|
|
- ekonominin küçüldüğü haberlerini okuduktan sonra karşılaştığım bir başka haber.
bismillahirrahmanirrahim...
(bkz: http://haber.mynet.com/...)(luto, 30.06.2009 16:41 ~ 18:11)
- (bkz: closing down)
(bkz: whole pitch)
bradley iyi adam.
- sadece kadir inanır ın inanacağı bir hadisedir.
- (bkz: heh heh hadi bakalım)
- söyleyen kim?
abd dışişleri bakanlığı müsteşar yardımcısı mathiew bryza
ne söylemiş?
türkiye'nin bölgede süper güç olduğunu ve abd'nin bu ülkeye artık baskı yapamayacağını.
evet, türkiye ortadoğu'da süper güçtür.
- mihail gorbaçov'un nobel almasının, tıpkısının aynısıdır.
seneleri hatırlatayım.
1990
1991
hakikaten taşak geçme zaruriyeti içersindeyim.
mazur görünüz.
(bkz: zuhaha)
- (bkz: bordo bereliler)
(bkz: bor madenleri)
- türkiye ' nin ekonomik ve siyasal olarak güçlenmesiyle birlikte artık abd değil hiç bir ülkenin türkiye ' ye baskı yapamayacağını bildiren , belirten haberdir.
patlamayın anlatacağım.
nüfusumuz 70 milyon. bunun yüzde altmışının çalışma yaşında olduğunu varsayalım. hah işte bu varsaydığımız kısmın yüzde 20 ' si işsiz. işsizlikte dünya birincisiyiz. böylelikle süper güç olmuş oluyoruz. o işsizlere maaş bağlayıp bize baskı yapanlara tükürün desek tükürükle boğarız biz adamı. kolay mı bize baskı yapmak. sıkı maça lazım.
trafik kurallarına uymuyoruz. uyana enayi diyoruz.
sonra da güle oynaya ölüyoruz. olsun bize baskı yapamazlar , biz süperiz.
ormanlarımızı , doğal güzelliklerimizi , denizlerimizi , kıyılarımızı kirletiyoruz. oraları beton yığınlarına çevirip kalkınıyoruz , şehirleşiyoruz.
nerede bir nehir yanında da tarihi kalıntılar , eski uygarlıkların izi varsa oraya baraj , termik santral kurup gelişiyoruz. süpper oluyoruz. süper güç olunca haliyle ne oluyor , kimse bize baskı yapamıyor.
otoyollar yapıyoruz. lakin sıcaktan eriyor ama olsun. erimesi süper , eriyince yenisi yapıyoruz , böylece ekonomi canlanıyor , gerçi yolu yapanın , yolunu bulanın ekonomisi canlanıyor ama olsun.süper oluyor. süper olunca ne oluyor öğrenmiştiniz zaten.
akdeniz ' de uçak gemimiz var , kıymetini bilmiyoruz , annan ' a sorduk o bizden iyi biliyor. ama olsun biz süperiz.
biz süper gücüz. süper güç olunca kimse baskı yapamıyor , kimse bize dokunamıyor.
bize ancak biz dokunuyoruz.
her allahın günü cinnet geçirip birbirimizi öldürüyoruz.
olsun , biz süperiz.
arama motorlarında motor aramada birinciyiz.
erkeklik gücümüz de süper. bize baskı yapanın vay haline.
niye , çünkü biz süperiz.
- ilk kulağa geldiğinde insanın hafiften sıratası geliyor.
"işte bu .mına koyum işte bu! sonun başardık" diyesi geliyor.
lakin durum amerika'nın yeni geliştirdiği ballı parmak fantezisinden ibarettir. daha doğrusu yeni uygulamaya koyduğu desek daha doğru olur. zira türkiye dışında hemen hiçbir gelişmiş ülkede gerek iç- gerek dış politika hükümetler bazında zırt pırt değişmez. o bize özgü bir şeydir. bir kelir keyfine göre yönetir. o gider yerine gelen keline göre yöneti.
türk insanın bir olayı unutma süresi 7 iş günüdür. 6 temmuz 2009 tarihinde başımıza geleceği düşünüyorum ben asıl.
(bkz: kutumda büyük hissediyorum)
- (bkz: süper emici güç o birader sen yanlış anlamışsın)
- türkçe meali
"şu anda söylediğinizi yapmak işimize gelmiyor. çıkarlarımız türkiyeyi yağlamayı gerektiriyor."
'dur.
ne isteyecek ulen bunlar yine?
- (bkz: askfhaskfhaksfhaksh)
- (bkz: güç bende artık)
- bizi susturmaya 4-5 ay kadar yetecek iltifat. amına koyim bu kadar gazı rusya vermiyo bize.
- hello obama diyerek amerikalıları altına sıçırtan mustafa topaloğlunun öcünü almamızı sağlamış sözdür
- rumlar abd'ye "kıbrıs için türkiye'ye baskı yapın" diyor. abd de "türkiye süper güç oldu abd baskı yapamaz" şeklinde karşılık veriyor.
hmm.
bu nasıl bir şey biliyor musunuz?
akın diye tırt bir çocuk vardı bizim mahallede. top oynamasını bilmezdi fakat ısrarla biz maç yaparken bizimle oynamak isterdi. aram da iyiydi şimdi çocukla. annelerimiz birbirini tanırdı. kalbini kırmak istemezdim. bana "ben de oynıyım mı laaan?" diye geldiğinde "olum top semih'in. ben oynatamam ki şimdi seni. semih'e sor." derdim. hani işime gelen bir şey olsa ağzını kırarım o semih'in de yine alırım topunu elinden. mesele semih'in otoriterliği değil.
anlatabildim mi? geçti mi süzgeçten?
en iyisi biraz daha son osmanlı yandım ali seyredeyim. cenderecenderecendere.
- (bkz: olduuuuu)
- e iyi türkiyemiz süper güç olmuş, ne güzel kardeşim de bizim niye haberimiz yok bu durumdan?! nasıl bir süper güçmüş bu onu da açsaymış keşke biraz şu amerikalı arkadaş. valla benim için asıl süper güç iki saattir beni terleten götümdeki boktur!! baskının allahıyla karşı karşıyayım şu an! evet sabahtan beri sular kesik ve bokumla beraber isyan noktasına geldik, ayrılmak istiyoruz artık. şu asıl süper güç devreye girse de şu suyu verse artık diyoruz!
(bkz: her şeyi devletten beklemek)
ha bir de (bkz: 3000 yılından başlıklar)...sular gelene kadar biraz karamsar takılıcağım. evet.
- amerikanın güney kıbrıs rum kesimiyle taşak geçmesi anlamına gelir. ne demek lan türkiye süper güç oldu kafa mı buluon bizle diyememişler adamlar da .
(351986, 02.07.2009 17:59 ~ 17:59)
- yıllarca sıcak savaşta en güçlü ülke türkiye olayına inandırıldık. bunun övünürken hooop sıcak savaş yerini soğuk savaşa bıraktı. hala sıcak savaşta en güçlü olabiliriz ama kullanamadıktan sonra götüme sokayım. şimdi de başka bir olaya inandırılıyoruz haberidir.
en azından bana öyle geldi. bölgede süper güç olduğumuza inandırılıp daha sonra bölge diye bir şey kalmazsa hiç şaşırmam.
- (bkz: oldu şahitlerim var)
|