türkiye yi 25 e bölmek 

adana çık aradan

1. sebahat tuncel'in* son yumurtasıdır.
    http://www.internethaber.com/...
    (semekkes, 17.05.2008 13:02)
  2. (bkz: oldu gazoz)
    (kskaan, 17.05.2008 13:11)
  3. türkiye nin nüfusuna bölsek daha makul olur gibi. hem bu sayede rejim sıkıntısı da aşılmış olur. herkese eşit toprak, herkese bir krallık. benim krallığıma gireni sikerim. vandal ya da faşist olduğumdan değil. kanun böyle.
    (ahmak ı hayal, 17.05.2008 13:15)
  4. (bkz: göt isteyen çılgınlıklar)
    (bu kadar yürekten çağırma beni, 17.05.2008 13:18)
  5. (bkz: lilili demokrasi)

ekleme: yahu, güzel bir fikir, bunu da ekleyemeden geçemem.

" vallahi biz apo'yu özledik "
    (dünyayı kurtaran adam, 17.05.2008 13:19 ~ 13:25)
  6. sancağımı alıp büyükadaya yerleşmemi sağlayacaksa süper bir olaydır. civarımda ki adaları da bir şekilde alırım sonra.

30 yaşından küçük, 180 cm in üstünde, 55 kilonun altında ve hetereoseksüel kadın olmayan hiç bir insan evladını sokmam kendi topraklarıma. bakın peşin peşin yazıyorum. hele sebahat tuncel' in adamın üzerinden uçakla geçmesine bile izin vermem. çirkin bir kadın, istemem adamda.
    (just call me daydreamer, 17.05.2008 13:20 ~ 18.05.2008 22:06)
  7. ya sebahat tuncel'in eksik söylediği, ya da sözlerinin eksik yansıtıldığı haberdir. okuyoruz, kadın türkiye'yi 25 bölgeye ayıralım, yerel meclisler olsun, herkesin kendini özgürce ifade edebildiği yönetimler olsun diyor. o kadar.

ee? sonrası? 25 ülkeye mi bölünsün, yoksa abd, almanya modelleri gibi 25 eyalete mi? yönetim sistemi nasıl olsun? yerel yönetimlerde şu anda ne eksik? yeni sistemde bunun düzeltmeleri nelerdir? bunların hiçbirine değinilmemiş. haberin başlığı ''türkiye 25'e bölünsün'', gerisi yok.

açıkçası gazeteci olsam, bu kadınla oturup uzun uzadıya röportaj yapar, ne istediğini, nasıl bir sistem kafasında tasarladığını en küçük ayrıntısına kadar öğrenmek isterdim ve bunu halka noktasına virgülüne dokunmadan aktarmayı da kendime görev bilirdim. demokrasi ve herşeyi özgürce tartışan toplum isteği bunu gerektirir. yoksa papa gelir gelmez genelevi sordu mantığı ile bu ülke bir adım yol alamaz.
    (lamentable belaborment, 17.05.2008 13:45)
  8. sebahat tuncel ve arkadaşlarının ağızlarından "bölmek"ten başka kelime çıkmayacağını bir kere daha ispat eden cümle.

başka önerileri yok! şikayetlerini bildirme, halkın sorunlarını dile getirme yok! güneydoğu'da tarım ölmüş çiftçinin sorunlarını meclise getirme yok! milletin içme suyu kurumuş, toprağı kavrulmuş haber yok! nüfus almış başını gidiyor, okul yok, öğretmen yok, ev yok bunları gündeme taşıma yok! varsa yoksa bölmek!! bölününce bu dertler bitecek mi? bölününce para mı verecekler sana? yağmur mu yağacak kesintisiz 3 ay? içme suyumu çıkacak bölünen yerde?

siz nasıl vekilsiniz anlayamadım ki? milletin derdi ekmek, su, hak, hukuk sizin derdiniz bölmek? hala anlayamadın mı vekil insan? bu ülkeyi 100'e de bölsek bir parçası sana düşmez!

sen bunu anlayana kadar olan oranın insanına oluyor ben ona üzülüyorum.
    (diazepam, 17.05.2008 13:57 ~ 13:58)
  9. okuma yazma ve matematikte 4 işlemi öğren bir daha okula gitme. herşeyi böl herşeyi çarp
    (spying glass, 17.05.2008 14:00)
  10. + merhaba sayın sebahat tuncel
    - meraba
    + geleceğe yönelik planlarınız neler?
    - türkiyeyi 25 e bölmek.
    + hıı başka?
    - şimdilik bu kadar.
    + benimkiside bu kadar *
    - yani
    + yanisi yok.25'e bölsen gene alaman içine.
    - terbiyesiz
    + valla ben bişi demedim.senin ruhun fesat
    - defol !
    + defol mefol deme elimin tersindesin bak.
    (jimmy, 17.05.2008 14:24)
  11. "bölmek" sözcüğü bu topraklarda vebalı muamelesi gören bir sözcüktür. bir metin içinde bu kelimeyi kullandığınızda 1999 öncesi idamla, 1999 sonrası (idam kaldırıldığı için) ise ömür boyu ağır hapis cezası istemiyle yargılanırsınız. "bölmek" sözcüğünün diğer kullanım alanları da kısıtlıdır, mesela "milli geliri adil bölüşelim" dersen yine suçlundur. bir karikatürde vardı, godamanın biri bir tepsi içinde "devlet bütçesi" adlı tatlıyı yiyor, yanına yaklaşan kötü giyimli alt tabakadan bir vatandaş "bölüşelim mi abi" diyor, godaman da "bölücülük haaaaa" deyip şaplağı yapıştırıyor garibana.

sebahat tuncel 25'e bölelim demedi, "25 bölgeye ayıralım" dedi. ikisi arasında çok fark var, ama "bölmek" sözcüğü vebalı olduğu için haberi topluma sunan gazeteler, sebahat tuncel daha okkalı küfürler yesin diye haber başlığını manipüle ederek atıyorlar. o başlığı okuyan kişi haber içeriğini okumadan zaten ana avrat küfür edip diğer habere geçecektir.

türkiye'de siyasi ve akademik çalışmalarda vatanın birliğini, bütünlüğünü, merkezi devleti, ulus devleti savunmak, ona methiyeler düzmek serbesttir. hemen hemen her gün bu konu hakkında bir makale, kitap yayınlanır. bu makalelerin defaultu "federasyonun kötü bir şey olduğudur". neden kötü olduğu da pek açıklanmaz, sadece "vatanın birliği, bütünlüğü" kalıbı kullanılarak geçiştirilir. ben şimdiye kadar "türkiye eyalet sistemiyle yönetilse ne kazanırız, ne kaybederiz" konulu akademik bir çalışma yapan akademisyen görmedim, duymadım. "ne kaybederiz" kısmıyla ilgilenen çok da, "ne kazanırız" kısmıyla ilgileneni de görmedim. bölünme korkusunu en çok yaşayan 2 ülke ispanya ve belçika'dır, ama o ülkelerde bir siyasi veya akademisyen bırakın federasyonu, kendi ülkesinin bölünmesini bile savunabiliyor, adamlar bundan korkmuyor. konuşmamak bölünmeyi engelleseydi sscb sonsuza dek yaşardı. bir ülkeyi bölen konuşma değil konuşmamaktır.

federasyon sistemi olan ülkelere bakıyorum, pek de kötü durumda değiller. almanya, abd, belçika, ispanya, rusya iyi örneklerdir. türkiye yönetim bölgelerine ayrılsa, mesela coğrafya derslerinden bildiğimiz 7 bölge birer yönetim bölgesi olsa. hepsinin birer başbakanı olsa, bölgesini kalkındırmaya çalışsa, mesela ben bir karadenizli olarak akdeniz bölgesi başbakanının yaptığı muazzam eğitim hamlelerini kıskansam, kendi bölge başbakanımı bunun için eleştirsem, benim bölgemin başbakanı da bu açığını telafi etmek için karadeniz bölgesi için turizm hamlesi yapsa, ekonomiyi tarımdan sanayiye dönüştürse falan filan. doğu anadolu bölgesi başbakanının erzurum'u kıskanılacak bir vilayet konumuna getirmesi benim bölgemin başbakının kamçılasa, o da buna misilleme olarak trabzon'u güzelleştirse, bir dahaki seçimlerde seçilebilmek için trabzonu güzelleştirirken samsun'u da ihmal etmese vs. vatanın birliği ve bütünlüğü merkezi ordu, merkezi meclis ve cumhurbaşkanı nezdinde temsil edilse. acaba bunlar olursa neler olur, neler değişir. bunlar en azından tartışılabilsin, yasak olmasın. malesef bunlar yasak, bu ülkede bunlar tartışılamıyor.
    (galliani, 17.05.2008 14:35)
  12. ben olsan türkiyeyi 81 ile bölmektense, 25 bölge halinde bir araya getirelim derdim.
    kenan evren bile bugün eyaletlerden bahsediyor.
    (voiceofloneliness, 17.05.2008 14:58)
  13. bu ülkenin vatandaşlarını hiç de şaşırtmayan bir beyanat. zaten hep ezberden konuştuğu için dönüp dolaşıp aynı şeyleri söylüyor. ne haklarını savunduğunu iddaa ettiği o ezilmiş insanların sorunlarına çözüm arama var ne de toplumsal barışa katkıda bulunmaya yönelik bir hassasiyet var. tek amaç kendini mağdur pozisyonuna düşürmek. bu sözlerin ardından "ben aslında sosyal ve ekonomik anlamda bir eşitlikten yanayım ve bu doğrultuda her türlü uzlaşmaya açığım" falan diyecek. sonrasında da "diğerleri böyle bir şeyden yana değil. uzattığımız el boşta kalıyor" diye de devam edecek. kendilerini kamunun gözünde haklı durumda göstermeye çalışacak. hep aynı şeyi yapmıyorlar mı zaten? sonra da dtp'nin bu mecliste olması gereken kilit parti olduğunu söylüyorlar. iyi de mecliste olup da hiçbir halt yapmadıktan sonra bunun ülkeye ne faydası var?
    bir de özgürlükçü olduğunu söyleyen kendilerine solcu süsü vermiş kişiler çıkıp " anlamadan konuşuyorsunuz. kadın çözümden yana ama sizin gibi faşistler yüzünden bu ülke bir türlü kendini düzlüğe çıkaramıyor" diyor. herkes istediğini söylemekte özgürse ben neden bu tepkiyi verdiğimde suçlanıyorum o zaman. bu tavır düz mantık ile hareket edenlerin ideolojik bağnazlıklarından kaynaklanıyor. özgürlük savaşıları , demokrasinin yılmaz savunucuları (!) ülkeyi bölmeyi ifade etmekte özgürse eğer bu nasıl bir düzendir ? ben de günün birinde çıkıp "yav bu halk koyun gibi zaten. bence diktatörlük en iyisi.rejimi değiştirelim.sonrasında belki asimilasyon , sınır dışı etmeler falan bakcaz artık" dersem buna da eyvallah diyecekler mi?
    en iyisi bırakalım konuşsun. zaten kapasite belli ,vizyon belli. adam gibi bir proje yaratmaları, başkalarının sözcülüğünden vazgeçmeleri mümkün gözükmüyor. ara sıra gündemi alevlendirmeye yönelik bu çıkışların da altında yatanı artık çocuklar bile biliyor. 25'e mi kaça bölüyorsa bölsün o hastalıklı beyninde. gidip atari oyunu falan oynasın tatmin etmek için kendini. ha bir de pasta alsın en kalitelisinden. bölsün 25 parçaya . ne o, bütün dilimlerin tadı birbirine mi benziyor yoksa?
    (setheleh, 17.05.2008 15:02)
  14. ancak yapbozda mümkün olacak durum. günümüzde ne farklı devletler ne de eyaletler olarak bölünmesi gerçekçi değil.
    (dbk21, 17.05.2008 15:41)
  15. (bkz: ver kurtul)
    (sirene, 17.05.2008 15:46)
  16. -şimdi türkiye'yi 25'e böl.
    -tamam.
    -çıkan rakamı 2 ile çarp ve bulduğun sonuca 6 ekle.
    -o da tamam.
    -cevap 20 mi?
    -değil. yine tutturamadın bea!
    (sürrealist, 17.05.2008 15:50)
  17. saçma bir önerme. yok yok bölücülük vs. olaylarına girmeyeceğim. hadi diyelim ki doğuda kurulacak yerel yönetimi sahiplenenler olur da karadeniz'de kimi yerlerde "siz ayrı bir yerel yönetimsiniz" derseniz "bizi dışlıyor musunuz lan ibneler" diyerek sikertirler adamı benden söylemesi.
    (tazmanya canavarı, 17.05.2008 16:24)
  18. + ııı...ıııı
    - ne var asker?
    + komtanım, hamdi paşa için hazırlanan doğum günü pastası geldi.
    - tamam, derhal doğum günü alanına götürün
    +fakat komtanım, pasta kocaman kırmızı çilekli, üzerinde ay yıldız var ve türkiye şeklinde
    -ee iyi işte marş marş

+genelkurmay başkanım izah edeyim..
    -hangi salak doğumgününde türkiye şeklinde pasta ısmarladı lan?
    +paşam, istirham ederim...
    - ulan koskoca vatanı...aman... pastayı 25'e bölmüşsünüz, koka kolayla içmişsiniz.
    +paşam, ama bakın izmir ve boğazları size bıraktık
    -yakayım mı lan askerliğinizi? koskoca generaller utanmıyosunuz..
    (syntaxerror, 17.05.2008 16:35 ~ 16:46)
  19. (bkz: imralı'yı genelev yapıp halka açmak)
    (ruhanileştirilmiş, 17.05.2008 16:58 ~ 18.05.2008 17:02)
  20. peki başka ne söylemiş sebahat tuncel. on yıl geri ödemesiz, devlet geri ödemeli dünya bankası kredilerini de kendi öz kaynaklarından mı ödeyeceklerimiş bu eyaletler? kendi topladıkları vergiden yatırımlarını kendileri mi yapacaklarmış? yada külliyen hesabı çıkarıp cumhuriyet kurulduğundan beri jakoben kemalistler bölgeye ne yatırmış, ne almış hesaplayıp, geri ödeyecekler miymiş? bir adamın soyunun 100 yılda iki haneli binli rakamlara çıkması dikkate alınacak mıymış, yoksa 100 hatta 150 yıl öncesinin osmanlı kayıtlarını mı dikkate alacakmışız. evli evine köylü köyüne dönecek miymiş?

yoksa sadece faturayı siz ödemeye devam edin, bik biki ben yapayım mı demekte kendileri. yani kendilerini ciddiye almamız gerekiyor mu? yok her zaman ki gibi sadece bik bik yapıyorsa, ybsg çay koyup gelsin bir zahmet.

ekleme: hiç g3 le vurulmuş birini gören var mı aranızda? girerken ne kadar girer önemli değil de, atış mesafesine göre değişmekle beraber, iki elinizi birleştirerek yaptığınız yuvarlak kadar çıkar ortalama. hap kadar girdiği yerden girmesine rağmen hiç çıkamayıp, tüm iç organları dağıttığını okudum otopsi raporlarında. öyle enteresan bir silah işte. çok ses yapar bir de, bir seksenin altını atarken baya sarsar. malum almanlar yapılı adamlar, kendilerine göre yapmışlar.
    (just call me daydreamer, 17.05.2008 17:08 ~ 17:27)
  21. (bkz: her bir parçanın göte kaçma sorunsalı)
    (horasco, 17.05.2008 17:16)
  22. küsüratlı sayı verilerek üzerinde çok düşünüldüğü izlenimi yaratılmaya çalışılan plan.bu arada bölmek denilince aklıma gelen diğer şey de g3 ün mermisinin kol kopardığı yani ikiye böldüğü gerçeği.ne alakaysa.
    (gebesh, 17.05.2008 17:22)
  23. (bkz: demokratik toplum partisi/!bohemian)
    (bohemian, 17.05.2008 17:52)