belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · domuz gribi
  2. · sözlük yazarlarının itirafları
  3. · prison brake
  4. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  5. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  6. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · teknosa
  9. · arkadaşa aşık olmak

takdir alan çocuğa neden hepsi 5 değil diyen aile  

1. takdir: takdir belgesi
    diyen: diye soran
    aile: ebeveyn

benim çocukluğumda sınıfın hemen yüzde 70'inin yaşadığı bir trajediydi bu başlığın içeriği.. ve sanıyorum bugün yaşanan sorunların da binlerce kaynağından en güçlü olanı aynı zamanda..

burun kıvrılarak büyütülmek heralde bi insanın ömür boyu kurtulamayacağı bir travmayla yaşamasına neden oluyor. karneler açıklanmaya yakın sınıfta oluşan yüksek kaygı düzeyini hatırlıyorum mesela. o neydi öyle? karnesinde iki tane 4 ü olan kızlar erkekler ağlamaklı olurlardı. bizim gibi teşekkürü 1 puanla kaçıran arka beşli adamlarıysa teselli etmeye çalışırdı bu çaresiz insanları

jack: takdir almışsın, hala ağlıyosun. ayıp
    travmatik: edebiyatımla, tarihim 4.
    jack: nazar boncuğu kızım onlar. üzülme
    travmatik: babama da böyle derim artık
    jack: iki tane 4 e laf mı edicek baban?
    travmatik: (salya sümük ağlıyor)

bu hatırladığım en masum diyalogtu konuyla ilgili. en beterini ise başka bir arka 5li adamının teselli turlarından biri doğurdu. acı doğurdu...

ozan: bana bak, yüzüme bak.
    travmatik 2: bakamam.
    ozan: ama böyle yapma. noldu dünyanın sonu mu?
    travmatik 2: evet. benim için öyle
    ozan: kızım deli misin ya? altı üstü kimyan 4
    travmatik 2: intihar edicem.
    ozan: haydaaaaaaaa..
    travmatik 2: ben kendimi öldürmezsem, babam öldürecek zaten

omuzlarında böylesi büyük yüklerle başladılar hayata.. aslında yükün büyüklüğü ailelerin bilinçsiz yaklaşımındandı. ilk karakter şu anda hsbc bankasında üst düzey pozisyonda çalışıyor. 2. kocasından da boşanmak üzere.

2. karakter amerikaya gitti. bi daha da dönmedi zaten. msn de konuştum az önce. sürekli kendisini değersiz hissetmekten yakındı. arayamadım, soramadım dedi. sürekli özür diledi sebepli sebepsiz. büyük bir suçluluk duygusuyla yaşadığı binlerce km uzaktan bile gabbak gibi gözüküyordu...
    (jack diego, 26.05.2009 17:36 ~ 27.05.2009 01:20)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil