istanbul üniversitesi veteriner fakültesi döllenme ve suni tohumlama anabilim dalı öğretim üyesi prof. dr. sema birler'in açıklamasına göre 10-15 gün içinde doğacak klon.
elin oğlunun yaptığı klonun torunları olmuşken,bizim de nihayet oldu dedirtecek koyuncağızdır.zira bizim kadar hayvansever insanlar arasında pek yaşamaz heralde
bilimden uzak bakış açısına sahip türk gençliği yüzünden bugüne kadar kopyalanamayan, bugünden sonra da kıymeti anlaşılamayacak olan koyundur. zaten ne gelirse başımıza bu gibi bilimsel gelişmelerla taşak geçen türk gençliği yüzünden geliyor. uyanın kardeşim kullanın elinizdeki bilimsel imkanları, teşvik edici kampanyaları kaçırmayın, biraz kıymet bilin lan. bizdeki teşvik edici kampanyaların bazı yörelerde eşşek zükerek kopyalamak ve kopyalanmak olduğunu zannedip cahillik yapmayın. haydi koşun laboratuvarlara.
yurdum gençliğinin kendi çapında ironi yapmak için kullandığı gariban hayvana yakıştırılan sıfat. efendim neymiş türkiyenin %60 ı koyunmuş falan filan, ulan dana; sana soran oldumu ülkenin yüzde kaçı koyun diye? böyle ucuz laf sokma çabalarını bırakta git kitap oku,öğrendiklerinle ortaya birşeyler koy! bir halta yara. böyle ülkenin insanına bok atan, sığ entellektüel pozlarınla; farklı olduğunumu sanıyorsun? sizler gibi hiçbir şeyi beğenmeyenler oldukça, yapılan en ufak çabayı taktir yerine taşşak malzemesi olarak kullananları gördükçe bu ülkeye üzülüyorum.insanda heves bırakmıyorsunuz, sürekli karamsar hava pompalıyorsunuz topluma! bizden adam olmaz diyen osmanlının son dönem sözde aydınlarına benziyorsunuz! yabancı hayranlığı iliklerinize işlemiş, halkınıza ve o jhalkın yani sizin yetiştirdiğiniz bilim insanlarına en ufak saygınız kalmamış. hem yapılanları küçümse hemde bu ülkenin insanı zaten "koyun" de! uyan oğlum, uyan! sen o koyunların en önde gidenisin çakma entel...yabancı sıçsa bokuna bakıp:" ulan ne güzel bok abi ,adamlar sanatsal sıçıyorlar" diyen mahlukattan ne beklenir ki? ülkenin eğitimi sömürgelerde görülebilecek kadar halkına aşağalık kompleksi pompalıyor, bizim "bilgili", "aristokrat" gençliğimiz de verilen eğitimin hakkını verip halkını küçük görüyor. bu gerizekalı insansıya oturup bu ülkenin 85 sene evvel sömürüldüğünü, toplu iğne üretemediğini,okur yazar oranının %5 olduğunu,şimdi kendi gemimizi, tankımızı,bilgisayar işlemcimizi ürettiğimizi, dünyada denizaltı üreten 7 ülkeden biri olduğumuzu,yakında helikopter üretmeye başlayacağımızı , dünyanın en büyük 17. ekonomisi olduğumuzu,bütün bunları petrolle değil bilek gücüyle yaptığımızı anlatsan ağzı açık ayaran budalası gibi bakar. dikkat et!1920 lerde 11 milyonluk halk içinde topu yükü 500 bin kişi okur-yazar; birde şimdi ki duruma bak ! adam belki üniversite okuyor ama o kadar kompleks sahibi olmuş ki, kendi yaptığını ciddiye bile almıyor,85 sene evvelki cahil halkın inancına sahip değil. yok kavurma olurmuş kesin ızgara yapılırmış, aman ne komik!bu mudur yani konu üzerinde söyliyebileceğiniz tek şey? "ızgara olur o kesin, kavurma yaparlar o koyunu" bu kafada olan organizmadan ülke ne beklemeli? 3. sınıf cem yılmaz espirileri yapınca entel olduğunu sanan ama beynen ve vicdanen bu ülkenin bir ferdi olmayan gençlere selam eder sözlerime son verirken "titreyin ve kendinize dönün" demek isterim. ama pardon bu ülkede bilim yapılmazdı değil mi? zira devlet hiçbir şans verimiyordu gençlere, sanırsın herifçioğlu albert einstein da önünü kesiyor devlet.sen her gösterilen çabayı taşşak yapmak için kullan,kendini bu uğurda parçalıyan insan abir kuru teşekkür etme sonra bu ülkede bilim adamı yok, türkiye bilim üretemez de! sen bilmezmisin bu insan denilen iki ayaklı,düşünebilen hayvan taktir edilmek ister çabasının karşılığında bir teşekkür bekler? sen bunu yapma sonra ülkede bilim yapılmıyor de taktir edilmiyeceğini yaptıklarıyla dalga geçileceğini bile bile ne diye insanlar gecelerini uykusuz geçirsinler?ne diye bilim yapsınlar? sen bunu hak ediyormusun kendine sor bakalım? bu insanların senin gibi taktir bilmez ukala tipleri gördükçe bilim adına her hangi bir çaba göstermesi söz konusu olur mu? olmaz! ya neyse yazdıkça yazasım geliyor aslında uzun uzadıya laf konuşulacak tipler değilsiniz ama birilerinin içinde bulunduğunuz acziyeti size anlatması lazım bunu benden duymanız bile sizin durumunuz hakkında bir fikir verebilir sanırım...
ulan liseden beri biliriz, biyoloji kitaplarında falan çıkardı adı dolly miydi neydi. ya elin oğlu seneler önce yapmış sen niye tekrarlıyon ki. mesela pandayı kopyala havan olsun. hiç..
ilk gazeteden takip ettiğim gelişmedir.kafamda canlandırdım
vay bee bu kadar geliştirdik kendimizi oğlum.şimdi bembeyaz tıbbi bir ortamda (mesela resident evil daki laboratuvar olabilir) koyun klonlanmıştır.aynı ciddi ortamda gazeteciler fotoğraf çekcek falan filan.ana haber bülteninde yıkıldım tabi oyalı bura bak oyalı pişt oyalı diye seslenen gazeteciler flaşlar gayri ciddi ortam.galiba ben çok ciddiye aldım bu olayı.heleki oyalının koyulduğu kutunun üstündeki kocaman nazar boncuğu yokmuydu işte o yarılmaya sebep vermiştir.
burdan görülebilir.
(bkz: http://img480.imageshack.us/...)
geçenlerde bir müftünün, hakkında "1 yaşını doldurduktan sonra kurban edilmesi islam'a uygundur. oyalısı oyasızı önemli değil." gibi bir yaran yorumda bulunduğu koyun.
(bkz: http://www.8sutun.com/...)