görseller
taha aksoy 

belki ilginizi çeker
  1. · 29 mart 2009 yerel seçim tahminleri
  2. · akp nin izmir de hiçbir belediye alamaması
  3. · seçim anketleri
  4. · izmir
  5. · taha aksoy
  6. · akp nin seçim propagandası
  7. · el ele dolaşan sevgililere müdahale etmeyeceğim
gündem
  1. · günün tek kelimelik özeti
  2. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  3. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  4. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  5. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  6. · domuz gribi
  7. · mutluluk veren küçük şeyler
  8. · ahmet yılmaz karikatürleri
  9. · çıkma teklifine alınan absürt cevaplar

taha aksoy  

sayfa  / 2
  1. akp'nin son 2004 yerel seçimlerinde rahmetli ahmet piriştina'nın karşısında aday gösterip nal toplattığı ve 22 temmuz 2007 seçimleri akabinde akp izmir milletvekili olan politikacıdır.

kendisine, vakt-i zamanında yerel seçimlerde kullandığı bir slogan ile seslenmek istiyorum;

(bkz: izmir daha iyisini hak ediyor)
    (insomniaque, 24.07.2007 21:57)
  2. universiade sırasında kim olduğunu bilmeden kendisine posta koyduğum kişi. bütün plan programlara kendi kafasına göre yön vermeye çalışmasıyla organizsayon ekibindekilerin sevgisini kazanmıştı o zamanlar. bir salondaki 70-80 kişilik basın tribününe çinli voleybolcular ile 300-350 kadar seyirci yollamıştı kendisi.
    (tazmanya canavarı, 24.07.2007 22:04)
  3. (bkz: taha akyol)
    (dirtypain, 24.07.2007 22:34)
  4. 2009 yerel seçimlerinde de akp'nin izmir adayıdır. chp için iyi haberdir kanımca.
    (rotario, 11.01.2009 12:33)
  5. akp'nin iki seçimdir piyasaya sürdüğü, izmirli gibi gavur olmayan (!) belediye başkan adayı. aziz kocaoğlu karşısında hiç şansı olmadığı alem-i cihan tarafından anlaşılıyor.
    (dunkelheit, 11.01.2009 12:48)
  6. 2009 yerel seçimlerinde akp izmir büyükşehir belediye başkan adayıdır. seçmen listelerindeki oynamalara bakılırsa, iş ortadadır.
    (syst, 11.01.2009 14:38 ~ 14:40)
  7. 2004 yerel seçimlerinde de erzurumdan ithal edilerek izmir'in başına getirilmeye çalışılmış politikacı. daha sonra 2007 seçimlerinde akp furyasından yararlanıp milletvekili olmuştur. şimdi 2009 yerel seçimlerinde tekrar büyük hedef olan izmir büyükşehir belediye başkanlığına dönmüştür. ya ben bir şeyi anlayamıyorum. sen koskaca milletvekili olmuşsun kişilik problemin bu kadar büyük mü ki başbakanının ve aynı zamanda seni kanatlarının altına almış olan genel başkanının gece geç saatlerinde gelen bir telefonu ile milletvekilliğinden belediye başkanlığına düşüyorsun? hele ki izmir gibi "kentsel milliyetçiliğin" tavan yaptığı bir yerde, başka bir şehirden gelip seçilme şansının sıfıra yakın olduğunu bile bile. hele ki daha önce bu hüsranı yaşamış olmana rağmen... açıkcası ben yüzümde sıcak bir tebessüm ile karşıladım adaylığını.. akp umudu kesti iyice saçmalamaya başladı sandım. ya da chp ile gizli ittifak yaptılar. bak ankara ile istanbul bizim ama bizde izmire girmicez diye... tabi bu konuştuklarımız hep adil seçim sağlanırsa olacak şeyler. yoksa bu gidişle new york belediyesi bile akp den çıkacak...
    (rabindaranath tagore, 11.01.2009 14:53)
  8. akp'nin izmirden de vazgeçtiğinin açık göstergesi olmuş izmir büyükşehir belediye başkan adayı...
    (ironstone, 11.01.2009 17:08)
  9. akpnin zorla tekrar aday gösterilen erzurumlu izmir büyükşehir belediye başkanı adayı.
    (wildboy, 06.02.2009 14:15)
  10. alıntı:vatan

taha aksoy, 20 temmuz 1947'de erzurum horasan'da doğdu. baba adı ahmet, anne adı nezahat'tır.
    inşaat yüksek mühendisi; odtü inşaat mühendisliği bölümü'nü bitirdi. yüksek lisansını aynı bölümde tamamladı. odtü'de asistan, münih teknik üniversitesi'nde araştırma asistanı, cidde melik abdülaziz üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak bulundu. odtü akademik konsey üyesi, betonsan aş. genel müdürü, afa inşaat a.ş. proje müdürü ve genel müdür yardımcısı, çimentaş topluluğu planlama koordinatörü ve icra kurulu üyesi, beşer balatacılık a.ş. genel müdürü, atay holding a.ş. ticaret grup başkanı ve icra kurulu üyesi, 23. dünya üniversitelerarası yaz oyunları genel koordinatörü ve icra kurulu başkanı türkiye gazbeton üreticileri birliği başkanı, avrupa gazbeton birliği yönetim kurulu üyesi, türkiye prefabrik birliği yönetim kurulu üyesi, inşaat mühendisleri odası, odtü mezunları derneği, esiad ve tüsiad üyeliklerinde bulundu.

23. dönem'de türkiye-ab kpk üyesi oldu. çok iyi düzeyde ingilizce, iyi düzeyde almanca bilen aksoy,
    evli ve 2 çocuk babasıdır.

not:
    eğitim:10 numara
    vizyon:10 numara
    gerisi fasarya..
    (didyma, 06.02.2009 14:47)
  11. izmir büyükşehir belediye başkanı olursa (ki olacak) kordon'da içki içilemeyecekse (ki içilemeyecek) eğitimi ve vizyonunu içip sarhoş olacağımız, üzerine de fasarya dolması yiyip kendimize geleceğimiz belediye başkan adayıdır. kendisi öyle olmayabilir. getireceği kadroların tedricen izmiri ne hale getireceğini 15 yıldır ankara'da, istanbul'da yaşayan arkadaşlarınıza sorabilirsiniz. ayrıca ona oy vermeyenler de demokrasi düşmanı ergenekonculardır. zamanı gelince hepsi ölecek, allaha oylarının hesabını verecektir. bu entry'yi kötüleyenlere allah bakire kız verecekmiş cehennette. kötüleyin, karıyı kapın.
    (bor madenleri, 06.02.2009 15:20)
  12. akp nin izmir bşb başkan adayı imiş.istanbul a istanbul lu aday diyordu birileri izmir e gelince ne değişiyor çok merak ediyorum.
    (iyi vurur oralardan vuruyor ve tac, 06.02.2009 15:39)
  13. (didyma, 06.02.2009 16:52)
  14. taha aksoy'u tanımam. ancak eğer kendisinde başkalarının içki içmesine karışma hakkı görenlerin oylarıyla seçilecekse çekinirim bu insandan.
    (recai pengül, 06.02.2009 16:57)
  15. akp'nin izmir büyükşehir belediyesine aday gösterdiği vizyonu geniş izmir milletvekili. muhtemelen bu adayın en önemli özelliği inşaat mühendisi olmasıdır. izmir'in kentsel yapıda çarpık bir kentleşmeye doğru yol aldığını söyleyen aksoy mesleğininde vermiş olduğu bilgi birikimyle izmir'i mimari olarak göz alıcak bir şehir haline getireceğini söylemekte. ayrıca izmir'li olması nedeniyle izmir'i yakından tanıması adaylığının en önemli noktası. eğer seçilirse izmir'i bir daha kaptırmamak üzere almak isteyeceği için muhtemelen merkez hükümet partisi adayı olmasıyla izmir'e önümüzdeki 5 senelik periyodda çok büyük yatırımlar yapacağı söylenmektedir.
    (fortis et liber, 26.02.2009 03:11)
  16. izmir olmayan izmir büyükşehir belediyesi başkan adayıdır. kendisi erzurum horasan doğumludur.
    (robi ve cuma, 26.02.2009 08:25)
  17. rte hakkında şöyle demiş: ...bizim belediye başkan adayımız universiade koordinatörü olarak izmir'e bir universiade kazandırdı... bu resmen yalan, çünkü universiade'ı izmir'e rahmetli ahmet priştina kazandırdı, taha aksoy da hükümetin torpiliyle koordinatör olarak atandı, ayrıca onu da eline yüzüne bulaştırdı.
    (maximus, 04.03.2009 23:26 ~ 23.03.2009 22:10)
  18. insanlığını, siyasetciliğini vs.sini bir kenara bırakıp sadece şu soruyu sormak istiyorum kendisine. malum seçim çalışmaları var ve herkes bilboardlara çarşaf çarşaf ilan veriyor. mhp sinden sp lisine herkes ciddiyet, saygı vb. göstergesi olan ve bence bir erkeği oldukça şık gösteren kravat ile poz verirken sen niye oyaksitesi-inciraltı dolmuşcusu tadında yaka bağır açık, kravatsız ve son derece ütüsüz bir gömlek ile poz verdin be kardeşim. ciddiyetin, ilgin bu mudur izmirle. değişim şart temiz su için falan demişsin afişinde ama bence değişime en yakınından başlamalısın sen be taha aksoy.
    (rabindaranath tagore, 10.03.2009 19:09)
  19. 15 mart 2009 izmir mitinginde çok enteresan laflar etmiş kişidir. bakalım:

"...akp’li başkan adayı taha aksoy pazar günü düzenledikleri mitingde kimsenin hayat tarzına müdahale etmeyecekleri sözünü vermiş..

el ele dolaşan sevgililere de, evcil hayvan besleyenlere de müdahale etmeyeceklerini vurgulamış..

türkiye’nin geldiği yere bakın!
    bir belediye başkan adayı çıkıyor; “beni seçerseniz el ele dolaşan sevgililere müdahale etmeyeceğim” diye oy istiyor..."

kaynak: http://haber.gazetevatan.com/...

zihniyete bakın, el ele dolaş sevgililere karışmayacağız, hayvan besleyenlere dokunmayacağız! sanki hakkı var, sanki diğer belediyesi kendi yönetimlerinde olan kentlerde bütün bunları yaptıklarını itiraf ediyor gibi... bu ne lan? hayatımıza ne hakla bu kadar girdiniz lan?

edit: (bkz: el ele dolaşan sevgililere müdahale etmeyeceğim)
    (kırılgan düşler, 17.03.2009 08:57 ~ 09:11)
  20. demokratik olduğu söylenen izmir belediye başkan adayı. aynı zamanda çok bilinçli seçmeni varmış. aşağıda yazılı olanlarda o bilinçli seçmene bir örnek:

selam.arkdaşlar. izmir mitingi umarım bazılarına ders olur. mitinkde isdediğim bir şey vardı pankart açmamıza müsade edilseydi güzel bir pankart hazırlamışdım. başbakanımız için ama izin verilmedi sebeplerini biliyorum.pankart şu sözleri yazmışdım.

(muhalefe,te göre

medya,ya göre

bazı iş adamlarına göre

dünyadaki ekonomik kırızin sebebi

r. tayyip erdoğan.

buna kim inannır kadir inanır.)

başbakanım morel olurdu,, ama mitink alanına almadılar.neyse

herşey ortada biz bilinçli seçmenler oldukdan sonra bizi kimse yıkamaz. durmak yok hizmete devam.. taha başkanım allah yardımcın olsun. saygırlar.

http://www.tahaaksoy.com.tr/...

aslında noktasına dokunmayacaktım bu yazılanların ve yorum falan da yazmayacaktım ama dayanamadım. demokrasiden bahseden, değişim şart diye bas bas bağıran partinin başkan adayı ne yapıyor biliyormusunuz? kendini öven tüm yorumları yayınlıyor ama hakkında kötü yazılan hiç bir yorumu yayınlamıyor. sonra demokratiğiz falan diyor. bir de bilinçli seçmeni varmış ki yukarıda yazılı olan şeyler-normal halini görseniz içiniz acır- bir bilinçli seçmenine ait.

benim yüreğim daha fazla dayanamayacak yorum yapmaya. bu insanlara ne yaptılar bilmiyorum ama oyunu alacağı kesim gayet net bir biçimde görülüyor sanırsam....
    (rabindaranath tagore, 18.03.2009 14:16 ~ 19.03.2009 12:09)
  21. (bridget jones, 18.03.2009 14:32)
  22. kel belediye başkanı olmaz arkadaş, hele bıyıksız hiç olmaz hem kel hem fodul olursa olmaz o yüzden izmirdeki seçmenler bıyıklı bir aday gelene kadar oy kullanmasınlar. ve turuncu renk izmire yakışmadığı için dir ki akp almaın bence. kırmızı diyorum bu secim mhp chp ve saadet arasında geçsin en gür saçlı ve bıyıklısı alsın anap'a da oy veremeyiz çok dandik bir renk. ldp aday çıkarsa verirdik. mavi ne güzel renk.
    (kitapcalar, 18.03.2009 15:32)
  23. seçim propagandasını adreslere mektuplar göndererek de yapan akp izmir büyükşehir belediyesi başkan adayı.

gönderdiği mektuba karşılık izmirli bir kadından cevap mektubu kendisine yollanmıştır, aynen şöyledir;

"sevgili taha aksoy;

göndermiş olduğunuz mektubunuzu dün itibariyle posta kutumdan almış bulunuyorum. "özgürce yaşamaktır izmir" dizesi ile başlayan ve "asaleti, nazı, edası kadınlarında gizli... değişilmez şehirdir, izmir" dizeleri ile sona eren şiiri beğeni ile okudum. altında herhangi bir şairin imzası olmadığı için bu güzel mısraların size ait olabileceğini düşündüm. kaleminize sağlık, ne güzel anlatmışsınız...

mektubunuzu okuduktan sonra uzun uzun düşündüm. demişsiniz ya "değişilmez şehirdir izmir" diye, sonuna kadar katılıyorum, ancak eklemek istediğim bir şey daha var, aynı zamanda değiştirilemez şehirdir izmir...

beyefendi tavrınızı takdir etmiyor değilim, ancak bir bağımsız aday edası ile gerçekleştirdiğ iniz söylemlerinizi anlayamıyorum. adayı olduğunuz akp'nin yaptıklarını ve yaptırımlarını biz izmir kadınlarına nasıl unutturacaksı nız, merak ediyorum.

biz izmir kadınları düşkünüzdür özgürlüğümüze. türkiye ortalamasının üzerinde ekonomik özgürlüğümüz vardır. kariyer sahibiyizdir, başarıya odaklıyızdır. oysa akp'nin sosyal güvenlik ve iş yasalarındaki düzenlemelerine baktığımızda kadını iş yaşamından koparmaya yönelik olduğu aşikardır. iş kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapan yeni yasayla, çalışan kadınların önüne engeller koyarak onları ev yaşamına mahkum bırakmaya çalıştıklarını nasıl unutabiliriz ki? genel başkanınızın her gittiği yerde "üç çocuk yapın" mesajları partinizin kadına bakışını özetler halde.

"mustafa kemal atatürk'ün hem izmir'e hem de kadınlara verdiği değer çıkacaktır karşınıza..." diyorsunuz. kuşkusuz bu doğrudur. ancak unutmayalım ki mustafa kemal atatürk'ün kurduğu cumhuriyet türkiyesi'nin temel taşlarından biridir laiklik. ve bizim için tartışılması dahi mümkün değildir. oysa belediye başkan adayı olduğunuz akp, anayasa mahkemesi'nin 11 üyesinden 10'u tarafından laiklik karşıtı eylemlerin odağı olarak tescillenmemiş midir?

"içine düşürüldüğü durumdan yakınmadan ayakta kalmaya çalışan güzel izmir'i ışıltılı günlere kavuşturmak; ekonomi, bilim ve kültürün kalbi haline getirmek izmir'e olan borcumuzdur. .." diyorsunuz.. . doğrudur. akp hükümeti'nin adeta üvey evlat muamelesi yaptığı, izmirli'den aldığı vergileri yatırım olarak geri yollamadığı apaçık ortadır. bu durumda bizlere hükümetin borcu vardır. ancak bu borcu ödemeleri için illa akp'ye mi oy vermemiz gerekmektedir? bu bir üstü kapalı tehdit midir? mazur görün, ben anlayamadım.. .

biz izmir kadınları güzelliğimizden öte zekamızla anılmayı tercih ederiz. ve zekanın en önemli unsurlarından biridir hatırlamak.... şimdi kısa bir yakın geçmiş yolculuğuna çıktığımda akp genel başkanınız ile ilgili hatırladıklarım şunlardır;

"ananı da al git... askerlik yan gelip yatma yeri değildir... türkiye terörle yaşamaya alışmak zorundadır... hem müslüman hem laik olunmaz. ya müslüman olacaksın ya laik... referansım islam'dır... iki koyun gütmeyenler liderlik yapamazlar.. . iş bırakma eylemeleri
    zulümdür, kriz teğet geçti... " ve daha onlarcası. nasıl unutacağız tüm bu sözleri?

sevgili taha aksoy; fakirin her gün fakirleştiği islami kodamanların kendilerine ve çeşitli modellerle yapılmış türbanlı eşlerine aldıkları siyah büyük arabaları gördüğümde sinirleniyorum. küçük esnafın besmelesiyle açtığı kepengini siftahsız kapadıklarını duyduğumda içim sızlıyor. mahalle aralarında bir oy için dağıtılan erzaklarla açlık üzerinden siyaset yapıldığına tanık olup kahroluyorum. gemiciklere eklenen pırlanta şirketlerini ve bunlara sağlanan imtiyazları işittiğimde tepemin tası atıyor. her gün yeni bir arkadaşımın işten atıldığı haberi geldiğinde ailelerini nasıl geçindirecekler kaygısı ile uykularım kaçıyor. soykırım suçlusu ömer el beşir'in atatürk'ün masasında yemek yediğini öğrendiğimde midem bulanıyor. krizin bizi dibe çektiği şu günlerde memleket meselelerini bir kenara bırakıp meydanlarda vekilleriyle beraber laf yarıştırma telaşına kapılan bir başbakanı gördüğümde ise neden akp'ye oy vermemem gerektiğini bir kez daha hatırlıyorum.

tüm bunların dışında kocaman bir soru işareti var kafamda; laiklik karşıtı onca söylemi ve eylemi olan, demokrasiyi kendi kafasına göre yeniden tanımlayan, yazarlara çizerlere açtığı rekor sayıda davanın altına davacı olarak imza atan, kadını ikinci sınıf vatandaş haline getirmeye çalışan, insanlarını bizler ve onlar diye ikiye ayıran bir lidere sahip partiden, gerçek bir izmirli neden ve nasıl aday olur? işte ben bunu anlayamıyorum.

sevgi ve saygılarımla...
    ayşe başak kaban"
    (elpinoras, 18.03.2009 16:44)
  24. akp'nin izmir gibi bir şehirde belediye başkanlığı için böyle bir adamı aday göstermesinin iki açıklaması olabilir:
    1- gerçekten başka alternatif yok,
    2- nasıl olsa kaybedecez, bari eften püften loser'ın tekini aday gösterelim, en azından parti değil aday kaybetmiş gibi görünsün diye düşünüldü.

bir yanda her kesimden çok seveni olan aziz kocaoğlu gibi bir aday varken izmir'de taha aksoy'u aday göstermek intihardan başka bir şey değil. bu seçim de zevksiz geçecek. adam seçimi kaybetmek için elinden geleni ardına komuyor ki.
    (yenisekme, 18.03.2009 23:29 ~ 23:30)
  25. geçen baktım pota kutusunda adıma gönderilmiş bir mektup, şaşırdım. mektuplaşmak pek revaçta olmadığından kimden geldiğini çözemedim önce.. içimi kaplayan merakla yırttım attım zarfı, ardından tahacığımın gülen yüzü çıktı karşıma. bir sevgi mesajları, ir övgüler.. okudum güzelce sonra da yırttım attım. ama geri dönüşüm kutusuna atıım, üzerinde taha aksoy un resmi olan bir kağıt topluma geri kazandırılabilir mi bilmesem de evet, ümidim var!
    (hı hı evet, 18.03.2009 23:33)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil