belki ilginizi çeker
  1. · türklerin çirkin olması
  2. · kürtleri sevmemek
gündem
  1. · aşk
  2. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  3. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  4. · beşiktaş
  5. · kar yağarken hissedilen duygular
  6. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  7. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  8. · sevgilim şu an beni düşünüyor
  9. · tünelin sonundaki ışık

türkleri sevmemek  

1. ırkçılık değildir. zira yunanlar'ın %86,73'ü*, ermeniler'in %88,35'i* ve türklerin %47'si** ırkçı olamaz. başka yerlerde de değindiğim gibi kişisel bir tercihtir bu en nihayetinde, kimse kimseye "beni/bizi sev" baskısı uygulayamaz.

örneklendirelim (ondan da tepki aldım evet)
    mesela ben türkleri sevmiyorum, diyelim ki acur da sevmiyorum. peki ben dünyadaki bütün acur rezervlerinin bir gece ansızın yok edilmesini ister miyim?

dedim ya arkadaşlar, ben embesile anlatır gibi ders anlatan hocaları severim (belki embesil olduğum içindir?). o yüzden daha fazla uzatmadan şu sözlerle yazımı bitirmek isterim, gerçek ırkçığın ne demek olduğunu (bkz: ırkçılık), ırkçı birinin nasıl olabileceğini (bkz: hitler'in psikopatolojisi) falan öğrenmek gerek.

not: menşei de şudur (bkz: @1907495)
    (gxix, 11.09.2007 16:27)
  2. +seni sevmiyorum artık mahmut.
    -vay ırkçı, faşisttt hödd döttt bıdı bıdııdıbık
    +git kendini siktirmeden mahmut.
    -tımam.

(bkz: anlaşılmak)
    (alkolikikon, 11.09.2007 16:34)
  3. işçi alırsan başka ülkeden, o işçiler de gelip senin memleketindeki apartmanda tavuk beslerse adamı da babasını da sevmezsin. bir de bu adamın ataları senin ırkını 500 yıl baskı altında tutup, yakaladı mı çocuğunu alıp sonra sana karşı yeniçeri olarak kullanmışsa da nefret edersin.

avrupalılar genelde bu gibi sebeplerle sevmezler türkleri, düşünmezler ki türkler hayatımıza 600 yıldır renk katıyorlar.

(bkz: almanya acı vatan)
    (dexterity, 11.09.2007 17:01 ~ 17:02)
  4. (bkz: pkk)
    (atlantis, 01.01.2008 14:37)
  5. varlığına bizzat şahit olduğum olgu. bir italyan türk olduğumu söyler söylemez -ki henüz tanışmıştık- "türkler'den nefret ediyorum" diyerek duygularını yüzüme karşı dile getirmişti.
    (hayvanat bahçesinde kuş olsam, 01.01.2008 15:49)
  6. bu konuyu görür görmez "aha kim türkleri sevmiyo" diye dalanların %90'ının kürt halkını sevmemesi gibi yadırganmayacak bir durumdur.
    ancak ırkçılık olup olmaması koşullara ve zamana bağlıdır. örneğin hiç sebep yokken bir halk diğer bir halka zulüm ediyorsa evet bu ırkçılıktır, fakat bir ton sebebi varsa, o halk yüzünden canı yanmışsa bu ırkçılık değil hakkını aramadır.
    kapitalizm halkları birbirine düşürerek planlarını gerçekleştirir. kimse bunun farkında değildir, age of empires oyunundaki gibi birer işçi, köylü, balıkçı, madenciyizdir, klavyeden gelen komutlara göre hareket ederiz, ta ki birşeyler canımıza dokununcaya kadar.
    (clarazetkin, 06.03.2008 13:08)
  7. rus erkeklerinden beklenen davranıştır. artık ne derece hisler besliyorlar bilemeyeceğiz.

(bkz: rus kadınları)
    (bkz: godoş erkekler)
    (kremberiz, 06.03.2008 13:33)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil