görseller
türkiye partisi 

belki ilginizi çeker
  1. · aman ya boş ver partisi
  2. · tp
  3. · abdüllatif şener
  4. · siyasi parti
gündem
  1. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  2. · bir kadının bilmesi gerekenler
  3. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  4. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  5. · apertura 2009
  6. · yeşim salkım
  7. · the twilight saga new moon
  8. · hicaz demiryolları
  9. · mum ışığında sıçmak

türkiye partisi  

1. abdüllatif şener'in kuruluş dilekçesini vermiş olduğu partinin ismidir. kısdaltması büyük ihtimalle "tp" olacaktır ama halkımızın bu partiye "tüp" diyeceğinden eminim ben, bu sebeple gelecekteki manşetleri görebiliyorum.

"tüp patladı" (yanlış icraatlar yapıldığında)

"tüp gaz kaçırıyor" (partiden ayrılanlar olduğunda)

"tüpçü acemi çıktı" (kurucular gaf yaptığında)

http://haber.gazetevatan.com/...
    (diazepam, 25.05.2009 12:18 ~ 12:19)
  2. ben cumhuriyet halk partisinin adını bile yanlış bulurdum, muhtemelen atatürk koymuş olmasına rağmen. sanki diğer partiler cumhuriyet karşıtı, halka düşman mı olacaktı? ta o zamandan bunu da mı fark etmişti atatürk? cumhuriyetle yönetilen bi ülkede cumhuriyeti savunması gereken bi parti mi olacaktı? zaten bütün partiler cumhuriyeti ve demokrasiyi isteyerek gelmek istemeyecekler miydi başa?

herneyse, bu da o hesap sanki biraz, sen türkiye partisisin de diğerleri ne? hangi ülkenin partisi diğerleri? senin adınla vermek istediğin mesaj ne? türkiye'yi sevdiğin mi? diğerleri sevmediğini mi iddia ediyor? sevdiğini söylemek yetiyor mu sevmeye?
    (yaşlı çocuk, 25.05.2009 12:29)
  3. kim ne derse desin türkiye için bir şans olabileceği gözden kaçırılmaması gereken parti. açıkçası şener'in siyasi hamlelerini oldukça samimi buluyorum. bunun temel sebeplerinden biri de kişiliği ve akademik bilgisinin yeterlilik seviyesi.

her şeyin ötesinde akp gibi bir partinin (özellikle oy oranlarında elde ettikleri başarı gözle görülür bir devrimdi) kuruluşunda beyin takımında yer alan bir siyasetçinin o partiyi terk etmesi ve yeni bir parti kurması kitleler tarafından istediğini alamadı olarak algılanmıştı. oysa prensip üzerinden siyaset yapmak türkiye'ye yabancı da olsa var olan bir kavramdır.

genel eğilim olarak sol partilere yakın biriyim; ancak şu da kesin ki türkiye tablosunda realist çözümler sunmak ve değişen dünya düzenine hala kapitalizm antitezleriyle ayak uydurmaya çalışmak salakça kalıyor benim gözümde. üstelik bizim solumuz eylem kültürünü mitinglerle sınırlı tuttuğundan dünyanın en kısır sol kanatlarından biri.

demokratik olmayan totaliter bir sola daha yakınlar, demokratik olan sol ise bir süre sonra popülist olmakla suçlanıyor, tıpkı ufuk uras gibi.

bir süredir ortada olmayan şener tıpkı kılıçdaroğlu gibi bu ülkenin kirletilemeyen değerlerinden biri olarak kalmayı becerirse ki bunu başaramaması için hiçbir somut sebep göremiyorum, türkiye için yebi döneme ayak uydurabilir politikaların yaratılmasında bu iki isim etkin olabilir.

tabi ki hem muhalefette hem iktidar da yeni sayılabilecek kanların olduğu bir türkiye benim delice ütopyam olarak da tanımlanablir. yine de umudu yitirmemekte fayda var.

parti adı seçimi konusunda kitleleri kucaklayan bir parti olma açısından kesinlikle türkiye partisi anlamı karşılıyor; ancak insan soruyor, ne gerek vardı diye? dünyanın en sık parti kurup kapatan ülkelerinden biri olarak sanırım daha yaratıcı olunabilirdi.

daha çok bir sivil toplum örgütü gibi çalıştı, özelleştirme politikalarını, agresif muhafazakâr tutumu kınadı bugüne dek şener.

eğer türkiye'de ermenistan'la arada çizilen o boktan sınır ortadan kalkacaksa, kıbrıs bir sorunh halinden bir çözüm haline kavuşacaksa türkiye partisi ve benzeri çizgideki partilerin başarılarının bunda etkin olacağına inancım tam.

oturmuş düzenin kirlenmiş politikacılarının hegemonya savaşından ötesini meclis çatısı altında görmek insanları mutlu eder.

partinin yaşayacağı taban problemi ortada. şener'in aklı varsa chp'nin akp'den çaldığı kırsal seçmeni rahatlıkla kapabilir. bunun da ötesinde akp'nin var olan siyasi ortamdaki muhafazakâr olmayan sağ tabaka seçmeni de rahatlıkla bu partiye kayabilir.

elbette ihtimaller dünyası. bunların hiçbiri olmayabilir ve türkiye partisi de onlardan biri olarak merkez partiler mezarlığına katılabilir.

ne diyelim, hayırlı olsun.
    (karanlıkta, 25.05.2009 13:08)
  4. diğer düzen partilerinden hiçbir farkı olmayacak olan partidir; ak gider, pak parti gelir, cumhuriyet ve halkçı iddiasında süzülen parti gider, hem demokratikçi hem de solcu parti olduğunu iddia eden parti gelir...

düzen değişir düzülen aynıdır.
    (elpinoras, 25.05.2009 13:17)
  5. isim konusunda adalet ve kalkınma'dan daha başarılı bir isim seçildiği kesindir. yine de bir siyasi parti olarak, yaratıcı isim bulmaktan çok, partinin amacının adından anlaşılması gerektiğine inananlardanım. parti kurucularının da aynı şekilde düşündüğüne inanıyorum, bu sebeple de doğum günü partisinden daha resmi, daha gerçekçi bir isim kullanılması oldukça normal. en nihayetinde türkiye cumhuriyeti içerisinde kurulan bir siyasi partisin ve hedefin adında da anlaşılacağı üzere kitle partisi olabilmek.

kurucuları arasında abdüllatif şener gibi, açıkçası bakanlığında bile muhalifler tarafından eleştirilemeyen bir insan var. zilyon tane siyasi partinin bulunduğu ülkemizde muhtemelen saman alevi gibi parlayacaktır. zira başındaki isim kuvvetli. ancak daha sonra bu da düzen partisi diye kötülenecek ve denenmeden tarihe gömülecektir. yakın tarihimizde akp ve hatta anavatan partisi bile denendiyse eğer, denenmesi açısından türkiye partisine şans veremiyorum ne yazık ki.

gelecek günler ne getirir bilinmez lakin abdüllatif şener'e sabır ve kolaylık diliyorum. umarım ki, çok geç kalmadan kemal kılıçdaroğlu ve kendisini tekrardan mecliste, bu sefer parti başkanları olarak görürüz. görebiliriz.
    (eski sevgili itlaf ekibi, 25.05.2009 13:43)
  6. sanırım genel merkez binalarında turyap'ın ankara bölge müdürlüğü görevini de üstlenecek partidir; zira:

türkiye partisi'nin logosu: (görsel: türkiye partisi/81935)

turyap'ın logosu: http://resim.emlak.net/...

bu kadar olur yani. hadi partinin adını koyarken yaratıcı olamadınız, bari logoyu çalıp çırpmasaydınız yahu.
    (strutter, 25.05.2009 17:54 ~ 26.05.2009 15:08)
  7. (abriskil, 25.05.2009 18:17)
  8. (iyi vurur oralardan vuruyor ve tac, 25.05.2009 18:18)
  9. tabela partisi
    (others, 25.05.2009 19:15)
  10. abdüllatif şener'in yoğun uğraşlar sonucunda kurmuş olduğu partidir.maalesef tabela partisi olmanın ötesine gidemeyecektir ve tarihin tozlu sayfalarında yerini alacaktır.
    (langara, 25.05.2009 21:16)
  11. türkiye'dedir.
    (ahead full, 25.05.2009 22:00)
  12. kurucu genel başkanlığı’nı 20’inci dönem (1995-1999) istanbul milletvekili hüseyin tekin enerem’in yaptığı partidir. 23 şubat 2004 tarihinde kurulmuştur. siyasal faaliyette bulunmaktan çok ‘ihtiyaç olduğunda devreye girecek’ bir izlenim vermiştir.

tekin enerem'in ismi, 16 mayıs 2009 tarihli demokrat parti kongresinde genel idare kurulu üyeleri arasında geçince türkiye partisi'nde genel başkan değişikliği olduğunu sandım. ama bugün baktım ki, abdüllatif şener'in partisinin ismi türkiye partisi olmuş.

tekin abi ya, insan bi haber verir, sözlükte partilerle ilgili bi sürü girimiz var. partini kapatıyorsun bilgimiz yok.
    (syst, 25.05.2009 23:13)
  13. akp'in artık bu ülkede iş çıkaramayacağını ve oy kaybettiğini gören amerikan'ın, kendi hedefleri doğrultusunda ilerleyebilmesi için ülkemizde kurulmasına karar verdiği yeni parti. zaten bu abdüllatif şener istifa ettiğinde belliydi, bir b planıydı...haydi bakalım hayırlısı. her seferinde soruyorum bu ülke adam olur mu diye, olmaz olmaz görüyorum ama, kurtuluş savaşından bu yana ne değişti de böyle oldu bu ülke buna cevap veremiyorum.
    (ağustos, 26.05.2009 17:31)
  14. malumunuz ve de başbakanın açıkladığı üzere adalet ve kalkınma partisi tüzüğü gereği bir kişi en fazla 3 dönem milletvekilliği ve 5 dönem genel başkanlık yapabiliyor. milletvekilleri için devinim hali yüzünden bir problem olmamasına karşın gerek partinin oy kaybetmesi gerekse de tüzük gereği belirtilen sürenin dolması hasebiyle kurulan yedek parti türkiye partisi'dir.

hatırlarsınız ki 2007 de adalet ve kalkınma partisi hakkında açılan kapatma davası sırasında da yine abdüllatif şener tarafındanyeni oluşum hareketi adı altında yeni bir partinin sinyallerini veren bir harekete girişilmişti fakat adalet ve kalkınma partisi'nin kapatılmaması yönünde verilen karar ve partinin aldığı yüksek oy neticesinde bir süreliğine yeni oluşum hareketi'nin faaliyetelri rafa kaldırılmıştı, ta ki günümüze kadar...
    (ludovico, 26.05.2009 17:39)
  15. ambleminden de anlaşılacağı üzere iktidara geldiğinde "satıyorum satıyorum sattttımm." diyecek yine amblemde görüldüğü üzere türkiye'yi pazarlayacak parti.

"türkiye'yi pazarlık unsuru haline getireceğiz." heralde daha açık bir şekilde söylenemezdi ...

ayrıca şimdi iktidarda olan "neo-liberallere" alternatif olarak çıkmış parti. danışıklı dövüştür diye düşünüyor insan akpnin eskiyen imajının yerine taze kan parti kurup, yine aynı kişilerin kuklalığını da yapacak olabilirler...
    (nickealdanma, 26.05.2009 20:25)
  16. aman ya boş ver partisi'nin yerini alamayacak parti.
    (hypnotica girl, 27.05.2009 03:15)
  17. abdüllatif şener'in tatminsizliğinin bir sonucu oluşmuş partidir bu.şöyle ki;abdüllatif şener akp'nin kurucu kadrosundaydı.yani,partiyi olusturan,kuran kadro da önemli bir yeri vardı.parti iktidara geldikten sonra ise bakan oldu.tüm bunlar iyi,güzel ama abdüllatif beye yetmedi.eger dikkatinizi biraz çektiyse,abdüllatif şener akp'de oldugu dönemde,partinin önemli isimlerinden idi.fakat en önemli isimlerinden birisi değildi.partide tayyip erdoğan ve abdullah gül'ün daha fazla önem arz eden konumları vardı.fakat onun yoktu.tum bunlar,abdüllatif şeneri bir yarış içine soktu söylediğim isimlerle.sonuc olarak,biraz radikal ve zor bir karar versede,partiden ayrılıp onlara bir alternatif olusturabileceğini dusundu.ne yazık ki,bunu yapamayacagını hiç dusunmedi.oysa bu hem akp karsısında durmak adına çok zordu,hem de kişisel olarak savundugu ideolojik fikirlerin,aslında akp'den hiç bir farkı olmadıgının farkında olmadıgı veya bunu dikkate almadıgı için çok zordu.tabi ki,yine de zaman ne gosterir bilinmez.bekleyip görelim.
    (rockygensoul, 27.05.2009 05:30)
  18. anlamıyorum arkadaş hiç mi bu insanlar düşünmüyor isim bulurken, isim ve görünüşün insanlar üzerindeki etkisinden bihaberler sanırım, bakıyorsun ambleme o da öyle. zaten parti cenneti ülkede bir tane daha türemiş oldu, bu partinin sonunun pek bir hayırlı olacağını düşünmüyorum.
    (nanokozmos, 08.06.2009 00:48)
  19. türkiye'nin pek çok yerinde teşkilatlanma sıkıntısı yaşayan, kadro kurmakta oldukça zorlanan parti.
    (azizim, 08.06.2009 00:55)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil