|
|
- nestle chrunch - ülker krançi
(kamyoncu, 04.02.2006 01:41 ~ 02.11.2006 00:12)
- tabii ki ülker coco star, bounty'nin aynısıdır, bounty daha güzeldir tabii ki...
- bi de son zamanlarda reklamı yapılan rio vardır ki muhtemelen bu ürün de milka m-joy'un taklididir
- kokusunu bile almadan, paketini görmenin taklit olduğunu anlamak için yeterli olduğu ürünlerdir.
- ülkerin uzmanlaştığı konu
highlife: haylayf
cheese:çizi
başka varmı bilmiyom valla...
- ülkerin son yıllarda çıkan ürünlerinin oluşturduğu ürün gurubu. adamların stratejisi bu zaten. satılması kesin ihraç mallarının daha güzelini üretmek, bunu da başarıyorlar zaten birçok üründe. yabancı markalı ürün, ülker ürününün yaklaşık iki katı olmasına rağmen kalite yönünden pek bir farkı olmuyor ülkerin. tabii genele karşı durum bu, tutmayan ürünler de olmuyor değil.* bence iyi yapıyolar cari açığı biraz düşürüyolar.* önyargılı kişilerin* islami sermaye deyip ülkere karşı saf tutmasına rağmen,*ülker türkiyenin en güçlü sermayelerinden biri olmayı başarmıştır bu strateji sayesinde.
(milwaukee, 21.04.2006 23:42 ~ 22.04.2006 22:24)
- saray ürünleri.
(sahaf, 22.04.2006 00:10)
- snickers - rodeo
- twix-albeni
- (bkz: chewydent)
(bkz: vivident)
- rio - milka mjoy
- ülker kalbim - becel
link - tang
golf dondurma - algida
kremini- tofita
kity milk - kinder çikolata...
- (bkz: eti form)
(bkz: mavi yeşil)
not:son derece anket diyorum ve ekliyorum; artı verme para ver. *
- coca cola light - cola turka light
tamamen aynı dizayna sahiptir..az miyop bir kişilik kolaturka light ı coca cola light diye alabilir
- (bkz: orijinal ülker ürünleri)
- türkiye'deki eti ve saray gibi benzer diğer markalarda da olduğu gibi amerika veya avrupa ülkerinden birebir kopyalanan ürünlerdir.
konuyla ilgili ülker gibi eti gibi bisküvi, gofret, çikolata, kek, sakız, şekerleme üreten abur cubur markası saray bisküvi ve gıda firmasının üst düzey bir müdürüne (tam ünvanını hatırlamıyorum,küçüktüm,bir okul gezisi yapılmıştı saray fabrikasına) sorulan soru-cevap şöyledir;
-şimdi ürünlerinizin ülker taklidi oldukları söyleniyor ne diyeceksiniz?
-doğrudur ürünlerimiz taklit gibi gelebilir ama ülker taklidi asla değildir. yurtdışına çıkarken aynı biletlerle aynı uçaklarda gidiyoruz belki ondandır bu dedikodular.
sonra eline birbirine benzeyen 3 tane çikolatalı gofret alıp bizlere göstermişti. bu ürünlerden biri saray, ikincisi ülker üçüncüsü de artık nerede üretiliyorsa bilmiyorum ama yurtdışından gelen bir çikolatalı gofretti. yani kokoreçten başka bize ait birşey yok*
|