isim konusunda adalet ve kalkınma'dan daha başarılı bir isim seçildiği kesindir. yine de bir siyasi parti olarak, yaratıcı isim bulmaktan çok, partinin amacının adından anlaşılması gerektiğine inananlardanım. parti kurucularının da aynı şekilde düşündüğüne inanıyorum, bu sebeple de doğum günü partisinden daha resmi, daha gerçekçi bir isim kullanılması oldukça normal. en nihayetinde türkiye cumhuriyeti içerisinde kurulan bir siyasi partisin ve hedefin adında da anlaşılacağı üzere kitle partisi olabilmek.
kurucuları arasında
abdüllatif şener gibi, açıkçası bakanlığında bile muhalifler tarafından eleştirilemeyen bir insan var. zilyon tane siyasi partinin bulunduğu ülkemizde muhtemelen saman alevi gibi parlayacaktır. zira başındaki isim kuvvetli. ancak daha sonra bu da düzen partisi diye kötülenecek ve denenmeden tarihe gömülecektir. yakın tarihimizde akp ve hatta anavatan partisi bile denendiyse eğer, denenmesi açısından türkiye partisine şans veremiyorum ne yazık ki.
gelecek günler ne getirir bilinmez lakin abdüllatif şener'e sabır ve kolaylık diliyorum. umarım ki, çok geç kalmadan kemal kılıçdaroğlu ve kendisini tekrardan mecliste, bu sefer parti başkanları olarak görürüz. görebiliriz.