görseller
tabutta rövaşatatabutta rövaşata

belki ilginizi çeker
  1. · mahsun süpertitiz
  2. · çıkma ekmek
  3. · ama arkadaşlar iyidir
  4. · vajina içinde orgazm
  5. · gelmiş geçmiş en balon filmler
  6. · derviş zaim
  7. · orta sahadan kendi kalesine rövaşata atan kaleci
  8. · tavus havası
  9. · türkiye de sinema
  10. · arkadaşlar iyidir
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · aklidengegorecelibikavramdir
  2. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  3. · author
  4. · ezel
  5. · 100 opera
  6. · kurban bayramı vahşeti
  7. · erkekte ses tonu
  8. · majezik
  9. · okan bayülgen

tabutta rövaşata  

sayfa  / 2
  1. başrollerini ahmet uğurlu ve tuncel kurtizin oynadığı derviş zaim filmi..aşmış bir filmdir..hisarda geçer..mezara şarap dökme sahnesi her defasında içimi burkar..hele birde mahsun beni taksime götür sen götür beni dediği bir sahne vardır ki yüreğimin gönül bam telini höngürdetir..
    (hayatberbat, 06.05.2004 01:02)
  2. alışılagelen türk filmlerine göre oldukça değişik bir senaryoya ve kurguya sahip olan bir filmdir.müziklerini baba zula yapmıştır.soundtrack te bulunan diyaloglar insanı yer bitirir. sahneler gayet gerçekçi ve insanın içini acıtan türdendir.
    (marla singer, 06.05.2004 01:14)
  3. üstünden bunca zaman geçmesine rağmen hala her hatırladığımda içimi burkan bir derviş zaim filmi düşününce şu sonuca ulaşabiliyorum bi film ancak bu kadar film olabilir
    (bitsedegitsek, 24.08.2004 13:01 ~ 13:02)
  4. müziklerini babazula'nın yaptığı,gayet güzel bulduğum türk yapımı,bir film.
    (nikolaycrels, 01.09.2004 22:57)
  5. "git çıkma ekmek al gel" replikleriyle akılda kalan süper türk filmi.
    (atsuo kawamura, 12.10.2004 04:31 ~ 04:31)
  6. gerçek hayattan alınma bir senaryo üzerine ahmet uğurlu'nun muhteşem oyunculuğu ile bezenen derviş zaim filmi.
    (excalibur, 16.12.2004 09:04)
  7. esas oğlan için (bkz: mahsun süpertitiz)
    (excalibur, 16.12.2004 09:22 ~ 09:22)
  8. izleyenlerin türk filmleri konusundaki ön yargilarini yok edebilecek güzellikteki film
    derviş zaimin ilk filmi.
    (kokusmusdunyaninkokusmamayacalisanbiruyesi, 02.03.2005 11:19)
  9. afişini gördüğüm, üzerine konuşulan her durumda mahsun beni taksim'e götür nidalarının aklıma gelip tüylerimi diken diken eden, belki de en iyi türk filmlerinden birisi olup da hakkettiği yeri bulamamış olan film.

filmin baş kahramanı mahsun'un sadece ısınmak ve biraz gezmek için koca bir iett otobüsünü çaldığı sahne çok etkileyicidir; ayrıca "çıkma ekmek hala bir yerlerde, birileri tarafından istenildiğinde veriliyor mudur?" sorusu akıllarda soru işareti bırakmaktadır.
    (dedi ki normal, 02.03.2005 23:48 ~ 23:49)
  10. izledigimde "evet türk filmi dedigin böyle olmalı" dedirtebilmiş bir film bana. yıllar yılı ya çok "sanatsal" alafranga filmler çekilmişti ülkede*, ya da "ucuz" hollywood taklitleri.*(bazılarını ayrı tutuyorum elbette)
    mezara şarap dökme sahnesi,"mahsun beni taksime götür" replikleri, ahmet ugurlu'nun süper oyunculuğu sayesinde unutulmazlar arasında yerini aldı.
    (bortu bocuk, 25.10.2005 22:47 ~ 30.09.2006 22:44)
  11. mahsun, falakadan şişmiş ayaklarıyla yeraltından çıkıp yeryüzü dünyasına karışır her sabah. bmw' i o çalmamıştır. otomobil çalmaz mahsun, sizin yaşamınızdan bir gecelik rahatlık çalar. otomobilinizin rahat koltuğunu çalar, geceleri dolaştığınız şehrin aydınlığını çalar. bir kadın sever mahsun. bir şilep geçer kadının gözlerinden. eroin dolaşır damarlarında. kadının saçları dolaşır mahsun'un aklına. bir tekne batar sevdiğinin yüzüne dokununca. her gün bir düş batar mahsun'un denizinde, her gün yeni bir düşe inanır mahsun inatla. yaşama inandığı için.
    '96 antalya altın portakal film festivali en iyi film, en iyi erkek oyuncu, en iyi senaryo, en iyi kurgu. ulusal ve uluslararası film festivallerinde toplam 22 ödül.

kaynak: www.divxforever.com
    (dr conners, 30.10.2005 20:26 ~ 08.10.2008 22:46)
  12. mahsun mahsun mahsun mahsun beni taksime götür ne olur gitmem lazim
    mahsun beni taksime götür ne olur gitmem lazim mahsun
    git defol
    birak götür beni diyorum mahsun
    git defol
    beni taksime götür mahsun
    sen götür beni ne olursun mahsun
    o arkadaslarin götürsün seni taksime
    hayirrrrrr
    sen götür beni sen götür beni sen götür beni ne olursun
    mahsun beni taksime götür ne olursun.
    mahsun mahsun
    sen götür beni ne olursun
    mahsun beni taksime götür ne olursun gitmem lazim
    arkadaslarin götürsün seni
    hayirrrrrrrr
    gitmem laziiiiim anla beni
    anlamiyorsun gitmem lazim
    param yok.
    siktir git
    sen götür beni ne olursun
    gitmem lazim mahsun
    beni kandirdin orospu
    defoollll
    mahsun çabuk
    sen götür beni ne olursun.
    mahsun beni taksime götür ne olursun gitmem lazim

mahsun beni ne olur, ne olur taksime götür
    (punkmanifestosu, 31.10.2005 17:02)
  13. aldigi ödüller :
    33. antalya altin portakal film festivali, en ıyi film ödülü
    33. antalya altin portakal film festivali, en ıyi erkek oyuncu ödülü. 1996
    33. antalya altin portakal film festivali, en ıyi senaryo ödülü. 1996
    33. antalya altin portakal film festivali, en ıyi kurgu ödülü. 1996
    ıstanbul film festivali, jüri özel ödülü. 1997
    ıstanbul film festivali, uluslararasi elestirmenler (fıprescı) ödülü. 1997
    orhan ariburnu ödülleri, yilmaz güney jüri özel ödülü. 1997
    orhan ariburnu ödülleri, yilin en ıyi ıkinci filmi. 1997
    sinema yazarlari dernegi (sıyad), en ıyi erkek oyuncu ödülü. 1997
    ankara film festivali, en ıyi erkek oyuncu ödülü. 1997
    fransa, montpellier uluslararasi film festivali, altin antigone yarismasinda mansiyon ödülü. 1997
    fransa, montpellier uluslararasi film festivali, akdeniz elestirmenler ödülü. 1997
    fransa, montpellier uluslararasi film festivali, fransiz sanat ögrencilerinin verdigi en ıyi film ödülü. 1997
    amiens uluslararasi film festivali (fransa), asya filmleri kategorisinde en ıyi film
    uluslararasi film festivali (ıtalya), jüri özel ödülü, halk ödülü
    selanik uluslararasi film festivali (yunanistan), jüri özel ödülü, en ıyi erkek oyuncu ödülü. 1997
    san francisco uluslarasi film festivali (abd), en ıyi film ödülü. 1998
    d'annonay uluslararasi film festivali (fransa), en ıyi film, en ıyi erkek oyuncu ödülü. 1998

daha bir çok ödülü hakettiğini düşündüğüm film.
    (punkmanifestosu, 31.10.2005 17:08 ~ 17:09)
  14. mahsun garibandır, mahsun açtır, mahsun üşüyordur, mahsun arkadaşını soğuktan kaybetmiştir...
    mahsun'un olanlar için sebebi vardır kısaca. kötü niyetli değildir. hapishaneler bile başedemez ve ne yapıp edip almaz mahsun'u.salıverir.

böyle insanın içini acıtan bir filmdir işte. tadı damakta kalır. kısadır. güzel müziklere sahiptir. tekrar izledim de hakikaten ellerine sağlık emeği geçenlerin.

mezara şarap ve rakı dökerlerken, imamın bir yandan dua okumayı sürdüğü sahne enteresandır ayrıca.
    (tricky, 12.01.2006 18:41)
  15. her izlediğimde inanılmaz bir tat etki bırakan film.dün gece atv sayesinde 3.kez izledim...
    (love metal, 12.01.2006 18:53)
  16. mahsun'un arkadaşı sarının soğukta donarak ölmesinden sonra beş kişi ve bir imam tarafından gömülmesi ve arkadaşlarının o gömülürken içki içmesi ,hatta içkileri sarının toprağına da dökmeleri sonra şişeleri mezara saplayıp gitmeleri, alışılageldik cenaze törenlerinden çokça farklıydı, ama gerçeğinden daha bi içtendi sanki...mahsun görünüşte açtır,pistir,hırsızdır,herkesin başına bela ,yaşaması herkese zarar olan bir karakterdir ama öte yandan mahsunun diğer boyutu vardır, insan olan yönü,bu iki çelişkili karekterin bir bedende toplanması filmin içine bizi çekendir belki ....çok güzel bir film ,ahmet uğurlu mahsun karakterine o kadar iyi bürünmüş ki ,izlerken bir an dahi tereddüt etmiyosunuz,vermek istediği duyguyu da çok rahat bir biçimde izleyene hissettiriyor,görüntüleri son derece basit ama görüntü içinde ele alınan kareler çok çarpıcı ,filmin müzikleri de filmi daha bir kaliteli hale getirmiş.
    (hera, 11.02.2006 23:50 ~ 13.02.2006 00:29)
  17. dialoglar üzerine kurulu film. böyle olduğu içinde çoğu insana bir anlam ifade edememiştir halbuki belkide gelmiş geçmiş en iyi türk filmidir. (bkz: bence)
    (nuvalo, 17.03.2006 15:23)
  18. bir hak(sızlık) pandomimi...
    (betty blue, 29.03.2006 15:12)
  19. filmin açıklaması şu şekildedir. güzeldir :

mahsun, falakadan şişmiş ayaklarıyla yeraltından çıkıp yeryüzü dünyasına karışır her sabah. bmw'i o çalmamıştır. otomobil çalmaz mahsun, sizin yaşamınızdan bir gecelik rahatlık çalar. otomobilinizin rahat koltuğunu çalar, geceleri dolaştığınız şehrin aydınlığını çalar. bir kadın sever mahsun. bir şilep geçer kadının gözlerinden. eroin dolaşır damarlarında. kadının saçları dolaşır mahsun'un aklına. bir tekne batar sevdiğinin yüzüne dokununca. hergün bir düş batar mahsun'un denizinde. hergün yeni bir düşe inanır mahsun. yaşama inandığı için.

ayrıca (bkz: baba zula)
    (sigur ros, 21.07.2006 15:38)
  20. (bkz: aysen aydemir)
    (albina, 04.09.2006 11:01)
  21. (bkz: arkadaşlar iyidir)
    (van den budenmayer, 04.09.2006 11:53)
  22. mahsun mahsundur..zengiliğin içinde fakirliktir..tarihin görkeminin yanında ezilmişlik,boğazın ezici güzelliğnde bir nokta belki de..hayatın zorluklarını beraber paylaştığı dostunu da kaybetmiştir..o hep kaybetmiştir..hayat tokatlarını ona her seferinde daha sert vurmuştur..yılmamıştır mahsun,yaşamıştır inatla..mahsun kötü değildir,hırsız değildir,ayyaş değildir..mahsun sadece yaşamaya çalışmaktadır,sadece yaşamaya..aşk ister,insan gibi olmaya çalışır ama hayat onun için zordur..
    (ace of spades, 04.10.2006 11:58)
  23. filmin müziklerinin üstüne de birkaç satır yazmadan edemiyeceğim..babazula sahnelere tam oturan müzikleriyle yeniden gönlümüzü fethetmiştir.yansımalar -özellikle sarının mezarının yanındaki "ritüellerde"-insanı gözyaşlarına boğmuştur.filmin güzelliği,şarkılarla beraber tamamlanmıştır..
    (ace of spades, 04.10.2006 12:02)
  24. ahmet uğurlusuyla, tuncay kurtiziyle, babazula ezgileriyle, bab-ı esrarın yansımasıyla beni benden almış, izlemeye doyulamayan türk sinemasındaki en güzel emeklerinden birisidir kanımca. henüz görmemiş olmanın büyük bir eksiklik olduğu kesindir. izledikten sonra herbir karesinin beyinde defalarca döndüğü ve daha da anlamlaştığı derviş zaim filmi.

(bkz: arkadaşlar iyidir)
    (arinna, 10.12.2006 07:48 ~ 07:49)
  25. ertesi gün boktan bi okul günü olduğu bir pazar gecesi televizyonda izlediğim ve beni çarpan film.ne okula dair sıkıntı kaldı ne başka bişey.varsa yoksa mazlumun sokaklardaki ilginç yaşamı.
    daha sonra çektiği filmlerle kendini kanıtlayan (bkz: filler ve çimen)(bkz: çamur) derviş zaim ilk filminde gerçekten harikalar yaratmış.mazluma hayat veren ahmet uğurlu zaten ayrı bi olay.tuncel kurtizin mazlum diye seslenmeleri hala kulağımda.
    ayrıca babazula nın ve bab-ı esrarın müzikleri filmin büyülü atmosferine büyük katkı sağlamıştır.çok iyi oturmuştur.kesinlikle izlenilmesi gereken türk sinemasının yüz akı örneklerinden bir film.
    (los lunes al sol, 12.01.2007 22:56)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil