taksiciye öndeki arabayı takip et demek 

adana çık aradan

1. - abi öndeki arabayı takip et!
    - ybsg

*

- dayı öndeki arabayı takip et!
    - töbe töbee!!

gibi dialoglara neden olabileceği gibi, gideceği yeri bilmeyen kişinin öndeki arabaya sığmaması üzerine arkadaki taksiye binip sarfettiği cümle de olabilir.
    (zinzoline, 11.07.2007 14:33)

2. -öndeki arabayı takip et!
    -hangisini?
    -sen seç farketmez
    -bence şu beyaz clioyu takip edelim uyar mı?
    -uyar hadi acele edelim
    -acele yok acele yok trafik ilerlemiyo zaten yetişiriz.. siktir git in lan aşağı!
    (sirseri, 11.07.2007 14:38)
  3. bağdat caddesi civarında yapılması dayak yemeye neden olabilicek eylem.
    (bkz: ferrari)
    (bkz: bmw)
    (bkz: porsche)
    (bkz: lamborghini)
    (bkz: anladın sen)
    (bkz: murat 131)
    (bkz: şahin 1,6 tüplü)
    (bkz: fiat albea)
    (options, 11.07.2007 14:45)
  4. -öndeki arabayı takip et!
    -yiihhhaaa, meslek hayatım boyunca hep bu anı beklemiştim.
    -ne diyon lan sen?
    -tıpkı filmlerdeki gibi abi, helecanlandım birden kusura kalma.
    (sürrealist, 11.07.2007 14:58)
  5. -öndeki arabayı takip et emmi*
    +la yine mi sen yeter be in la aşağı it oğlu
    -ne kızıyon dayı çok asabisin olmuyo böyle
    +adamı günaha sokarsın sen önceki takiplerin parasını ver
    -aramızda paranın lafı olmazda öndeki arabayı kaçırdık zaten lak laka dalıp neyse artık
    +sen istedin la bunu. nerde benim levyem ha! -olaylar gelişir-
    (poisontendre, 11.07.2007 15:01)
  6. -öndeki arabayı tamir et!
    -platin meme yapmış olabilir!

(bkz: yiğit özgür)
    (garion, 11.07.2007 15:08)
  7. (bkz: öndeki arap ayı, takip et!)
    (dbk21, 11.07.2007 15:25)
  8. -öndeki arabayı takip et dayı.
    +dalga mı geçion lan sen benle?in lan arabadan kendini polisiye filmde sanıyor gavata bak hele.
    -ne diyosun abi sen?pikniğe gidiyoruz polonezköy'e öndeki arkadaşın arabasını takip edeceksin.
    +hee,ayıp ettin öle desene yeğenim.
    -?*!?*
    (pis mındar, 11.07.2007 15:34)
  9. amerikan filmlerine koyiiim. her macera filminde böyle bi ekşın* sahnesi var. tıpkı türk filmlerindeki "durun! siz evlenemezsiniz." gibi klişeleşmiş, olmazsa olmaz sahnedir.

yok .mına koyiiim yok, ülkemizde olmuyor! bi kere taksilerimiz 8 silindirli chevrolet marka arabalar değil; yalandan modifiyeli, götü kalkık, lastikleri kolayla parlatılmış, lpgli şahin, en iyisi focus ya da albea. iki adımda bi trafik lambası. her an yola fırlayan bir kırıkkaleli (efendim kırıkkaleli bi arkadaşın rivayetidir, orada herkes yolun ortasından yürüyormuş. kastomonulular için de böyle bi genelleme vardır. ben söyleyenlerin yalancısıyım. neyse) hayır, alttan alttan fiştekliyorlar amerikalılar da, insan düşünür küçük amerika*'da yaşayan kardeşlerimiz bu ekşını yaşabilirler mi? biz de insanız, bizim de canımız çeker. düşünen var mı? yok... peeeehhhh
    (viktorrap, 11.07.2007 15:44 ~ 15:45)
  10. her türlü olayın gerçekleşebileceği şehr-i istanbul da biraz daha farklı olsa da tarafımdan yaşanmıştır efendim.şöyle ki; eleanor kişisi iş yerine servisle gitmektedir asıl olarak, fakat geç kalma konusunda üstün başarıları olan bu kişi yine bir gün durağa gelmiştir ve servisin kalkarken kattığı tozu yakalamıştır ancak.evet yine geç kalmıştır, eleanor bunu hep yapmaktadır.tam servis gitmiştir arkadan boş bir taksi gelmektedir , eleanor taksiyi durdurur .binerken gayri ihtiyari
    e-tüh ya saniyeyle kaçırdım.. der.ancak bunu kendi kendine söylemiştir ama şoför abi duymuştur
    t- noldu hanımefendi
    e-hiç ya servisi kaçırdım da ..şuraya lütfen (gideceği yeri söyler)
    t-hangisi? şu öndeki mi?
    e-hıı. o .gitti ama
    t-dert değil hanımefendi yetiştirirm ben sizi
    e-yok gerçekten sorun değil. hiç gerek yok yapmayın
    demeye kalmadan; şoför abim önündeki arabayı sollamış, gaza basmış yaklaşık bir 5 dakika kelle koltukta benim durun yapmayın hiç gerek yok çığlıklarıma aldırmadan servisi takip etmiştir.bu olayda görüldüğü üzere denek kişimiz olan şoför abi yolcu hiç ama hiç istememesine rağmen kendi kendine komut vererek öndeki arabayı takip etmiştir.bunu istanbula bağlıyorum ben bir de meşhur şansıma..
    sonra ne mi olmuştur ?
    servise yaklaşılmış, şoför abi kornaya feryat figan basmış ,nihayet servis şoförünün dikkati çekilmiş , servis durdurulmuş, taksi servisin önüne çekilmiş ve eleanor kişisi taksiden inerek ve şoföre sinirle teşekkür ederek, topuklu ayakkabılarla ne kadar hızlı olabilirse o kadar hızlı bir şekilde servise binmiştir. eleanor allıktan değil utançtan kıpkırmızıdır, servisteki herkes ona bakmaktadır, eleanor en arkaya geçer ve direkt başını pencereye doğru çevirir.taksi şoförü bir işi başarmış insanların gururlu havasıyla eleanor a gülümsemektedir.eleanor sadece yine mi demiştir yine mi??
    bilmeyenler için (bkz: @1647484)
    (eleanor, 11.07.2007 18:57 ~ 18:59)
  11. (kaygısızlar'dan bir sahne, burcu taksiye biner, eleman da arkasından bir iett otobüsüne)

-* şu öndeki taksiyi takip eder misiniz? çabuk!..
    +* ne diyosun sen kardeşim? babanın malı mı bu?
    - ama benim burcu'ya gitmem lazım...
    + bu otobüs burcu'dan geçmez! mecidiyeköy'e kadar gider!...

http://www.youtube.com/...
    (camel, 11.07.2007 19:07 ~ 19:44)
  12. kalabalık bir grup hallinde taksimde içilmiştir, bahçeköy öğrenci yurduna gitmek için önce 4 levent' e metro ile gelinir ardından dolmuş yerine taksiye binmeye karar verilir. bütün ekip tek taksiye sığamayacağı için iki taksi yapılır. iki grup da taksilerine biner öndeki hareket eder, ikinci taksinin şöförü dayı "ne tarafa gençler" diye sorar. taksinin içinde sarhoşluktan geberen öküz biri " öndeki taksiyi takip müdür" der.
    (cymbaline, 13.04.2008 14:48)
  13. genelde bahşiş sebebidir.başına bela almak istemeyen taksici ahalasi,elli kağıda cehenneme kadar takip edebilir.
    (albatros2424, 13.04.2008 14:51)