tapılası fakülte...daha guzeli daha ,iyisi olamaz dedirten, kendine bağlayan, bütün günü sıkılmadan geçirdiğim taşmekan... mimarlık eğitimi ancak ve ancak orada alınır başka yerde mümkün değil!!!!
maslak kampüsünden arkadaşların hakkında hiçbişey bilmediği, 20 sene öncesine kadar hemen hemen tüm mühendislikleri içinde barındıran, kıskanılası, dağın başında olmayan, köpeklerin sizi koşturmadığı ve tikiden çok entel lavukların çoğunluğa sahip olduğu itü'nün sembolü bina.
ilk geldiğinizde çokça koridorlarında kaybolduğunuz, sonra sonra yönünüzü bulmayı öğrenebildiğiniz, iyi ki bu üniversitede, böyle bir binada mimarlık okuyorum diyebileceğiniz tek mekan!
içine her girdiğinizde titrediğiniz, kendine has bir ruhu olan*, her bakımdan ortamı süper olan, abaza muhabbetlerinin diğer fakültelerin aksine koridorlarda yankılanmadığı, içinde yönünüzü bulmayı en erken bir ayda öğrenebildiğiniz, simetrik planlı, içinde 4 asansör bulunan, yüksek tavanlı, çatı katında bir koridorun restorasyonunun yeni yeni bitmekte olduğu, ortasında avlu bulunan, bodrum katının savaş zamanında morg olarak kullanıldığı iddia edilen, yakınlarında kırtasiyeci olamayan, içinde kırtasiyeci* kapalıysa malzeme almak için bayağı bir yürümenizi gerektiren, endüstri ürünleri tasarımı, mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, şehir ve bölge planlama bölümlerini barındıran, itü mimarlık fakültesinin, pek güzel, pek sevgili binası...
koridorlarında kendinizi bitticik hissettiğiniz, çatılar dışında loş bir ortama sahip, ilkbaharda okuldan dışarı çıkmak istemeyecek kadar güzel olabilen merdivenlerinde sergiler bulunan görsel ziyafet binası
osmanlı devletinden ilk hastane olarak açılmıştır. hatta şu an kullanılan atölyeler o zamanın morglarıdır.
fakat osmanlı-rus savaşının patlak vermesiyle burası anında ordu modernizasyonu için kışlaya çevrilmiştir.
içerinin dışarıdan daha soğuk olduğu,sevgili şişman kedimiz osmanın ömrünü geçirdiği, cafe de frescoya sahip, avluda nedense rüzgarın sürekli bir sirkülasyon halinde olduğu,kapısından çıkınca "gerçek dünyaya geri döndüm" hissi uyandıran, tuvaletlerinden boğazı seyredebildiğiniz, avlusunda çimenlere yayılıp muhabbet çevirebildiğiniz, bünyesindeki insanların bir çoğunun yanında sürekli müzik cdsi taşıdığı, karşıdan gece gündüz bakınca, "allahım allahım ne güzel fakültem var benim böyle" dedirten, taş bina, canım bina.