" tınaztepede öğrenci olmak " aslında triology tadında bir film gibidir
" tınaztepede öğrenci olmak " - 1 - otobüs kardeşliği
" tınaztepede öğrenci olmak " - 2 - iki dağlar
" tınaztepede öğrenci olmak " - 3 - kralın çöküşü
çıkması inmesi girmesi dolaşması kısacası herşeyin zor olduğu dokuz eylül üniversitesi kaynaklar yerleşkesinin bulunduğu semttir. buca koop.'a yürüyüş mesafesindedir. ve genel olarak buradan otobüs ile nereye gitmek isterseniz isteyin en az yarım (şirinyer) , en fazla 3 saat (yağmur + balçova) sürer.
ilk taşınmaların olduğu zaman inşaat mühendisliğinde okuyan arkadaşlarca, akşamları ve sabah erken vakitte kampüste kurt sesleri duyulduğu iddiaları ortaya atılmıştır. kampüsün yeri dolayısıyla da bu iddiaların doğruluk payı yüksektir. kurulacak avcılık kulübü büyük iş yapar, benden önermesi.
dokuz eylül üniversitesi'nin bütün kampüslerinin zamanla oraya taşınması planı vardı ama ne zaman gerçekleşir bilinmez. buca'yı ve izmir'i kuşbakışı gören bir yerdedir. ayazı çok pis olur. bir de eskiden hemen aşağıya iktisat fakültesine beleş belediye otobüsü gider gelirdi. şimdiki halini bilmem. yalnız binaların içi, özellikle işletme fakültesi iyi yapılmıştır. fıskiyesi falan filan... şekli biraz oz dizisindeki cezaevini anımsatır ama yeni ve moderndir.(tabi zamanla içine sıçılmadıysa)
tınaztepe'nin ayazı yamandır çarpar insanı...
dokuz eylül üniversitesinin seçilmiş,güzide bölümlerinin önce taşındığı söylenen yerleşkesinin bulunduğu dağ görünümlü yüksek yer.yer yer küçükbaş hayvanların da otladığı görülmüştür. iş arabalarının gürültüleri eşliğinde ders yapmaya alışmıştır tınaztepe gençliği,soğuğa da dayanıklıdır tınaztepenin dağ havası sayesinde.çok sevilir tınaztepe dokuz eylül talebesi tarafından soğuğuyla,koyunlarıyla,keçileriyle,işçileriyle,boş binalarıyla,hız denemesi yapan otobüs şoförleriyle,herşeyiyle. . .
deü nin yaptığı en kötü seçim ne işimiz var bizim dağın tepesinde
seydişehir ve manavgat arasındaki yolda bulunan dinlenme tesisinin adıdır.
zor şartlarda eğitim görmek olarak adlandırabileceğim bir kampüs. yükseklere çıkıldığında sıcaklığın düştüğünü rüzgarların ve mevsimlerin izmire nazaran daha çetin geçtiği aydının konaktan daha yakın olduğu izmir il sınırı
yılda bir iki kere, o da öğrenci belgesi lazım olursa uğradığım, onun dışında bahar şenliklerinde bile gitmeyi göze alamadığım dokuz eylül üniversitesi kampüsü. bornovada kalan son dokuz eylül bölümünün öğrencilerinin taşınma korkusu sebebiyle her yıl uykularına girendir aynı zamanda. beni bornovadan mezun edin başka bişey istemiyom lan. her kayıt döneminde bağış paralarını ödemeye bile razıyım o derece yani.
içerisinde küçük baş hayvanların otladığı, kışın kurt, tilki, çakal türü mahlukların indiği, ve deü şenliklerinin yapıldığı toz toprak ve beton yığınlarından ibaret deü kampüsü.
eskiden bucada olmaktan yakınırdık, şimdi tınazdakileri görünce eğitim fakültesine şükreder olduk.
(bkz:
buca eğitim fakültesi)
ankara or-an semtinde yer alan msb lojmanlarının içinde bulunan lisenin adıdır.
yurt yapılırsa bişeye benzeyebilecek
deü kampüsü.