|
|
- düşürülen cismin maddi-manevi değerinin, bünyeye eş paralellikte gerginlik zerk edeceği talihsiz olay.
otobüste tüm insanlar ter içinde, eliyle- parmağıyla bir yere tutunmaya çalışırken, üstelik ya iş çıkışı olduğu için yorgun ya da işe gidiş olduğu için afyonu patlamamış ve asabi iken, dua edilmeli ki gözden çıkarılabilecek bir şey düşmüş olsun yere. böylesi bir an, insanlardan sağduyu beklemek için son andır herhalde.
düşürülebilecek cisimler konusunda hayal gücümüzün sınırları olmasa da; genelde belli başlı örnekleri vardır: akbil, bozuk para, kalem, yüzük, toka...
o kalabalıkta "abi 25 kuruş düştü bi yer açın" diye insanları itekleyip arkeoloji çalışması yapan insanı alnından öperim ben açıkçası. arama- kurtarma işlemi sırasında ayaktaki vatandaşlardan alacağı diz darbelerini de göze almış demektir zira bu coşkun kişi. böyle bir çaba içinde akbilini- bokunu düşüren kim olursa olsun, bulabilme umuduyla yere kapaklandığı anda "tamam birader kalk, gözünü seveyim kalk" deyip masrafı ne ise kendi cebimden vereceğim. ya da bekleyip, yolculardan dayak yedikten sonraki pansuman masrafını da ödeyebilirim. hem eğlence de olur. evet, böylesi daha iyi. yine de alnından öperim ama. "helal olsundur".(alik, 29.04.2008 17:49 ~ 17:52)
- insanların ayaklarına kapanmaktır.(bkz: swh)
- sekiz kusurlu hareketten biridir. ne düşürürsen düşür,eğilip alma!
ayrıca pozisyon zenginliğine de dalalettir.hatta sırf yeşillik olsun diye yere ilgini çekicek bişey atarlar,sen de alcam diye eğilirsin tabi bu eğilme olayı sana göre eğilmekle sınırlı kalır,adı eğilmektir belli bi amaca hizmet eder.ama o seni eğiltmeye çalışan dürzü nasıl domaldığınla ilgileniyordur.
neyse...
eğilme sakın! eğilme çünkü belini geri doğrulttuğunda herşey eskisi gibi kalmayabilir...
- hamamda yere sabun düşürmek kadar tehlikelidir.
- o otobüse eller cepte binme gibi bir hatanın sonucudur. eller cepte artiz artiz o kalabalığın içine girilir. sonra tutunacak yer arar(düşsen nereye düşecen?), bulur; ama el cepten çıkmaz. artık ziplendin bir kere. o eli cepten çıkarmak zor iştir. he işte bir azimle hafif bir boşluk bulup eli cepten çıkarmaya çalışırken cepteki malzeme elle beraber fırlar. artık yapacek bir şey yok. farzet ki cebindekiler karadeliğe düştü. ya da son durağa yaklaşana kadar bekle. umut dünyası.
- normal bir insan için mutlaka ki zor bir hadisedir yere düşeni geri almak. fakat yaklaşık 130 kilo kadarsanız ve zaten ayakta durur halde bile otobüste iki kişilik yer kaplıyorsanız kesinlikle en güzel taktik düşen şey vazgeçilebilir bir şeyse sizden düşmemiş taktiğini uygulamak veya hemen yakınınızdaki minyon birinden düşen şeyin yerden alınması için ricacı olmaktır.
- kendine işkence yapmayı beceren kişinin yaptığı yeteneksizliktir.
- tıklım tıklım otobüste sim kartı bayağı bir uzağa düşürmek en beteridir .
otobüsün ortasındaki boşluğun hemen arkasındaki koltukta oturmaktayım. oturuyorum rahatım ya sim kartı değiştiricem. değiştirdiğim gibi şöför arkadaş frene basınca sim kart nasıl olduysa insanların içinde kaybolmasınmı? ulan millet balık istifi kafayı yemiş sıcaktan bir lavuk cıkıp "arkadaslar ön tarafa sim kartım uctu bi bakabilirmisiniz?" dese olur mu hiç ? bal gibi olur amına koyim. aynen öyle dedim millet teh allaam yaa filan dese de cengaver bir genç çıkıp " birader buldum buldum! " dedi. aa sağol arkadaş dedim. sim kartı yerine takacakken tekrar düşürdüm ama bu sefer eğilip aldım. herhalde dayak yerdim 2.sinde.
|