çok garip olaylara sahne olabilen bir oyunmuş, şöyle ki:
2 kız 2 erkek oynuyorduk, karşımda oturan oyun eşime elimdeki kartı çaktırmadan göstermeyi başardım. anlatacağım kelime guatr idi, ağaçta yetişir dedim, çıkarabileceği en yüksek sesi çıkararak guuaatıır diye bağırdı. *
ne tabuyu, ne de tabu oynamayı seviyorum. açıkçası tabuyu bir eğlence aparatı, zaman geçirme oyunu olarak görmeyip bunu ego tatmin mekanizması olarak görenler olduğu için tabudan ve tabuseverlerden soğudum. tabu kartlarını ezberleyenlerden, tabu oynarken ağlayanlardan tiksinir oldum. "tabu oynamayı beceremiyor diye laga luga yapıyor"culardan sıkıldığım için, oynarken "bu da bilinmez mi yahu" diyerek kafamı ütüledikleri için ve sadece kazanmayı bilip kaybetmeyi öğrenemedikleri için de oynamıyorum bu oyunu. ilk tanıştığı kızla tabu aracılığıyla sempatik takılmaya çalışanları da aradan selamlıyorum.
bu ülke sınırları içerisinde tabu oynamayı sevdiğim tek insan annemdir. uluslararası kurallara sadıktır. adam akıllı oynayan tek kişidir, öperim.
aslen oldukça eğlenceli olmasına rağmen artık hemen herkesin öğrendiği özel ve pratik anlatımlar sayesinde amacı kalmayan oyun. ot diyorum hebele hübele diye biri bir şeyler söylüyor çevir atlat zıplat hoop bitti. ne nladım ben böyle oyundan. günde 3000 saat oynarsan bir oyunu kaçınılmaz oluyor sanırım böyle şeyler, o ayrı.
bir ara arkadaşlarla oynaya oynaya cılkını çıkardığımız ve artık 'hani 2 numara varya işte o' şeklinde kartlardaki sözcükleri numaralandıdığımız ve 1 dakikada 15 kelime bilerek oyunu yarım saatte bitirdiğimiz oyun.
ingilizce taboo terimi, polinezya dilindeki tapu sözcüğünden gelmedir ve hem ulaşılması yasaklanmış şeyi, hem de hakkında sessiz kalınması gereken şey olarak kutsal olanı gösterir.
"tabu x-large" ile daha da anlamlaşan, daha çok güldüren oyun. aynı kişilerle ve sık sık oynanılması tavsiye edilmez. ayrıca ufak bir cafede kalabalık bir grup halinde oynanılması çevreden "susun yaa" yakarışlarının duyulmasına sebebiyet verir, cafeden atılmayla da son bulabilir. yine de sıkılmış, bezmiş belki de yorulmuş bünyeler üzerinde tedavi edici etkisi olduğu klinik testlerle onaylanmıştır (kaynağım kıçım). *
gibi diyaloglar sonucunda bir turda 20 kart bilip sonra karşı tarafı süzen bir ekip, bir noktadan sonra epey sıkıcı olabilmektedir.
birbirini çok iyi tanıyan kişilerden oluşan ekiplerin mücadelesi de penaltı yarışmasına döner genelde. ondan bol yaran tabu diyaloglu oyunlar için gizemli takılın, alakasız insanları takım yapın sabahları kahvaltıyı atlamayın ve her gün yürüyüş yapmayı unutmayın.