görseller
türkotürko

belki ilginizi çeker
  1. · zikir çeken milli takım
  2. · sözlükteki pkk sempatizanları
  3. · futbol tanrısı
  4. · mağlup durumdayken maçı çevirmek
  5. · türkiye a milli decepticonları
  6. · euro 2008 deki en gereksiz takım
  7. · atatürkomünizm
  8. · arda turan
  9. · mısır gevreği ile kahvaltı yapmak
  10. · turko
gündem
  1. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  2. · aşk
  3. · her yerinden öpüyorum rüştü
  4. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  5. · ezel
  6. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · ciğerlerine yazık
  9. · kadınının kukusuna uzun uzun bakmayan hödük

türko  

sayfa  / 3
  1. türk milli takımı ana sponsorlarından garanti bankasının son reklam filminde milli takım oyuncularından peydah ettiği mekanik, canavarımsı, transformers, robocop tipi robotlara verdiği isim.

halen kararsızım, iyi mi olmuş kötü mü olmuş karar veremiyorum. ama salako falan gibi bir tat bırakıyor ağızda. gerçi bir tek servet'e ve volkan'a yakışmış türko olmak. ikisi de zaten irice insanlar ama mesela arda ve sabri'de çok iğreti durmuş! gökdeniz'den ise bahsetmek dahi istemiyorum. pikaçu gibi olmuş.

neyse daha ziyade cola turka tadında bir havası var. ortalığı yıkan, topa bi koydumuydu tavanı delen topçular olmuşlar bizimkiler. inşallah portekiz maçında görürüz türkoluklarını.

hadi türkolar rasgele. gökdeniz'den türko mu olur olm ya! olsa olsa asimo olur!

portekiz maçı sonrası gelen edit: hani len siz topa vurdunuz mu tavanı deliyordunuz? kaleye çekilen adam gibi bir şut göremedik!! türko gökhan* bu lafım sana, olm adama tekme attın sen sakatlandın, nolcek bu işler böyle? çakma türko musun sen?
    (diazepam, 05.06.2008 15:43 ~ 09.06.2008 11:32)
  2. acayip hoşuma gitti, özellikle de servet. tek tek fotopraf halinde bulamadım ama videosu şuradan izlenebilir :

http://www.garanti.com.tr/...
    (neverlander, 05.06.2008 16:38)
  3. hepsi x-men'deki colossus çakmasıdır.
    (noscho, 05.06.2008 16:40)
  4. (adamın biri, 05.06.2008 19:27)
  5. gökhan zan için fazla uğraşmamışlar. aynen fotoğrafını çekip koymuşlar. ayrıca servet de çok kıyak olmuş.
    (karizmatik, 05.06.2008 19:41)
  6. 'ümükleri sıkmaya geliyorlaaar' reklamı. günün her saatinde yayınlanan garanti bankası korku filmi.

herşey bir yana ayaklarını da yere vurmaya ve ellerini böğürlerinde gümbürdetmeye başladıkları andan itibaren iç ürperten, göz dolduran yahu resmen korkutan reklam. amacı anlayacak kadar izleyemedim bugüne kadar. belki 'korkun ulan! şimdi sıkıysa bizimle iş yapmayın' falandır, milli takımı kullanarak.
    (pipelette, 06.06.2008 00:13 ~ 00:16)
  7. the incredible hulk filminden esinlenen reklam filmi...
    (orochimaru, 06.06.2008 02:27)
  8. beni "robotlara da zikir çektirmeye basladik, nereye gidiyo bu ülke?" gibi sorulara garketmis ilginç reklam...
    (crafter, 06.06.2008 02:57 ~ 02:58)
  9. bu reklamdaki tek eksik kesinlikle alpay özalan, o da olsaymış tam olacakmış; olmamış... ne güzel dalmıştı öyle rakip futbolculara alpay, ama değil mi?.. onu da görmek isterdi deli gönül bu reklamda.

orhan pamuk futbol hakkında iki çift laf edince yer yerinden oynuyor ama şu insanlıktan çıkarılmış, makinalaştırılmış futbolcular konusunda nedendir bilinmez herkes suskun. ulan o adamlar bir topa vuracak, savaşmayacak; ölmeyecek, öldürmeyecek! operasyona çıkan özel tim değil bu adamlar. karşılarında da bizim milli takımı delik deşik etmek için bekleyen teröristler yok! tıpkı bizim gibi 46 kromozom taşıyan insan evlatları var...

evet, ne yazık ki futbol artık sadece futbol değil ama ben bütün bu pisliklere rağmen bu şampiyonayı zevkle izleyeceğim. şu koşullar altıinda hiçbir milli takımı desteklemiyorum ve bu şampiyona boyunca ben sadece futbol tanrılarına inanıyorum. naçizane düşüncem bence siz de aynı şeyi yapın, eminim futboldan daha çok zevk alacaksınız.
    (yesilcuppelipenguen, 06.06.2008 04:38)
  10. ulan resmen euro 2008'den futboldan soğuyorum böyle ultra yaratıcı beyinlerden çıkmış reklamları gördükçe. ttnet'in anneleri topladığı o muazzam reklam yetmezmiş gibi bir de bu türko zamazingosu çıktı başımıza. bari reklamı yaptın. robotlu mobotlu ihtişamlı varlıkları gözümüze soktun. e peki şimdi bunlara sen türko gibi dallama bir isim koyarsan at yarağına kelebek konmuş misali olur afedersiniz. zikir meselesine ise hiç girmiyorum. akşama anca biter o zaman bu yazı.
    (bixente, 06.06.2008 11:07)
  11. starcraftan çıkma adamlar sürekli gürültü çıkarma halinde dövünürken yaratıcı garanti bankası reklamlarının dip noktasını görmüş olduk. bu belki de futbol ile basketbol kültürü arasındaki farkın yansımasıydı. futbolcu annelerinin birlik ve beraberlikten sözedilirken birbirlerine durmadan çemkirmelerini anlatan reklamın devamı gibi oldu. zaten fatih terim'in milliyetçilik yeterlilik sınavını geçen çoğunluğa hitap etmeliydi reklam. bir de bu devasa adamların soyunma odasının kapısından ilk çıkanı saçları 1980 li yılların ince sık çitli tarağı ile taranmış sabri olmasın mı harika olmuş gerçekten.
    (jazzyblues, 06.06.2008 11:42 ~ 07.06.2008 12:49)
  12. o kadar robot böğrüne böğrüne vursun, yerleri oynatsın, döksün duvarları, böyle haşin haşin baksın etrafa sonra kapıdan çıkmaya doğru ilerlesin ve kapıdan ilk kim çıksın ? sabri... ulan inandırıcılığı nerde ? korku nerde ? resmen kahkahayı patlattım ben. bari ilk volkan çıkaydı lan. en azından konsepte uygun olurdu. arda nın akula vuruşu da gözümden kaçmadı. portekiz maçında iki tane atsa o şuttan, tamamdır.

türko da bi garip durmuş. garip reklam diyelim, girimizi tamamlayalım.
    (hubede, 06.06.2008 11:50)
  13. garantinin çok gaz reklam filmidir. tribünlerde de tutacağı kesindir.
    (ozerk, 06.06.2008 11:53 ~ 11:55)
  14. aurello nun robot profili dehşet komik olan reklam filmi. acayip şopar çıkmış..keh keh
    (ouzbal, 06.06.2008 23:01 ~ 23:01)
  15. gayet de güzel bir reklam filmi. birileri çıkıp hiç de anlamadığı "futbol" hakkında ahkam kesince eline bayrak alıp koşanı çok oluyor haliyle.

delinin biri taş atıncaya kadar nerdeydiniz?
    (neverlander, 06.06.2008 23:06)
  16. ---reklam ile ilgili---

hadi türkiye a milli decepticonların yaptığı post-modern zikri, garanti bankasının bu pek acayip tekno-milliyetçi reklam filmi fikrini ve korktuğu halde mekandan topuklamayan ecnebi takımın top toplayıcısını geçtim (cahil tabi, korku ayrı bi cezbediyor onu) asıl kafama takılan; ampul patlatan, kapı zıngırdatan, orta çaplı deprem yaratıp tavan çatlatan bu transformers kırması futbolcularımız nasıl oluyor da 60 tanesi 2 ytl olan plastik su bardaklarına konmuş suları deviremiyor?! ayrıca neden plastik su bardağı?! bu takım bu kadar mı aciz bir mataraları dahi yok?! nasıl bir tezatlıktır bu?! haa, sorarım..çektiği şut ile tavan patlatan arda’ya sorayım mesela.. ne iş?!

---reklam ile ilgili---
    (zeus, 07.06.2008 15:17 ~ 16:50)
  17. gazete reklamlarında servet'in* ciddi manada warcraft karakteri görüntüsü verdiği garanti bankacılığın milliyetçilik ön planda acele milliyetçilik içeren bir reklam yapmalıyız anlayışlı reklam kampanyasıdır.
    (seperated ways, 07.06.2008 15:34)
  18. çok başarılı olduğunu düşündüğüm, izledikçe eğlendiğim reklam filmi.
    niye bu kadar abartıldığını da anlamıyorum.
    öncelikle soyunma odasında gaza gelmiş bir grup robot hangi çocuğu kötü etkileyebilir ki.. yeni nesil çocuklar çok mızmız olsa gerek, nice korku filmleri izlerdik biz vakti zamanında da kılımız kıpırdamazdı..
    sonra, hangi zikir böyle yapılır ki, adamlar kendilerince ritüelleri olan bir grup robot, zikir mikir etmiyorlar!
    ayrıca ışıkların bozulması, kalp vs. duyguyu vermek için yerine oturmuş detaylar.. reklam kampanyalarında kullanılan dandik marşların yanında ooo o oo inleme türko, oldukça iyi kalıyor.. lady d'arbanvilleli reklama tercih ederim..
    u-a dev adam kadar şahane olmasa da iyi bir iş kotarmış garanti ve destekliyorum.
    ve ben bu milli takımı ümit karan'ı kadroya almayan, yıldıray'ı kadrodan çıkartan, arda'yı ilk 11de oynatmayan fatih terim'e rağmen destekliyorum. çünkü euro 2008 gibi şampiyonalar -orhan pamuk'un dediğinin aksine sadece türkiye'nin değil- her katılımcı ülkenin milliyetçiliğini ön plana çıkartır ve hiç bir birey benim kendi milletime olan desteğime engel olamaz..
    fenerbahçe'nin avrupa maçları milli maçtır destekleyiniz mesajları verilen şu zamanlarda, milli maçların desteklenmemesi gibi bir durum olmaması gerektiğini de vurgulamak isterim.
    (ketenkele, 07.06.2008 15:53 ~ 15:56)
  19. (tersdönenşemsiye, 07.06.2008 16:00)
  20. (bkz: türkon)
    (tazmanya canavarı, 07.06.2008 16:03)
  21. "haydi milli takıma sponsor olalım!" kampanyasının yeni zımbırtısı.
    zaten yarım saat reklam veriyorlar, üstüne yarısını bunlar işgal ediyor.
    hayır kameraya alışacaklar şimdi, bırakacaklar top oynamayı oyuncu filan olacaklar başımıza allah korusun.

-semiiiih, semiiih orta sahadan koptu geliyooor semiiih, şık bir paaass ve ardaaa, top ardadaaa, arda gole gidiyoooor, ve ardaaaa, arda? arda n'apıyon olum? ehehe eee evet arda kameralardan birini görmüş olsa gerek artizlik yapıyor eheh...şş oğlum ben size demedim mi kameralar saklansın diye lan!
    (onbeşdakikareklammıolurbekardeşim, 07.06.2008 16:33 ~ 12.06.2008 13:09)
  22. (megae, 08.06.2008 01:51)
  23. 2006 dünya kupasından önce nike reklamlarıyla brezilya takımına verilen gazın bir benzerini de böyle vermeyi uygun görmüş bizim küçük beyinli reklamcılar.tek kelimeyle "salakça" bir reklam.
    brezilya'ya ronaldinho,kaka,adriano,ronaldo var yüzyılın takımı,joga bonito güzel oyun,4-4-2 değil 1-1-8,siz şovmensiniz her maç fark atarsınız diye verilen gazdan sonra çeyrek finalde
    fransa almıştı ifadelerini.bizimkilere de türksünüz siz,aslansınız,70 milyon arkanızda gazını veriyolar.ulan brezilya'nın yine süper kadrosu vardı gaza gelicek de bizim neyimiz var ki? sonumuz brezilya'dan çok farklı olmayacak bu gidişle.hatta onlar gibi çeyrek final görsek yine iyi.
    (dynamite, 09.06.2008 13:06)
  24. türko'yu aşırı milliyetçi rumların bizim için söylediğini duymuştum ama benim aklıma ilk olarak ispanyolların el turco diye seslenmesi gelmişti . garanti bankası'nın bilinçsizlikle değil de isim takma yaklaşımıyla türko dediğini düşünüyorum .
    (otrivine, 09.06.2008 13:16)
  25. hemen reklam kampanyası geri çekilmeli. halkımız bir yenilgiyi daha kaldıramayıp bilboardlara saldırabilir.
    (dude, 09.06.2008 13:42)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil