belki ilginizi çeker
  1. · darbe
  2. · itü sözlük ün kitabı çıksın kampanyası
  3. · mokrasi
  4. · küresel sermayenin türkiyedeki yerel yönetim oyunu
  5. · bu adamları buraya getiren ne
  6. · sittinsene profesörlük
  7. · demokratik laik sosyal bir hukuk devleti
  8. · 2007 cumhurbaşkanlığı seçimleri
  9. · türkiye de eğitim sistemi
  10. · egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · bursa denince akla gelenler
  3. · kürtlere bağımsızlık verilmelidir
  4. · abdul kader keita
  5. · sözlükten hiç kimseyi tanımıyor olmak
  6. · dönerle ayranın aynı anda bitmesi
  7. · istanbul denince akla gelenler
  8. · wir lernen deutsch
  9. · kör

türkiye nin yeniden yapılandırılması  

1. imf gibi, dünya bankası gibi kurumlar ile, avrupa birliği gibi kuruluşların ekonomik yardım adı altında verdikleri kredi ve/veya borçların ödenmesi ve bunların temininde, ülke çıkarlarına ters düşecek istekler olmuştur ve olacaktır. imf ile 2008 yılında sona erecek olan 20. stand by anlaşması tüm borcumuz olan 8,5 milyar dolar en kısa zamanda ödenerek tamamlanmalıdır. yeni bir anlaşma kesinlikle yapılmamalıdır. imf şu anda dünyada sadece 7 ülke ile böyle bir anlaşma yürütmektedir ve bu ülkeler içinde türkiye (bkz: imf'nin borç verdiği ülkeler) %85 ile 1. sırada yer almaktadır. (imf diğer 6 ülkeye toplam 1,5 milyar dolar kredi (borç) vermiştir.)

bu boyunduruktan biran evvel kurtulmak bir zorunluluk halini almıştır. imf'nin verdiği borcun faizinin düşük ve ödemesinin kolay olduğu tezini savunanların bu borç yüzünden artık ülke olarak bağımsız bir şekilde kendi bütçemizi dahi yapamadığımızı, yatırımlarımıza kaynak aktaramadığımızı, tamamen bir sömürge anlayışı içinde, ekonomide alınan tüm kararlarda bu kuruma bağlı olmanın getirdiği sorunlar yüzünden elimizin kolumuzun bağlandığını görmeleri gerekmektedir.
    (şehzade mustafa, 02.03.2007 18:03 ~ 03.03.2007 16:04)
... toplu gösterim ...

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook