durağı açıldığında bir itü öğrencisi üsküdar'dan falan süper bir şekilde okuluna gidip gelebilecektir.

neyse aslında değinmek istediğim bu değil, asıl diyeceğim; ben bu hattı kullandığım zaman paramın karşılığını aldığımı hissetmiyorum arkadaşım. artık 110 saniye mi, başka bir zaman mı bilmiyorum ama, açıkçası binmemle inmem bir oluyor, diğer ulaşım araçlarında o kadar alışmışım ki saatler geçirmeye, bu bu kadar kısa sürede çıkınca kandırıldığımı hissediyorum, söyle birkaç tur atsın yer altında istiyorum. yani işin özü bu kısa sürede bir yere varma olayına insanımız biraz zor alışacak...

son bir not: bazen o kadar sessiz oluyor ki içine bindiğinizde, iki laf edemiyorsunuz, en öndeki konuşmanız arkadan rahat rahat duyuluyor, açıkçası giderken çalışan klimanın sırf bu durumu bozmak için çalıştığına inanıyorum, çalıştımı öyle bir ses çıkarıyor ki sanki zaman makinası a.k. taksim'den eski tünel aracının içinden çıkıcaz sanıyorum. "marty akı kapasitörü çalışıyor mu?"
    (sycrone one, 15.06.2007 01:02 ~ 01:04)
  17. taksim metrosunun herhangi iki istasyonu arası kadar bile sürmezken fiyatı taksim metrosuyla aynıdır.

benzer mantıkla metronun her istasyonuna geçişte tekrar akbil bastırılarak belediyemiz köşe olabilir. vatandaşımız da züğürt.
    (labrie, 20.06.2008 21:26)
  18. 2 dakikalık yolculuk süresi nedeniyle ilk binenlerin daha gelmedik edasıyla inmek istemedikleri sistem.
    (snb, 22.01.2009 17:49)
  19. onca zaman taksime giden benim daha bu perşembe bindiğim fenikülerdir... hızlı olması sebebiyle güzeldir, vakit kaybettirmez... oysa ben karaköy, tünel, nostaljik tren yapıp daha çok akbil harcaydım vay vay vay...
    (abdüş şuküfe, 05.04.2009 12:18)
  20. ilk defa binenlerin şaşkınla nasaya gelmiş gibi davrandıkları mekanı içeren sistem.insanlar şaşkın şaşkın etrafına bakar "anaaa yukarı çıkıyoruz" der sonra koskoca yuvarlak metali görünce de derin derin düşünmeye başlar.daha önceden binenlerse daha bir cool olarak hızlı hızlı yolunu alır.gözlemlemesi zevklidir,tavsiye edilir.
    (kutsal bok, 28.06.2009 15:41)
  21. 2 araç ile 5 dakikada bir taksim'e çıkan/kabataş'a inen sistem. iş çıkışı saatlerinde tramvay-füniküler-metro üçlüsüyle eminönü'nden levent'e yaklaşık yarım saatte gidebiliyorum. otobüs ile gidince 1 buçuk saati bulabiliyor. o yüzden büyük rahatlık.

bilmiyorum dikkatinizi çekti mi: kabataş'tan taksim'e çıkarken aracın turnikelere en yakın olan kapısından çıksanız bile turnikelerden ilk siz çıkamıyorsunuz. özellikle 17.00-18.00 saatleri arasında. çok denedim. hızlı yürüdüm olmuyor. koştum, nafile. depar deneyeceğim bir dahakine. elbet birileri benden önce çıkıyor turnikelerden. yeminle hırs yaptım arkadaş. nasıl bir aceledir bu? nereye yetişmeye çalışıyorlar çok merak ediyorum. bence gsgm* yetkilileri atletizm seçmelerini burada yapabilir(iş çıkışı saatlerinde). 100 metre yarışlarında bizden de bir usain bolt çıkabilir. buna eminim.
    (kendimden biliyorum, 18.07.2009 02:06)
  22. çok kısa sürede kabataştan taksime taksimden kabataşa gidebiliceğiniz araç ve geçenlerde kabataştan binip taksime geldiğimde yanımdaki 17-18 yaşlarındaki çocuk bana dönüp bundan sonraki durak neresi acaba dedi.suratına karşı anlık bir sırıttım ondan sonra oda yaptığı olaya gülmeye başladı "burası son duraktı dimi" dedi.
    (dextare, 18.07.2009 02:20)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil