belki ilginizi çeker
  1. · albiceleste
gündem
  1. · zongul ducks
  2. · öğretmenler günü
  3. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  4. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  5. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  6. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · seni seviyorum
  9. · ülkü ocakları

taksim deki yılbaşı kutlamalarının iptal edilmesi  

sayfa  / 2
  1. (keyif pezevengi, 26.12.2007 14:45)
  2. kırk yılın başı mantıklı bir gerekçeyle gerçekleşmiş olan hadise.
    (fingerbang, 26.12.2007 15:16)
  3. (yata yata paslandık, 26.12.2007 15:21)
  4. nice yiğidi sevindirmiş haberdir: @2153716.
    (ali kamber, 26.12.2007 15:30 ~ 16:04)
  5. bu sene, büyüklerimiz tarafından, "bugün taksim'de yılbaşı kutlamaları, yarın cumhuriyet bayramı törenleri, tehlikenin farkında mısınız?" manşetinin "askerler dağda vatan beklerken taksim'de eğlenen zındıklar!" manşetine tercih edildiğinin göstergesi. büyük olmak da zor tabi bir yerde. naber lan büyük? ehehe.
    (tembel, 26.12.2007 15:32)
  6. yerinde bir davranıştır. bunun altında "tehlikenin farkında mısınız" türünden art niyetler aramak ne kadar paranoyaklaştırıldığımızın bir resmidir. her gün operasyonların düzenlendiği, bayramda bile izin yapamayan, karda kışta terörist avında olan insanların bulunduğu ülkemizde, yapılmasının ardından akıllarda sadece taciz görüntülerinin kaldığı eğlence denilen şeyin iptal edilmesi kadar doğal birşey göremiyorum. insanların içki içmesini önlemeye yönelik bir gayret olduğu son derece tuhaftır sanki bu organizasyonda parasız içki dağıtılıyorduda fakir ve eğlenceye aç yurdum insanı yılda bir içkiyi burada görüyordu. içki içmek isteyen yine gider içkisini alır içer. iptal eilen organizsyondur içki yasağı getirilmemiştir. ayrıca terör alarmının en üst seviyeye çıkarıldığı bir durumda bu kadar kalabalık bir organizasyonu kontrol etmenin ne kadar güç olacağı da ortadadır.

hadi diyelim iptal edilmedi birileri "tehlikenin farkına vardı" ve hadi yine diyelim hain bir canlı bomba eylemi düzenlendi onlarca insan öldü ne olacak? o zaman neler denecek? istanbul emniyetinin böylesine kalabalık bir katılımla gerçekleşen bu organizasyonda güvenliği sağlama kapasitesi yoktur! papa'nın gelişinde güvenliği sağlamanın yolunu tüm yolları kapatmakta bulan bir yönetim tabiki böyle bir riski almayacaktır, durum budur.

bugün takip edenler bilir yanılmıyorsam trabzon'da küçük ayvasil olan caminin adı chp'li belediye tarafından caminin adı hıristiyan ismi olmaz gerekçesiyle değiştirildi, kimse ne oluyor demedi niye? tehlike chp'li olunca olmuyor mu? bunu yapan akp'li bir belediye başkanı olsaydı!! neler olabilirdi düşünebiliyorum.

ben ne akp'liyim ve chp'li ama taksimde düzenlenen eğlencenin iptal edilmesi türlü gerekçelerle mazur görülebilir bir durumdur. bunu sağa sola çekmenin kimseye bir faydası yoktur, buna gerek de yoktur. gidin bara eğlenin gidemiyorsanız alın iki bira evinizde sevdiklerinizle için. en azından kafanız rahat olur.

edit: pkk'lıların kendi aralarındaki konuşmalardan ses getirecek eylemler yapın sözleri teknik takiplere sürekli takılmaktadır. sanırım bu durumda yılbaşı eğlencesi gibi son derece kalabalık bir ortamda patlayacak bir bomba yeteri kadar ses getirecektir. haa bomba nerden mi çıktı daha dün yakaladılarya 3.5 kilo ordan aklıma geldi!! onlar iptal etti ben kılıf arıyorum manyağım ben. papa geliyor onu korumak için tüm yolları kapatacaklarmış deselerdi "çok paranoyaksınız olm siz, ne alakası var" derdim eminim. bomba olayı paranoyaklık değil sadece tepedekilerin düşünme şeklini ortaya koyan bir yaklaşımdır.
    (diazepam, 26.12.2007 15:56 ~ 16:20)
  7. nihayetinde belediyenin düzenlediği bir organizasyonun iptalidir. çoğu insan için çok da fifidir aslında. yine beyoğlu tıklım tıklım olacak, mekanlara akılacak, bomba patlatmak için şahane fırsat olacak; her sene olduğu gibi. pekiyi bu sene mi aklımıza geldi? "ulan yıllardır ne büyük risk alıyormuşuz?" mu deyiverdik birden? yapmayınız...

üzgünüm, ama "aman organizasyon yapmayalım bomba patlatırlar" fikrinden daha paranoyakça bir fikir bilmiyorum.

not: bu belediyenin ortaya attığı bir bahane değil aslında anladığım kadarıyla. belediyenin bahanelerini iyi bilmiyorum ve tartışmıyorum. bu, "tabii haklılar canım" diyebilmek için birilerinin peşi sıra söyledikleri şeylerden birisi; en komiği.
    (ali kamber, 26.12.2007 16:11 ~ 16:18)
  8. konuları çarpıtma ustalığına malzeme olmuş karardır.

yapılan açıklamada müzik yayını yapılmayacağı ve programın iptal edildiği söyleniyor. ancak, belediyenin müzik yayını olmadan yılbaşını karşılayamayan ve içki içemeyen bir tür mevcut ise bu farklı bir mecrada psikologların da katılımıyla tartışılması gereken bir konu.

program iptal edilmemiş olsaydı oraya gitmeyi düşünenlerin ise içinde bulunduğumuz ortamda aklından şüphe etmek gerekir.
    (angesen, 26.12.2007 16:16)
  9. yerinde ama yeterli değil. tüm yurtta yılbaşı iptal edilmeli. hayat normal akışında devam etsin. 1 ocakta da işe gelelim.
    (ahmak ı hayal, 26.12.2007 16:16)
  10. askerlerimizin kış şartlarında dağlarda durma amacının bizim özgür bir ülkede yaşamamız olması greketiğine inandığım bir durumdur. nasıl askerlerimiz ailelerinin gülüp eğlenmesini istiyorlarsa milletimiizinde gülüp eğlenmesini isteyecek olmaları muhtemeldir. bunlar ışığında açıklama mantıklı gelmedi bana. deselerdi ki siz eğlenmeyi bilmiyorsunuz yok size alanlarda eğlenmek işte buna katılırdım.

ve şehit analarının feryatlarını yasakla, bunun üzerine milletçe eğlenmeyi de yasakla yahu biz yaşamımızı senin çizdiğin çizgilerlemi kısıtlıyacağız.

bakınız efendiler ben niye böyle konu vatan millet sakarya olunca reklam kokan uygulamalara karşı çıkıyorum. sokaklarda bir ton insan saygıdan dürüstlükten haysiyetten yoksun ama konu buralara geldiğinde hepimiz herkesin aynı şeyi düşünmesini dolaylı yoldan istiyoruz. buna karşı çıkanları işte ben burda selamlamak istiyorum bunlardır sevdiğim insanlar.

taksime giden insanlar zaten bi acaip. bazıları eşi dostuyla gidiyor. evet normalde medeni toplumlarda gidilmesi gerekir ama burası türkiye ben bir bayanla ne halk konserine ne maça nede böyle eğlenme yerlerine gitmem. gidenlere saygı göstermekle birlikte onları kourmak için yine bu taksim zımbırtısını iptal etmek tarafımdan kabul görmüştür.

sonuç: uygulama yerinde, gerekçe kötü.
    (jayhunx, 27.12.2007 16:59)
  11. can havliyle bir köpek gibi saldıran ve bunu da masum sivillerin kanını akıtarak dışa vuran pkk'nın olası bir bombalı saldırısının ve dolayısıyla da potansiyel bir felaketin önüne geçilmesi nedeniyle yerinde bir karardır.

yetkililer tarafından açıklanan gerekçe mi? yersen işte...

edit:taksim'i ankara'ya taşımışız.
    (yoklugundabuldumseni, 27.12.2007 17:13 ~ 17:22)
  12. kadıköy'deki kutlamalar da iptal edilmiş bulunmaktadır. gerekçe olarak güvenlik kaygısı gösterilmiştir.

http://www.sabah.com.tr/...
    (diazepam, 27.12.2007 17:19)
  13. kapatalım doğuya gidelim o zaman diye karşılık vermek istiyorum.hayır zaten yılbaşı eğlencelerine karşıyım.evet,yeni yıla girdik,girdik de noldu mına mına.ama kutlamak isteyen kutlasın yine de tabiki.ha şu var bugün o askerlerin orada olmasını isteyenler kutlamasınlar bir tek.20 yaşındaki çoluk çocuğu oraya gönderip de burada kendileri eğlenmesinler.beni de sinirlendirtmesinler.
    (a perfect tool, 27.12.2007 17:23 ~ 17:24)
  14. güzel bir provokasyon girişiminden öteye gidemeyen açıklama.istanbullu değilim,istanbulda da yaşamıyorum.ancak tüm ülkelerin en ünlü meydanlarında bu kutlama yapılır.bir nevi prestij meselesidir.efendim televizyonda da izleriz işte çin'de pekin'deki en ünlü meydanda kutlama yapanları havai fişekleri falan filan gösterirler.sonra moskova daki kızıl meydan'ı,paris'in şanselize meydanını,londra'nın trafalgar meydanını izleriz.

- işte çin yeni yıla şöyle böyle girdi derler.
    -moskovada böyle bir kutlama yapılıyor.

bunca yıldır trt ekranlarında izlemedik mi bunları,izledik.sonra yavaş yavaş batıya doğru yönelir kameralar.şimdi türkiyeye gelince türkiye'nin en ünlü meydanında kutlama yok.prestij yok..yani kendini bir nevi dünya standartlarından soyutlamak.çin'in yeni yıl takvimi noel değildir ayrı bir takvime sahiptir ancak yine de yeni yıl kutlaması yapar.amaç hristiyan,müslüman,budist ayrımı yapmak değil bir bütünlük oluşturmak.

bombalı saldırı yapılmak istense haftanın en yoğun olan günleri pazartesi ve cuma günleri bu eylemi terörist grupları yerine getirir..
    söz konusu bi bomba ise isterseniz dünyanın en iyi istihbarat servisine sahip olun,isterseniz dünyanın en iyi güvenlik sistemine sahip olun o bomba patlatılmak istenirse patlatılır.örneğin 11 eylül saldırısı..demek istediğim bomba saldırısı olucak diye halkı olağanüstü hal psikolojisine getirmek yersizdir.
    ayrıca istanbul trafiği de ortadadır...büyük yerlerde eylem yapmak çok kolaydır.bunun engeli olmaz.

diğer bi kılıf ise bunca şehit verdik biz bu şehitleri sadece bu yıl vermedik.15 yıl önce de verdik ancak hiç bir kısıtlama getirilmedi.şimdi mi akıllarına geldi kısıtlamak.ayrıca sivil hayat ile resmi hayatı karıştırmamak gerekir.evet üzüntümüz büyük.ama bu işi çok öncedende bitirebilirlerdi.bunca yıldır acemi birlikten yeni çıkmış erleri o dağlara göndererek başlarına birer tane uzman dikerek olucak bir iş değildir.bakın gönderdiler f 16'ları olan biteni izliyoruz.kökten temizlik..bunca zamandır yönetimdekilerin akıllarına gelmedi mi böyle bir strateji.sanmıyorum!.

düz mantık kullanmamız gerekiyorsa ramazan bayramını ve kurban bayramını da kaldıralım tedavülden.ramazan ayında iftar vakti ve iftar yemeği veren yerler doludur.hani o zaman tehlikeli bi durum yok mudur? - vardır. bayramda herkes kendini sokağa atmaz mı? hani alış veriş merkezlerine oraya buraya gitmez mi? gider.tehlike yok mudur? daima vardır.

son olarak şahsi kaygım,sadece türkiye'nin dünyaya iyi bir prestij sergileyememesidir.tüm dünya bu günü kutlarken türkiye'nin kendini soyutlaması pek doğru bir girişim değildir.
    (jack daniels, 27.12.2007 17:57 ~ 22:30)
  15. her sene kutlama yerine rezilliğe dönüşen bir uygulamanın, haklı iptalidir. şimdiye kadar yılbaşında "taksime" eğlenceye giden kimseyi tanımamamız da işin farklı bir boyutudur tabi.
    (atlantis, 27.12.2007 18:34)
  16. kıç donduran bu soğukta yüz bin tane ipsiz sapsız arasında yılbaşı kutlama sevdasına kapılanları üzmüş karardır. nerede çokluk orada bokluk ki geçen yıllarda olan danalıklar hala zihinlerdedir. "ama yasaklar bizlerin özgürlüğünü pörtletiyor ayol!" dememiz için bunu söyleyebileceğimiz ortamın da varolması gerekir. bir de terör saldırıları için ortam yaratmanın anlamı yok. alınan kararı beynimizle algılamayı salık veririm. eğlenmek isteyenler için sevdiklerinin yanında olması kafidir. öküz altında buzağı aramamak lazım gelir.
    (üşengeç adam, 27.12.2007 18:37)
  17. güvenlik açısından da gerekli olan karardır.doğrudur,hoştur.
    (voodoo chile, 27.12.2007 19:01)
  18. daha eğlenmeye gelen kızlara pandik atacaktık, kameralara sol elimizin işi olduğu için sağ elimizi sallayacaktık, deliler gibi alkol tüketip eve varmadan kırk vukuat işleyecektik, "kim daha çok içecek lan kanka" yarışmasına katılıp son bira şişesini ağzımıza değil kıçımıza dayayacaktık.

daha tüm dünyaya prestijimizi gösterecek "bakın lan bakın bir türk dünyaya bedeldir, biz eğlenirsek böyle eğleniriz" diyecektik. daha şehitlerimizi unutup gazilerimizi rehabilitasyon merkezlerinde ziyaret etmeyi erteleyip kızlarımızın "three, two, one heyyooo" söylemlerini izleyecek tüm dünyaya "happy new year, hepinizin anasını isa sksin" diyecektik.

10 kişinin biraraya geldiği her yeri potansiyel terör ortamı olarak algılayan eli bombalı kuş beyinlilere iki bacağımızı tam açıp "gelin ulan gelin burada patlatın bombanızı, tüm dünya duysun özgürlük mücadelenizi" diyecektik.

asgari ücrete verilen %4 lük zam ile satın alacağımız üç kuruşluk bira ile kurtlu fıstıklarımızla komşunun aldığı çam ağaçlarını biryerlerimize sokacak, kurban kesmeyip de kenara koyduğumuz üç kuruşla hindi alıp içini hayallerimz ile doldurup "kutsal ruh beni koru, gel iki lokma da sen al" diyecektik.

yakışıklı noel baba kılıklı palyaçolara kültürümüzü, örfümüzü, ananelerimizi düzdürecektik.

son derece mantıksız bir karardır. kınıyor ve artık bu ülkede azınlığız diyecerek yurdu terketmeyi düşünüyoruz. fazıl cam kenarına ben oturacağım haberin olsun!
    (kara hilal, 27.12.2007 19:01)
  19. mantıksızdır, sanki sadece taksime yılbaşı geliyor dedirtmiştir,eğer ki hassasiyet samimi ise bunu belli etmek için sadece taksimde değil bütün ülkede aynı hassasiyetin halktan rica edilmesi gerekmektedir yok eğer mesele güvenlikse bunun bağdat caddesi var, etileri var, nişantaşı var ankaradaki kızılayıdır ulusudur bunların hepsi var,tabi en çok risk içeren bölge taksimdir ona bi şey denemez eğer uygulama onun içinse keşke biraz daha samimi olunsaymış diyesi geliyor insanın
    (zattuso, 27.12.2007 19:05 ~ 20:39)
  20. tehlikenin farkında mısınız?

olmadı baş-aşağı yazayım:

sıuızıw epuı>|_|et u!ua>l!lyaf

"güneydoğuda operasyonlar sürerken örgüt de bizi içten vurmaya çalışıyor. daha dün mecidiyeköy metroya saldırıyorlardı, geçen sefaköyde patlattılar. gümbür gümbür geilyorlar. yarın elimizden kaçırır da aranızda patlatırlarsa çok işlerine gelir. çok açık ve verimli bir hedef oluşturmayın. yarın orada yüzer yüzer ölürseniz ambulansları o kalabalıkta meydana sokmak zor."

dememiş adamlar. utanmışlar, kolpacı bir gerekçe bulmuşlar. dünyanın sonu değil bu. ince düşünmüşler. afferin.
    (azwepsa, 27.12.2007 20:10)
  21. tamamen doğru olan olay.hassasiyetlerinden ötürü kutlarım yetkilileri.
    (sturridge, 27.12.2007 20:17)
  22. son zamanlarda istanbul'da meydana gelen patlamalara ve kundaklama olaylarına bakarsak daha çok güvenlik önlemleri neticesinde verilmiş bir karardır. endişeye ve terör örgütünün istediği kaosa sebebiyet vermemesi için "çok fazla şehit verdik, bu yüzden eğlenceler tertiplememiz çok doğru olmaz" düşüncesi, neden olarak gösterilmiş olabilir. sonuçta bu kısıtlamalar yalnızca istanbul'da ve hatta istanbul'un tümünde de değil, toplanmaların en çok olacağı yerlere getirilmiştir. bunu şeriata doğru yapılan adımlardan biri olarak değerlendirmek, olayın tamamına bakarsak çok anlamlı gelmiyor bana. prestij meselesine de gelince, bazen güvenliği sağlamak ve istikrar yeniyıl kutlamaları prestijinden daha önemli bir şeydir.
    (ipso facto, 27.12.2007 20:34)
  23. bu vesileyle önümüzdeki seneler de iptal edilmesini dilediğim karar.kutlamadan daha çok rezalete dönüşmüştü nitekim.
    (buyukdusunuryinebuyukdusundu, 27.12.2007 20:39)
  24. doğu illerimizden taksim istikametine 8 otobüs dolusu fordçunun istanbul'a doğru yola çıktığı haberinin ajanslara düşmesi sonrasında alınmış bir karar da olabilir. malum taksimin geçtiğimiz yılbaşlarındaki hali ortada , herhalde devlet artık apaçiler için önlem alması gerektiğini anladı.
    (fallout, 27.12.2007 20:41)
  25. bizim gibi bazı özgürlük ve yenilikleri hazmedemeyen toplumlara verilmesi yerinde olan cezadır. her yıl ekranlara malzeme olan iğrenç taciz görüntülerine bu yıl -belki daha az- rastlanacağı da ihtimal dahilindedir.
    (nisan cadısı, 27.12.2007 20:53)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil