gündem
  1. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  2. · the twilight saga new moon
  3. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  4. · dünyanın en seksi şarkısı
  5. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  6. · aşk ı memnu
  7. · okan bayülgen
  8. · resident evil 4
  9. · sen değilsin ben değilim peki kim bu kötü insanlar

tabağını sıyır ki nişanlın güzel olsun  

1. çocukken önümdeki yemeği bitirmediğim zamanlar annemden ve akraba kadınlardan sıklıkla duyduğum, sadece kızılcahamam yöresine mi özgüdür yoksa başkalarınca da bilinmekte midir tespit edemediğim, annelerinin önündeki yemeği bitirmeyen çocuklarına, yemeği bitirmelerini cazip kılmak için espriyle söyledikleri kandırıkcı deyim..

tabi o zamanlar (-ki ben artık yolun yarısını geçtim) bulaşık makinası falan bu kadar yaygın değil...ev işlerine ayrılan zamanın en büyük dilimini bulaşık yıkamak oluşturmakta..ne yapmış uyanık annelerimiz ? bulaşığı daha zahmetsiz hale getirmek için acımasızca bu gerçekdışı vaadi kullanarak, çoluğa-çocuğa yemek tabaklarını sıyırttırarak ayna gibi yaptırıp, öyle yıkamışlar..ee be kadın! hiç mi düşünmezsin o kızartmanın yağı, makarnanın sosu, mantının yoğurdu derken yağ ve karbonhidrat yüklü tabakları sıyırttırırken zavallı çocuklarına, bu çocuklar bunları yiye yiye her tarafları löpür löpür yağ bağlar, büyüyünce de kimse bakmaz bunların yüzüne diye? o çocuğun değil güzel bir nişanlı bulması, nişanlanacak birini bulması mümkün müdür sence?
    (karlar kraliçesi, 29.08.2007 14:53 ~ 14:56)
  2. (rhododendronluteum, 29.08.2007 15:00)
  3. sıyrılmadığı takdirde tabakta kalan yemek artığı kadar nişanlının yüzünde sivilce,leke olacağı,aynı tabaktaki görünüme benzeyen bir nişanlı olacak korkusuyla bembeyaz yapana kadar tabağı yalamaya yeltenmeyle sonuçlanan olay...
    (bkz: obsesif kompulsif)
    (kırmızıkanguru, 29.08.2007 19:22)
  4. - hııh şu beyaz ekmeği ye de ak pak çocukların olsun..
    + hamp hump hımff..(açlıktan geberirken yemek yeme efekti)
    - al şu bardaktaki suyun yarısını iç de diğer yarının içi dışı berrak olsun..
    + hı? hamphımf..
    - yemeği bitir ha sonra evlenince sofranda bereket olmaz, allah korusun. he ye hadi hadi..
    + ne alaka ya hımfhomfhamp..?
    - öyle öyle.. annem derdi bana. ah anacım çok özledim..
    + peki.. pul biber nerde?
    - aman evlerden ırak!! acı söz mü duysun evlatların senden? bunu mu istiyosun?
    + ne alaka be.. hala buranın öğrenci evi olduğunu anlayamadın mı kurugül?
    - haahh tabağını sıyır ki nişanlın yakışıklı olsun..
    + eehh yeter be doydum zaten!!
    - heey nereye!! dilber dudağından da al giderken tatlı dilli ol kocacığına karşı.. yarın da hanımgöbeği yaparım.. oooh acık oynak ol kız ne bu kütük gibisin!!
    (i screama you screama we all scream for ice creama, 29.08.2007 19:44)
  5. ailelerin 7-12 yaş aralığındaki çocuklarına yemek yedirmek için söyledikleri türlü yalanlardan biridir.
    tabağında yemek bırakma arkandan ağlar kadar doğruluğu tartışılır bir inançtır.
    (sinsemilla, 29.08.2007 20:10)
  6. (bkz: eheh oko)
    (almanlar yenilince biz de yenilmiş sayıldık, 29.08.2007 20:24)
  7. asıl mesele kişinin evli olacağı insanın güzel olması olduğundan bunun için ne yapılması gerektiği sorusunu akla getiren ilginç hadise.. ayrıca böyle birşeyı ilk defa duyup ısrarla bi bağlantı kuramıyorum.. işim mi yok benim niye bunu üzerinde bukadar düşünüyorum ki deyip "yok artık yaa" cümlesini de sonuna ekleyerek geçiyorum
    (pixie, 29.08.2007 20:54 ~ 20:58)
  8. (eskici, 29.08.2007 22:30)
  9. (ruhsuzkz, 29.08.2007 23:00)
  10. "peki kocamın güzel olması için neyi sıyırayım?" cevabını bir kere vermenizle beraber bir daha asla duymamayı garantileyeceğiniz aile büyüğü sözüdür.
    (feklavye, 03.01.2009 09:43 ~ 09:45)
  11. (sarc, 03.01.2009 09:57)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil