belki ilginizi çeker
  1. · derse girdiği halde imza atmayan öğrenci
  2. · çocuklarla girilen komik diyaloglar
  3. · afet i devran
  4. · yazar nicklerinden meslek tahminleri
  5. · arazi burcu erkeği
  6. · tıfıl afet
  7. · yalnızlığın anlaşıldığı anlar
  8. · double bubble
  9. · sözlük yazarlarının vasiyetleri
gündem
  1. · ibrahim üzülmez
  2. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  3. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  4. · günün tek cümlelik özeti
  5. · ugg düşmanı ezik kızlar
  6. · the twilight saga new moon
  7. · 2012
  8. · nejat uygur
  9. · debian

tıfıl afet  

1. altıncı nesil çaylak.
    (nilay, 01.01.2009 16:32)
  2. nickiyle bizlere dış görünüşü hakkında hiçbir ipucu vermeyen çaylak.
    (orc, 01.01.2009 16:34)
  3. pigme olduğunu açık ettiğinden ötürü sözlük beylerince pek rağbet görmeyecek çaylak. nefes alsın yeterci ve bodur tavuk her dem piliçtirciler hariç.
    (punkomatic, 01.01.2009 16:35 ~ 16:37)
  4. (asymmetry, 01.01.2009 16:41 ~ 16:41)
  5. how i met your mother izlerken ağlayan yegane varlık.
    (nilay, 17.01.2009 19:19)
  6. manyak.
    çünkü neden?
    almadığı seçmeli derslere girip not tutar. kendinden üç, bilemedin beş dönem sonraki elemanların elinde notlarını görür. sınav zamanları evi türbe gibi olur bunun. kitap gibi not tutar.
    (nilay, 13.02.2009 23:20)
  7. bir nevi çorbamsı.

(bkz: dul avrat çorbası)
    (arachnid, 13.02.2009 23:45)
  8. kahkahaların yükseldiği bir masada kimse birbirini duymuyorken tek bir ıslığıyla 15 kişiyi hizaya sokabilecek yetenekteki kişi. * ben bugün bunu gördüm.
    (jassmine, 21.02.2009 23:14)
  9. zirvede yüzümü güldürmüş şen olası.
    tıfıl kısmını kabul etmem afet kısmı yerinde camide mihrapta.
    bir müddet trabzonda bulunmuşsa bilmeli ki mini eteğine cideceğum onin.
    (quenya, 23.02.2009 03:56)
  10. himym izleyicisi olduğunu duyduğumda kanımın ısındığı herşeyden tatlı bal nedir ki şeker nedir ki dedirten hatun . *
    (burjamess, 26.02.2009 05:33)
  11. @3170928

ovv hayallerimin kadını bekle beni... *
    (sonra yazsam olmaz mi, 01.03.2009 00:00)
  12. çirkin olması kuvvetle muhtemel olan kişilik. hatta tıfıl olduğuna da inanmıyorum.
    (mrok, 01.03.2009 00:04)
  13. (amedian, 01.03.2009 00:05)
  14. bütün bölüm arkadaşları bugünlerde o'na karşı çok vefakar. arayıp sormalar mı dersiniz gece gündüz, efendime söyleyeyim, evine ziyaretler mi dersiniz... hiç bırakmıyorlar kendi haline.

(bkz: @3113167)
    (nilay, 05.04.2009 15:01)
  15. burger king'e gideriz arada; hamburgere soğan koydurmaz, gider soğan halkalarından alır. ayarsız bi' şey.
    (nilay, 16.04.2009 16:17)
  16. (bkz: @3362448)

üvvv.... ağlıyorum şuan... üvv., hayallerimin kadını bekle beni bulacağım seni. hep yanlış mantıkla ilerliyormuşum demek ki! üvvv....
    (sonra yazsam olmaz mi, 26.04.2009 20:29)
  17. çok arıza, çok manyak, fazlasıyla da ayarsız bi' arkadaş.

(ve yine..) çünkü neden?

bahar şenlikleri kapsamında okulun bütün bina ve haliyle tuvaletleri kapatılmış. sadece merkez kantinde tuvaletler açık. kızlar tuvaletinin önünde ben diyeyim onyedi sen de onsekiz* adet kız beklemekte. erkekler tuvaletinin önü boş.
    evet, evet... tahmin ettiğin gibi. "çok sıkıştım valla beni ilgilendirmez!" diye erkekler tuvaletine girdi bi' sürü karşı cinsin şaşkın bakışları arasında. çıkana kadar herkes bana bakıp bakıp "şu kızın arkadaşını gördün mü? ahahaa çok komik lan", benim onun arkadaşı olduğumu bilmeden tuvaletten çıkanlar sevgililerine "aşkım gördün mü kız girdi buraya!" gibi laflar sarf ettiler.

bilmiyorum.
    ilişkimi kesmeyi düşündüm ama yazık lan.
    neden keseyim?
    iyi insan.
    orjinal yaratık.
    bi' de yarın kep töreni(-miz) var ve heyecanlı(-yız)!
    (ama ben çaktırmıyorum.)
    (nilay, 14.05.2009 17:37 ~ 17:37)
  18. (nilay, 31.05.2009 15:06)
  19. kendisiyle msn-facebook-sözlük* üçlemesinden süregiden bi' ilişkimiz var.
    birlikte uzaktan uzağa sağlıklı yaşama geçiş yapıyoruz.

tıfıl afet'le sağlıklı yaşam rehberi der ki;

"karbonhidrat, protein, yağ dengelerinize dikkat edin. yazın bol bol su için. yürüyüş yapın. mümkünse spora gidin. yüzün. öğlen 11.00-15.00 arası güneşte gezmeyin. illa gezecekseniz de şapka takın. (ay kız çok güzel şeyler var. gidelim alalım ayın 7'sinden sonra.) özellikle yaz aylarında alkollü ve asitli içeceklerden uzak durun. alkollü içecekler yerine ayran için soğuk soğuk oohhhşşş.. (dağıldık affedin. sıcak.) ayran için, soda için. karpuz da yiyebilirsiniz. öpt, kib, bye."

böyle de ciddiyetsiz bi' şey işte. (olsun, yapın ama.)
    (nilay, 27.06.2009 17:31)
  20. süper ev sahibi. kendi evimdeymişim gibi rahat hissetmemi sağlayan iki insan evladından biri.
    bir diğeri için; (bkz: nilay)

bıcır bıcır bişey. neşeli, güleryüzlü, sıcakkanlı. sabah uyandığında hala uyumamış olan biz iki manyağı görünce çemkirip, bizim için akıl fikir dileyen, kendi adını verdiği yemekleriyle gönlümüze taht kuran becerikli arı. ayrıca çavuşbaş rehberi, sayesinde afyon kalesi bizden sorulur artık*. tavlada sessizgemi'yi yenip intikamımı da alsa tam süper olacaktı ama neyse, kendi meselemi kendim halledicem artık, iş başa düştü. okulunu bitirmesine günler kalan, yakın geleceğin iş kadını. iş kadını derken öyle süslü püslü kıyafetlerle masa başı bi' iş gelmesin aklınıza, eşofmanları, rahat pantolonları giyip araziye çıkacak, drenaja düşmeden yürümeyi becerebilirse tabi*. ayrıca ayarsız ev arkadaşına ek olarak bana yani biz iki ayarsıza tahammül ettiği için elleri öpülesidir efenim.

(bkz: ailecek severek izliyoruz)
    (kaptanınteknesinebendebinecem, 03.08.2009 01:59)
  21. çok süper bi' annenin evladıdır.

annesi dışarıdan bitirdiği lise eğitiminin ardından, bugün üniversiteyi kazandığını öğrendi.

sabah sonuçlarına bakar bakmaz aradım...
    nilay: günaydın sevilay teyze n'aber? (ses çok sevinçli çıkmasın diye uğraşılır. üzgüne yakın bi' ton yakalanır.)
    s.t. : iyiyim kızım kahvaltı ediyoruz siz n'apıyorsunuz? (henüz farkında değil.)
    n : biz de iyiyiz, kahvaltı edeceğiz. az önce sonuçlarına baktım da.. ya şey tıfıl afet söylemek istemedi.. ben söyleyeyim dedim.
    s.t. : (inanılmaz panik olmuş...) n'oldu kızım olmamış mı yoksa? (yıkıldı kadın.)
    n: ya sevilay teyze şimdi tıfıl afet söylemem ben dedi ama... ilk tercihine yerleşmişsin!
    s.t. : (çığlık çığlığa!) eşşek çocuuuuk! ödümü kopardın! aklım çıktı, kazanamadım sandım.

sonra sevinç çığlıklarıyla devam eder konuşma ve tıfıl afet farkında olmasa da, annesine "seninle gurur duyuyorum anne" dediğinde doldurmuştur gözleri.
    çocuklar gibi şeniz bugün bu anne sayesinde.
    (nilay, 12.08.2009 12:42)
  22. artık evim*den siktirsin gitsin istediğim insan.

(tıfıl afet! sözüm sana: odana yerleşmeyi planlıyorum. biraz serin olur orası kışın ama ev benim değil mi? oradan kalkar öte yanda yatarım. kimse de bi' şey diyemez. (zaten yapayalnız olacağım.*) dediğim gibi televizyonu oraya kuracağım tıfıl afet! senin eşyalarını n'aparım bilmiyorum... alıp götürmezsen cüzi bi' miktara anlaşırım bi' öğrenciyle. parasıyla da hasan'a jelibon alırım. ya da yapmam bunu vazgeçtim. değiştiririm yerini. içeri koyarım. yer değiştire değiştire... her neyse... projeksiyon cihazı vardı ya hani arkadaşta... bildin mi? heh, ondan alıp eşyaları görüntüye göre ayarlayacağım salonda. piç oda, çamaşır odası olacak artık isim olarak. banyoya jakuzi koyduracağım. bu da fahri amcaya* kıyağım olsun bi' yandan. kapının kilitlerini de değiştireceğim. gidersen nah dönersin bu eve! açmayacağım kapıyı. keyif yapacağım tek başıma. sigigit!)

*
    (nilay, 06.09.2009 23:53)
  23. bu sabah evimizden son kez öğrenci statüsünde çıktı.
    ve az önce ilk kez mühendis statüsünde geri döndü.

varlığıyla dolu geçen dört yılın ardından, her şey için teşekkürü borç bilirim.

p.s. : durumu/durumları dramatize etmeyeceğim tıfıl afet. benden duygusal bi' yazı, mektup vs. bekleme. daha yapacak onca şeyimiz var. öptüm.
    (nilay, 01.10.2009 17:36)
  24. evinden bu sabah öğrenci olarak çıkmış ve işsiz olarak dönmüş kaderdaşımmış. tavsiyem kısa dönem askerlik yapsın. ya da uzun dönem yapsın para alsın.
    (öz wondrous, 01.10.2009 21:46)
  25. özlediğim.

evi aynen bıraktığım gibi buluyorum her gün; o gittiğinden bugüne. kapı, bıraktığım gibi iki kere kilitlenmiş, evde ışıklar kapalı. yemek kokusu gelmiyor mutfaktan ve tencere başında bi' kadın da yok. bulaşıklar oluyor yine bi' kaç tane bardak (huylu huyundan geçmiyor. her seferinde yeni bardak alıyorum.) ve bi' kaç tane tabak. yemek yaparsam taşındığım odada yiyorum, kahvaltı edersem yine öyle. salona uğramadım epeydir.
    cumartesi sabahları komşunun (derdi neyse onların da...) kapımı çalmalarıyla uyanıyorum. "kalk lan saat oniki oldu! kahvaltı hazır." diye ayaklarımı gıdıklayan bana deli deli bağıran biri yok. bunu özlüyorum. aklıma gelmezdi. akşamları gün içinde olanı biteni konuştuğum biri de yok. arıyormuş insan. gel mutfakta ders çalış, odanı sabah bıraktığın gibi (yatak dağınık, eşyalar bi' yerlerde*) bul akşamları.
    (nilay, 22.10.2009 11:05 ~ 11:05)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil