belki ilginizi çeker
  1. · dan
gündem
  1. · darwin i bitiren balık
  2. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  3. · demokratik sol halk partisi
  4. · yasaklanması gereken şeyler
  5. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  6. · günün tek şarkılık özeti
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · yazıyı ilk bulan insanın yazdıkları
  9. · izlenesi youtube videoları

tabancacılık  

1. çocukken oynanılan iki takımın bir birlerini saçma sapan tabancalarla öldürdüğü bir oyun.
    (yuziko, 02.06.2004 21:42)
  2. ilk bakışta bir meslek ya da tarikat cemaat tarzı bişey gibi duran ancak, aslında çocukluk evrelerinde oynanan, ölme kalma tartışmalarının sıklıkla yaşandığı oyuncuk. büyüyünce oynarsan polat alemdar oluyosun. ölme kalma mevzuları yine çok tartışılıyo o da var.
    (breath, 23.05.2006 03:49)
  3. - dışaaan dışaaan
    - eöööh ( yere yatar)
    - off ne biçim vurdum alnından olm !!
    - hadi lan karnımdan vurdun saçmalama.
    - lan git nişan aldım benden iyi mi bilcen kurşunu mu gördün.
    - karnımdan vurduuuun...
    - tamam çık lan oynatmıyorum seni , ahmet !! gir lan oyuna.
    (zaknafein, 23.05.2006 11:08)
  4. boncuk atan tabancalar çıkınca boyut değiştiren bir oyundur.
    (twinkle, 23.05.2006 11:19)
  5. çocukluk yıllarında oynanası oyunlardandır. bir anım vardır ki hiç unutmam. ilkokul 1de aynı sınıfta beraber okuduğumuz komşunu kızı hilalle o gün bize ödev diye verilen 2 sayfa düz çubuk 2 sayfa sağa yatmış çubuk 2 sayfa sola yatmış çubuk defterlere daha yeni alınmış kalemle iyice bastırılarak çizildikten sonra, oyun oynayalım dedik. evde bez bebek olmadığı için mecburen salı pazarından alınma plastik tabancalarımı gösterip hadi dıkşıncılık* oynayalım dedim. tabancaları alıp evin avlusunda kendimize mevzi beğenip pustuk daha sonra;
    ben:dıkşındıkşındıkşındıkşındıkşındıkşındıkşındıkşındıkşındıkşındıkşındıkşındıkşındıkşın
    hilal:çiyuv çiyuv çiyuv
    bir süre daha dıkşınlamalara ve ciyuvlara devam ettikten sonra ben mızıkçılık yaparak mevzilendiğim yerden çıkıp
    -ya hilal şimdiye ölmen gerekti bütün mermileri boşalttım üstüne ağzımda tüprük kalmadı
    -bana ne ya ben ölmicem işte
    -ya öl bir daha ki sefere ben ölcem
    -olmaz ben ölmicem sen öl
    -ben de ölmem o zaman
    tam bu anda avlu kapısından içeri daha önce tabancaları aldı diye amcama fırça atan babam girdi. ve neden kavga ettiğimizi sordu.
    ben: baba yaaa hilal ölmek istemiyor
    hilal: kemal amca oluna bak ya beni öldürmek istiyor
    daha sonra cebiden çikolata çıkarıp tabancalarla değiş tokuş ettikten sonra elimizde çikolatalar sokağa çıktık. babamda heralde tabancaları ocağa atıp yakmıştı. o günden sonra hiç tabancam olmadı babamın sayesinde tabancalardan nefret etmeyi insanları biriciklerinden canlarından ayırmanın ne kadar kötü olduğunu öğrendim. iyi ki o gün babam çikolatalarla geldi diye düşünürüm belki gelmeseydi belki de şiddet budalası olup çıkardım bela olurdum insanlara. hilal mi ? o günden bir hafta sonra evcilik oynarken bez bebeğimizi yanında aldı gitti taşınmışlardı. böyle de leş bir giri yazmama neden oldu eywler olsun diyorum kendisine.
    (chixculub, 23.05.2006 14:00)
  6. bu oyunu oynarken dıkşın dıkşın solo vokalini kim daha güçlü yaparsa o kazanırdı.
    (gülümsün, 23.05.2006 14:32)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil