belki ilginizi çeker
  1. · i m fucking ben affleck
  2. · anime
  3. · şevki yılmaz
  4. · anemi
  5. · ben değil bir arkadaş
  6. · sarhoş olduktan sonra söylenen ilk sözler
  7. · tak
  8. · hoşlanılan kızın reddedip arkadaş kalmak istemesi
  9. · amına koyim diyen kız modeli
  10. · eski sevgiliye söylenen son şarkı
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ahmet kaya
  2. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  3. · author
  4. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  7. · aşk ı memnu
  8. · ak47
  9. · ibda c

ta amına koyayım  

sayfa  / 2
  1. yapılmış en içli bestelerden biri.bir duygu boşalımı,açıksözlülüğün böylesi.
    (sycrone one, 06.01.2006 13:30)
  2. amına koyayım'ın upgrade edilmiş versiyonudur. amına koyayım vol.2 dir.
    (coban, 06.01.2006 16:08 ~ 16.01.2006 01:31)
  3. yenilerinin tüm halk tarafından beklendiği bestedir
    (leo, 06.01.2006 16:26)
  4. anemi adlı grubun şarkısıdır. müzikal altyapısı gayet klasik olmakla birlikte tüm şahaneliğinin güftesinde olduğu şarkıdır. çok güzel gaza getirmektedir.
    (olağanşüpheli, 16.01.2006 10:49)
  5. "geldik o malum şarkıya arkadaşlar. bilmeyenler varsa bilenlerden öğrensinler. bu şarkıyı söylemeyi çok seviyorsunuz biliyoruz; hepimizin kuyruk acısı var onu da biliyoruz. dün programdayken bir şey söylemiştim arkadaşlar: köpekler için üzülmeye değmez, köpekler burunlarının dibinde bile olsa renk körü oldukları için gökkuşağının o güzel renklerini göremezler. biz de zamanında bir köpeğe gökkuşağının renklerini gördüğümüzü anlatmaya çalıstık ama, hiç bir köpeğe inandıramadık arkadaşlar. sizi üzenin, sizi üzenin, sizi üzenin taaaa amınaaaa koyayyyıımmm." şeklinde başlayan anemi şarkısı. oldukça popülerdir.
    (guenhwyvar, 18.01.2006 23:21)
  6. itü ders kayıtları sırasında kullanılan bir tür ünlem.

genelde "ünlenen" taraf otomasyon'dur.
    (atropos, 01.02.2006 11:11 ~ 11:13)
  7. psikanalitik bir inceleme yapmak gerekirse (bkz: entelim yaparım),başındaki "ta" ile türk erkeğinin fiili ve sağlıklı cinselliğe ne kadar uzak kaldığının bir göstergesi olan küfür.
    (haşmet asilkan, 01.02.2006 17:24)
  8. konserde o kadar kişinin "ta amına koyayım " diyerek eşlik ettiğii parça.
    (eden, 04.03.2006 20:47)
  9. (bkz: şevki yılmaz)
    (genaro, 19.03.2006 16:30)
  10. orbay kardeşimiz dertli olduğu bir zamanda dinlerseniz bu şarkıyı orbay'in kuyruk acısınin ne denli büyük olduğunu anlarsınız diilere destan girişi ile. yakmış bir hatun kişi zamanında ya şimdi gökkuşağının renkerini de görmemeye başladı.
    (troke, 06.04.2006 21:21 ~ 09.03.2007 12:06)
  11. ilginç bir şekilde vokalin dumandan kaanı andırdığı parçadır.
    (yedinin yedincisi, 06.04.2006 21:40)
  12. bazı bünyelerde kendilerine acı çektiren sevgiliye söylemek isteyipte asla söyleyemedikleri sözleri barındırdığı için "ah ahaha çok güzel lan" tepkisi uyandıran., bazı bünyelerde kendilerine söylenme ihtimali içerdiği ve birisi yüzünden asla bu duyguları besleyebilecek kadar acı çekmedikleri için * kendilerine bir anlam ifade etmediğinden sebep " ayghh bu ne yaa" tepkileri doğuran.. ama her halükarda bir zevk meselesi olup, beğenilip beğenilmemesinin asla zeka seviyesi ile ilişkilendirilemeyeceği şarkı. hastasıyım akabinde., doğal olduğu için.
    (kuzudis, 18.04.2006 19:30)
  13. tamamen ironik olan, melodisi anlamsız ama ilgi çekici, özellikle kafayken dinlenebilecek parça.
    (impera, 11.07.2006 21:06)
  14. gayet niteliksiz,ilgi çekmek amacıyla yapılmış gereksiz bir şarkı.
    (odadaestrangedçalıyo, 11.07.2006 21:18)
  15. şarkıyı yapan kişi şu anda ferman'da çalan erdem'dir. ilgi çekmek amacıyla yapıldığını asla düşünmemişimdir. duygu seli içinde yazılmış bi şarkıdır kanımca. küfür müfür ne varsa hepsi içinde. * kuyruk acısıyla yazılmıştır. zaten nette gezen halinde vokal başta bunu belirtmiştir. günümüz gençliği için gayet gerçekçidir bence. herkes gırla küfrederken böyle bir şarkı olmasaydı olmazdı.*
    (böcek, 21.09.2006 23:12)
  16. 10 adet türk ve nakaratı zorla ezberletilmiş 3 fransız tarafından malta adasında anıra anıra söylenmiş geçen yazın en favori şarkısıdır.

(bkz: ben değil bir arkadaş)
    (kedikara, 18.01.2007 00:34)
  17. tak kısaltmasıyla kullandığım şarkı.her insanın bi kusuru vardır,benimki de bu:küfredemiyorum
    (peasklepios, 18.01.2007 10:50 ~ 10:50)
  18. ''ben bu dünyanın ta amına koyayım'' olarak tek bir cümle ile özetlenebilecek şarkı.
    (glacier, 25.01.2007 21:39)
  19. arabeskten iğreniyorum diyenlerin de çok sevdiği arabesk şarkı.şarkı,sözleri ezberlenipte eşlik edildiğinde güzeldir,t.a.k kısmı eldeki bira havaya kaldırıp söylendiğinde anlamlıdır.
    (shade, 30.01.2007 15:00)
  20. başına ''senin'' ''onun'' ''bilmem kimin'' gibi sözcükler getirilerek ağza cup oturtulan küfür.
    (hplovecraft, 10.02.2007 12:07)
  21. ilk dinlediğimde izmir bornovadaki büyük bi bar olan ozz'da üstünü başını soyunmuş, büyük ihtimalle aşırı alkolün etkisiyle kendinden geçmiş bi şekilde ilginç tipte bi eleman söylüyodu bu şarkıyı.
    ilk anda yadırgamıştım falan ama sonrasında ben de ortama ayak uyduraraktan o iki sözcüğü kalabalıkta bağıra çağıra söylemenin zevkini yaşamaya başlamıştım. kısa anlardan ibaret olsa da bu yaşananlar bi an için atmosfere ayak uydurmak adına ufak bi girişimdi benimkisi.
    arkadaşlar hala bu şarkıyı söyleyerek eğleniyo mu bilmem ama ben bi daha yapmam.
    bu arada şarkının sözlerinin grubun bateristine ait olduğunu da ekleyeyim de bilgi içerikli olsun yazdıklarım.
    (badangel, 18.04.2007 15:17)
  22. an itibariyle ofiste yanıbaşımda oturan 55 yaşındaki elektrik mühendisi abinin winampında duymamla yarıldığım bir olmuş şarkı.
    ilk kısmını duyar duymaz öyle bir kapatışı var ki...
    (one more cup of coffee, 20.06.2007 11:15)
  23. (bkz: tam olarak bunu söylemek istiyordum)
    (bkz: sensiz şu hayatın ta amına koyayım)
    (angelic lover, 11.07.2007 19:56)
  24. izmirli rock grubu anime'nin enteresan bir şarkısı.

dumansız sigaranıın,
    köpüksüz biranın,
    sensiz şu hayatın,
    ta amına koyayım!

sigara bırakılıır,
    biraa bırakılıır,
    ama sen var ya sen gülüm,
    bırakılmazsın!

seni gördüm bir cafede,
    yanında beş lavuk ile,
    selam verdim siktir çektin,
    hay amına koyayım!

sözlerin bıçak gibi,
    deldi gecti cigerimi,
    sana verdim şu yüregimi,
    yuh amına koyayım!
    (agaton, 22.07.2008 16:37)
  25. sonunda şöyle bir şiiri mevcuttur ki kanımca şarkının en güzel bölümü burasıdır.

gözyaşlarımla birlikte yağan yağmur damlaları,
    meğer aşkımızmış, bilemedim ben,
    ben seni sevdim ya, o da bana yeter köpek!
    sen de beni terkedip, siktir olup gittin ya,
    ben de senin gibilerin...
    (ceyyar kermit, 13.12.2008 13:22)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil