belki ilginizi çeker
  1. · prada
  2. · özelliği olan şeyleri eleştirme meraklısı anne
  3. · silikozis
gündem
  1. · yetenek sizsiniz türkiye
  2. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  3. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  4. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  5. · çok istenip de olunamayan meslekler
  6. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  7. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  8. · cemazül evvel
  9. · anı dondurmak

taşlanmış kot  

1. kıçı ve önde diz altına kadarki kısmı beyazlaştırılmış kıro mahsülü
    (greeen, 16.07.2004 02:09)
  2. taşlanmış, eskitilmiş, ırzına geçilmiş kot. modadır, giymek lazım özellikle götü beyazlatılmış olanları.

rodrigo'nun merkez mağazasında mahmut abiyle* sohbet ederken başımızdan geçen küçük bir olay:

hatunun biri yanında erkek arkadaşıyla beraber geldi. elindeki pantolonu göstererek "ben bunu buradan almıştım ama iyi taşlanmamış" dedi. bunun üzerine çalışanlardan biri pantolonu alarak biraz da sinirli bir şekilde kot taşlamaya götürdü, kısa süre sonra feleğini şaşırmış pantolonu geri getirdi. "şimdi güzel oldu" diyen hatun kişi, eskitilmiş kotunu kabinde sevinçle giyerek çıktı gitti.
    (aqua, 21.12.2004 02:56)
  3. son yılların modası olan kot..ne demişler azı karar çoğu zarar..
    (fırtık, 22.12.2004 01:13)
  4. az olanları hoş duran çok olanlarında ise yeni boyanmış banka oturulmuş izlenimi veren giyecek ürünü.
    (delilah, 22.12.2004 21:28)
  5. bu giyecek türünde çalışan işçilerde çok ciddi sağlık sorunları gelişmektedir. işçilerin ise bundan haberi yoktur. haberleri olduğunda iş işten geçer. siz siz olun taşlanmış kot kumaşından yapılmış ürünleri tercih etmeyin.

(bkz: silikozis)
    (jitankea2a, 06.12.2007 07:34)
  6. (zoser, 06.12.2007 08:18)
  7. belli ki namusuna leke sürmüş kottur.
    (nastura, 01.01.2008 17:16)
  8. çok ince kumlarla yıpratılan kot kumaşıdır. bu işlemi gerçekleştiren işçiler ise geri dönüşü olmayan çok ağır sağlık problemleriyle karşılaşmaktadır.

ısrarla taşlanmış kot giyerek bu modanın ayakta kalmasına vesile olan, kot taşlamada çalışan işçilerin ise ömürlerinin gereksiz bir moda yüzünden çürütülmesini şehir efsanesi olarak görenler için buyrun:

(bkz: http://www.milliyet.com.tr/...)

haberin son paragrafını dikkatle okuyunuz lütfen.
    (feklavye, 19.03.2009 11:31 ~ 11:35)
  9. taşlanmış kot benim için parçalanmaya ramak kaldığı halde beyazlamamış jean anlamına gelir.benim çocukluğumda kot markası vardı ve beyazlaması ne kelime tam tersine morarırdı.adı bugünlere yar kalan kot şimdilerde jean anlamında kullanılıyor . kağıt mendile selpak demek gibi bi şey. son bilgi olarakda bu jean markasının sahibinin adı sanırım aytaç kotdu.
    (şimdilikkararveremedim, 19.03.2009 12:01)
  10. kesinlikle en dayanıksız kot cinsidir.sanki kotun üzerinde,onu taşlayanların laneti var gibidir.uzak durulması gerekir.
    (babamındavulu, 19.03.2009 12:09 ~ 20.03.2009 15:15)
  11. işlenmesi için gerekli olan silikozis denen madde sebebi ile kotu işleyen işçileri çok kısa bir sürede ölüme götürür. ama buna rağmen, o kotlar taşlanmaya, taşlanmış kotlar kullanılmaya ve işçiler ölmeye devam eder. malesef öyle adaletten yoksun ki bu dünya, sadece birilerinin zevki ya da bilmem nesi için, birileri hayatını kaybeder. ucuzluk böyle bir şey işte.
    (kabuklu badem, 05.09.2009 01:05 ~ 01:06)
  12. sadece moda mahsulü, kaçak atölye meyvesi, vasıfsız işçinin kısa süreli çaresi. taşlanmayanı götünüzden kaçmaz arkadaşlar. bu taşlamanın sağlığa zararsız olanı (yani önünde sonunda ölüme götürmeyeni) yok.
    (mevlüt şekeri hüznü, 05.09.2009 01:14)
  13. (bkz: recm)

vurmayın lan serbest çağrıştım.
    (sammythesalmon, 05.09.2009 01:15)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil