görseller
taflantaflan

belki ilginizi çeker
  1. · hoşa giden ilginç kokular
  2. · kara yemiş
  3. · karayemiş
  4. · samsun
gündem
  1. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  2. · colin kazım richards
  3. · günün tek şarkılık özeti
  4. · zongul ducks
  5. · uludağ sözlük
  6. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  7. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  8. · das kapital
  9. · cem uzan vaatlerine inanan insanlar

taflan*  

1. samsun'da deniz kıyısında küçük ama şirin bir belde...ayrıca bu isimle bir de meyve vardır ki karadenizin çeşitli yerlerinde "karayemiş" olarak adlandırılır..
    (tenekeci, 23.04.2004 12:01)
  2. çatalçam abazalarının uğrak yeri...
    (where is my mind, 27.04.2004 17:53)
  3. bir bitki. ilk olarak murathan mungan'ın omayra şiirinde "mekik, taflan, kar kesatı bir iklim..." dizesinde rastlamıştım bu ifadeye.

not: meyveymiş lan. meyve bitkisi.
    (selenge, 02.01.2005 19:37 ~ 21.07.2009 19:15)
  4. gülgillerden, 2-6 m yükseklikte, kışın yapraklarını dökmeyen, çiçekleri salkım durumunda, beyaz veya yeşil olan, süs bitkisi olarak bahçelerde yetiştirilen küçük bir ağaç, karayemiş ağacı, karayemiş * *
    (mira, 02.07.2006 02:00)
  5. görünüşü ilk bakışta kiraza benzeyen, tadına bakıldığında alakası olmadığı anlaşılan, yedikten sonra ağzın içinde buruşukluk gibi birşey bırakan ve dili, dişleri simsiyah yapan, karadeniz bölgesinde çok tüketilen(başka bölgelerde var mı bilmiyorum), şeker hastalığının ilacı olan meyve. çok lezzetlidir, şiddetle tavsiye edilir.
    (eddarosa, 06.08.2006 17:44 ~ 17:45)
  6. laz yemişi olarak da bilinen şeker hastalığına iyi gelen meyve. ilk bakışta üzümümsü kiraza bense de ne tat ne de şekil olarak alakası yoktur tadı gayet buruk olup garip bi şekilde bi yiyen bi daha bırakamaz
    (eche, 15.05.2008 20:11)
  7. işte budur lan meyve. sapına kadar karadeniz kızı olduğum belli. ağzının tadını bilen taflanı da sever, öyle argh urgh deyip yüzünü buruşturup tükürenlerse hiçbir halttan anlamıyorlar demektir. eriği sevmeyeni anlarım, muzu sevmeyeni anlarım ancak taflan ayrı bir dünya ! ve istanbulda yaşayan biri olarak maalesef bulmak imkansız gibi bir şey. ama ben şanslıyım, ordudaki bütün sülale her sene taflan göndermekte özellikle amcama burdan sevgiler, saygılar yolluyorum. bir elimde taflan diğer elim klavyede sözlüğe giri girmekte; var mı benden mutlusu?
    (lady viola, 18.07.2009 21:55)
  8. kara yemiş olarak da bilinir..

giresun' da taflan, trabzon' da karayemiş diyorlar..rize' de fizibilitesini yapmaya fırsatım olmadı henüz..

tatlı ama ağzı kaplayan garip bir buruşukluk hissiyatı verir..yedikten sonra dişler ve dil, siyah bordo arası bir renk alır..

taflan ağacından düşen iflah olmaz derler..şeker hastalarına çok tavsiye edilir..bir de kiraz gibi bunun da tuzlandıktan sonra soğanla kavurması çok güzel olur..ıyy demeyin, kötü gibi duruyor ilk bakışta ama tavsiye ederim, değişik bir lezzettir..

(görsel: taflan/90851)
    (füçır, 18.07.2009 22:14 ~ 22:17)
  9. efendim ilk olarak belirtmem gerekir ki taflan ismi ile anıldığını ilk kez duyduğum meyvedir, benim için kareymiştir -kara yemiş- kendisi.

on numara meyvedir, çıkacaksın ağacına dişlerin, dudakların vampir gibi kapkara olana kadar yiyeceksin bu meyveyi ve ineceksin ağaçtan. yoksa sağdan soldan alıp yemeyle tadı çıkmaz çok denedim efendim olmuyor o tadı alamıyorum, bizim fındıklıkta ki gibi olmuyor hiçbiri, ha zaten öyle her yerdede bulamazsınız kareymişi. bak ulan yine aklıma düştü gece gece, memlekette olsam hiç düşünmez gider çıkardım lan ağacına.
    (hidrolaz, 23.08.2009 00:55)
  10. (zsa zsa zsu, 23.08.2009 00:57 ~ 00:58)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil