belki ilginizi çeker
  1. · helin
  2. · zaman gazetesi nin en güvenilir gazete olması
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 2012
  2. · sözlük yazarlarının hayalleri
  3. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  4. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  7. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  8. · yetişememek
  9. · canlı yayında arkadan el sallayan adam

türkler en çok seda sayan a güveniyor  

sayfa  / 2
  1. önce şaka olduğunu düşündüğüm, sonra abartıyordur kadın(seda sayan) dediğim, ardından dur bi gerçeklik payı ne ki diyip araştırdığım ve gördüğüm haber.
    (bkz: acı ama gerçek)
    "kmg'nin yaptığı 'celebrity güven endeksi' araştırmasına göre türk halkının en çok güvendiği beş isim sırasıyla seda sayan, cem yılmaz, uğur dündar, ibrahim tatlıses ve hülya avşar..."

uğur dündar'ı anladık da geri kalanları ne oluyor anlamadım,bi de sayın seda bacımız çok sevdiğim abdullah gül ve recep tayyip erdoğandan bile daha çok güveniliyorum demişti,halk bu kadar gerizekalı mı yoksa bunların hepsi şaka mı;halk böyle salak numarası yaparak bizimle dalga mı geçiyor, anlamadım bir türlü...
    (nickim konusunda kararsızım, 15.10.2007 10:55)
  2. yau kadın ilkokul, ortaokul mezunu halk sana bana mı güvenecek dedirten hadedir.
    (tikulti ninurta, 15.10.2007 11:06 ~ 11:07)
  3. lisetenin güvenilirliğine bir göz atalım:

seda sayan= güvenin kaynağı belli değil. ben şahsen kalçasına çok güveniyorum.

cem yılmaz = hiç güvenmem. tipinde bi samimiyetsizlik var bi kere. hani bi kız için kralını satar derler ya, o diyenler de yavşak. onlara da güvenmeyin. bana güvenin. eğer oyunuzu bana verirseniz...

uğur dündar = uğur abi yüzünden yıllardır sakatat yiyemiyorum. yıllar önce bi helikopterden gemiye atlamıştı, işte o gün kalbimi kazandı.

ibrahim tatlıses = do you understand me deyişiyle sadece türkleri değil ingilizleri, almanları, amerikanları ve papaa yeni ginelileride kendine inandırmış, güvendirmiş şahsiyet. zaten sıkıysa güvenme, topuğundan vurdurur şerefsizim..

hülya avşar = kendisine hiç güvenmem ama kardeşine çok güvenirim. bir gün çok büyük işler gerçekleştiricek helin. paris yolunda gidiyor, filminin çıkması an meselesi..
    (deatly, 15.10.2007 11:12 ~ 20:33)
  4. "türk milleti zekidir!" teorisini azimle çürütmeye çalışan yurdum insanlarının çabalarının boşa gitmediğini gözler önüne seren içler acısı sonuçtur.
    (aggressive, 15.10.2007 11:16)
  5. türk milletinin zekasını önplana çıkartan araştırma sonucu. öyle bir millet ki; kendi seçtiği yöneticilere dahi "güvenemiyor". mına koyim onlara güveneceğime giderim seda sayan'a güvenirim diyor. çok akıllıca, türk milleti araştırmacılarla taşak geçmiş.
    (hemokudumhemyazdim, 15.10.2007 11:37)
  6. doğrudur efendim. geçenlerde bir gün kahvede arkadaşlarla oturmuş, sülfrik asit su ile karşınca yanıcı olur mu olmaz mı tartışması yapıyoruz. arkadaşlardan biri yanıcı olmaz diye ısrar ediyor, bizse inanmıyoruz. baktık ki tartışma çok alevlendi, kahveci kasap manav hepsi tartışmaya katıldı, dayanamadık seda sayan'ın programına canlı bağlandık ve sorduk:

- ''abla ne diyosun bu konuda?'' dedik.
    +'' ulan o asiti içiririm size. akıllı olun.'' dedi.

işte bu nedenle seda sayan'a çok güveniyorum, güveniyorlar güveniyorsunuz, güveniyor. (sıralama biraz karışık oldu ama bozmayın)
    (deatly, 15.10.2007 13:54)
  7. son seçim sonuçlarına göre aslında hiç de şaşırılmayacak bir ankettir.

(bkz: halkımıza güveniyoruz)
    (jayhunx, 15.10.2007 14:07 ~ 14:17)
  8. şahsımı yanıltmış olan önerme.ben en çok orduya güveniyoruz sanıyordum..hükümet gibi kadın deyimi vardır ya seda sayan'a da ordu gibi kadın diyebiliriz bu durumda.
    (karlar kraliçesi, 15.10.2007 14:12 ~ 14:13)
  9. yetiş bacım programının hala unutulamamasının bir sonucu olsa gerek.
    (dünyayı kurtaran adam, 15.10.2007 14:15)
  10. türklerin asıl kime güvendiklerine ve seçtiklerine bakılırsa çok da şaşırmadığım hatta bütün bu yaşananların yanında pek bi masumane kalan ankettir.
    (tereza, 15.10.2007 14:30)
  11. fatma girik e haksızlık edildiğini düşündürten araştırma sonucudur.

(bkz: söz fato da)
    (panzerfaust, 15.10.2007 14:45)
  12. şahsımı hiç şaşırtmamış durum. allah aşkına kime güvenecek insanlar? akrabadan, komşudan hayır yok, olsa serap ezgü işsiz kalırdı. devletten hayır yok, zaten insanlar "devlet baba yetiş" demeyi çoktan bıraktı. seda sayan'ın programını bir kere izlediyseniz görmüşsünüzdür, kadınlar arayıp kocalarıyla olan dertlerini anlatırlar zaman zaman. hatta şöyle bir diyalog geçmişti bir keresinde:

- seda ablaa, kocam beni dövüyo, sokağa atıyo sonra..
    + olsun kız, sokakta yaşarsın sen de. zaten öyle adamla yaşayacağına sokakta yaşa. ooohh..

o kadının hangi arkadaşı, hangi akrabası böyle konuşur? eminim ailesine bahsetse bu olaydan "erkeğin değil mi, döver de sever de" derler. seda sayan moral veriyor ama. üstelik bunu yalancı olmadan, dobra dobra yapıyor. bir kere samimiyetsiz bir şey söylediğini gördünüz mü? eminim herkesin aklından "bak, ünlü olmuş ama dürüstlüğünden, samimiyetinden bir şey kaybetmemiş" geçiyor. işte bu yüzden türk halkı seda sayan'a güveniyor. komşusuna, akrabalarına, ahbaplarına güvendiğinden daha çok güveniyor televizyonda gördüğü bir kadına. bu, seda sayan'ın başarısı ve bizim toplum olarak insan ilişkilerindeki başarısızlığımızdır.
    (blue danube, 15.10.2007 15:02)
  13. "bu durumda ben türk olamam, soyumu sopumu araştırmaya başlasam iyi olur" şeklinde düşüncelere dalmama ve endişelenmeme sebep olan tespittir.
    (abdurrahmanshowtv, 15.10.2007 15:17)
  14. (ceket yok pantolon verelim, 15.10.2007 17:00)
  15. (olty, 15.10.2007 17:12)
  16. (bkz: türk milletinin yüzde altmışı aptaldır)

ve

(bkz: türk milletinin yüzde altmışı açtır)

birleşince şaşırmadığımız bir araştırma sonucu.
    (camdan bakan arap kızının baktığı hede, 15.10.2007 17:54)
  17. kesinlikle doğrudur,hiç şaşırmadım.
    yani sonuçta seda ablamız çocuğu olmayan kadınları çatır çatır doğutturan,anoreksi hastalarını şişmanlatıp obezleri de zayıflatan,üstüne üstlük de evde kalanlara hayırlı bir kısmet bulan her derde deva bir halk gönüllüsü.ona güvenmicez de kime güvenicez şu dünyada.
    (theraflu, 15.10.2007 18:04)
  18. (thraki, 15.10.2007 18:24)
  19. türklerin güven konusunda bi b.k bildiği yok o zaman dedirten iddia. güvenmek için daha yapmacık, daha gösterişçi, daha yalan bir insan bulamazlardı herhalde..
    (chocolattes, 15.10.2007 18:27)
  20. ülkemizi dış mihrakların bitmek bilmeyen fiziksel ve psikolojik saldırılarından koruyan, dünyada bizi en iyi şekilde temsil eden, emperyalistlerin hain planlarını her daim akamete uğratan sanatçımız, canımız, herşeyimiz seda sayan hakkında ortaya çıkmış, gayet de beklenen bir sonuçtur. evet, çok güveniyoruz ona, bir sonraki dışişleri bakanımız seda sayan olsun hatta.
    (küller, 15.10.2007 19:42)
  21. o kadar güveniyorum ki yeni aldığım evimi duvardan duvara padişahlara yaraşır övdüğü halı markası ile kaplattım.
    (guenhwyvar, 15.10.2007 19:47)
  22. seda sayan'ın ağzından duymadığım sürece inanmayacağım önermedir.
    (sakallı bebek, 15.10.2007 19:51 ~ 19:55)
  23. ilgili anket sonucu duyulduğunda ilk akla gelenler:
    türkler sayan'a neden güveniyor?
    -kişisel ve örgütlü şiddet başta olmak üzere sorunlarının çözümünü yada çözüm önerilerini seda sayan'da mı görüyorlar ve onun kurtaracağına güveniyorlar
    -seda sayan iyi bir rol model olduğu için çocuklarının o na benzeyerek büyümesinden dolayı mı kendilerini güvende hissediyorlar
    -ülkede dolandırıcılık,haksızlık gırla gidiyor ey halkım uyan diyen onlarca aydını bir kenara bırakıp bu sözleri seda sayan söyleyince mi doğruluğuna inanacaklar
    -ülkede darbe olursa silahlı kuvvetler seda sayan a mı darbe bildirisi okutmalı trt de
    -ya da savaş çıkarsa kuzey ırak'a seda sayan mı gitmeli muhabirler yerine

türk insanı olmayacak herkese,herşeye güveniyor da bir kendine mi güvenemiyor ?
    (bilginsel, 15.10.2007 23:48 ~ 23:50)
  24. eşlerinin bile güvenemediği bir insana türk halkının tapması durumudur. her sabah beyni boşaltıp bakarsan o ekrana olacağı budur.
    (metal up your ass, 06.06.2009 09:29)
  25. şu, babamıza bile güvenmediğimiz, çağda 'götümüz seda ablaya emanet' demektir.
    (tremonti, 06.06.2009 10:10 ~ 10:10)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil