22 mayıs 2012 salı
günün başlıkları: 1404 tane

türkiye nin emperyal devlet olma zamanı gelmiştir

güzelinden getir  başlık içinde ara  bakın dur
  1. gerek coğrafyamızın genel durumu, gerek dünyanın ekonomik şartları göz önüne alındığında şu anki tüm konjektürleri hesaba kattığımızda gümbür gümbür bir şekilde başlamasında bir beis görünmeyen durumdan dolayı oluşan yargı...

evet dostlar büyük zamanların yaklaştığını hissediyorum büyük diye lanse edilen devletlere abdulrahman çelebi muamalesi yapmanın sonuna yaklaştık. ve türkiye nin dünyanın en büyük emperyal gücü olacağı günler yakın.

zira bu bizim kültürünmüzde var. dünyanın gelmiş geçmiş en büyük üç emperyal devletinden biri olan osmanlı yüzyıllar boyunca bu işi hakkıyla yaptı. kısa bir nöbet değişiminden sonra tekrar bunu alma vakti geldi.

şartlar olgun. zaten büyük devrimler değişimler tepeden inme olmaz zamanla oluşur. ayrıca lider tepeden inme olunmaz liderleri halk seçer. işte arap dünyası liderini seçmiş gözüküyor. zaten araplara has olab biat kültürü liderlerinin bizim ülkeyi yönetmesi hasabiyle bize emperyal olmanın ilk yolunu sağlıyor. doğuda azeriler gürcüler filan kolay batıya geldiğimizde yunanistan tarihinde hiç böyle rezil bir konumda olmadı. işte tam fırsat. onları kendilerimize mahkum edebiliriz. belki hep kapısından döndüğümüz viyanayı bu sefer emperyal olarak aşabiliriz. bulgaristan romanya cepte. suriye zaten bize yalvarıyor. yukarıda rusya ile de iyi geçinirsek, o kutlu günlerin olmaması için bir neden yok. haydi hayırlısı olsun.

(, 13.02.2012 14:05 ~ 14:21)

@8335478

2. (bkz: yavaş gel saçın başın dağılmasın)

(, 13.02.2012 14:10)

@8335494

3. (bkz: küçük amerika)

(, 13.02.2012 14:14)

@8335511

4. belirtmekte yarar var, bu işi bizlerden daha adaletli yapacak kimse de yoktur. barış ve onur...

(, 13.02.2012 14:25)

@8335541

5. kış mevsiminde kıçı açık uyumanın ne tür fantazyatik düşlerin müsebbibi olabileceğini açıklayan cümle.

hele ki "yayılmacılığı bizden daha adil kimse yapamaz."gibi düşüncelere gark olmak için kıçı en ılımanından sibirya'da üşütmek lazım.asdfghj
    emperyalizm ve adaleti nasıl bağdaştırabiliyorsunuz lan, sabahtan akşama kadar helyum mu çerkiyorsunuz nedir?

(, 13.02.2012 14:44 ~ 14:46)

@8335586

6. obama'yla konuştum geçen. o da aynı şeyi düşünüyor. abi hatta ülkeyi senin üzerine yapayım dedi, sağol dedim bizden geçti artık.

(, 13.02.2012 14:47)

@8335597

7. polis ihbarıyla yakalanabilen ajanı, dağdaki 3-5 kişiyi yenemeyen ordusu, iktidarın dilediği kişileri yargılayan bir adalet sistemi, olası bir ambargoda sadece 3 gün yetecek doğal kaynağımız varken neyi bekliyoruz ki hemen olalım.

(, 13.02.2012 14:51)

@8335605

8. bütün türkiyeyi, dünyayı kürtlerden ibaret gören, bütün haksızlığa uğrayanları kürt sanan, veya bütün haksızlığa uğrayanlardan sadece kürtleri gören, insan deyince kürt-diğer insanlar ayrımı yapan, en az ırkçı olarak yaftaladıkları kadar ırkçılık yapan, amerikan emperyalizminin arap ülkelerini, insanlarını ne hale getirdiğinden habersiz veya umursamaz, sıcak odasında internetinden fikirlerini aktaran pkk sempatizanlarının iddiası. bu adamların alıp veremediği "t c" iledir ha, akp falan önemli değil. ver bunlara bir kürdistan ondan sonra rahat edersin. ulan sırf bu yüzden, ileride olur da kürdistan kurulursa, bugün araplara yaptıkları şeyleri bu sempatizanlara "kürdistan sınırları içinde" yaparlarken hiç sesimi çıkarmayacağım. insanlık da bir yere kadar amına koyim. hayvan bile nankörlük etmiyor.

(, 13.02.2012 15:17 ~ 15:20)

@8335671

9. önermeyi bir an için ciddiye alıp irdeleyelim.

yayılmacılığın belli başlı koşulları vardır, bir siyasi güç bu koşulları karşılamaksızın ancak masturbasyon yapar.

biz de bu koşullarla türkiye'nin durumunu mukayese edelim.

1-enerjiye hükmetmek. ===> türkiye enrjisinin yüzde doksanını ithal eden götüboklu iran ve rusya'nın enerji tehtdidi altında. enerjideki tek artımız enerji koridoru olmamız.

2-güçlü ordu===> türk ordusu yapılanmasını savunmaya yönelik konumlamıştır. konumunu savunma artı saldırı konumuna getirmesi türkiyenin üç yıllık gayrisafi milli hasılasından daha pahalıya patlar. yani 3 yıl hiçbir şey yemeyip içmesek ancak emperyal güce yaraşır bir ordu kurabiliriz.(maddi olarak tabi ki, teknoloji birikim ve geleneği için bir 50 yıl daha ekleyin üzerine)

3-tamamı yerli nükleer teknoloji ve nükleer silah. bizde nükleer henüz sadece tıpta kullanılıyor ve bu alandaki birikimimiz abd'nin 1945 yılındakinden daha geride.

4-kurumsallaşmış, uluslararası alanda etkin ulusal sermaye ve yüksek katmadeğerli üretim geleneği===> edirne'den çıkın karşılaştığınız ilk insana sorun, türkiye'nin uluslararası alanda tanınan bir markasını söylesin. (iki değil bir)

yüksek teknolojide yoksun, yere göğe sığdıramadığın müteahhitlerin türkiye dışında ve hatta türkiye içinde bile ancak fransız, ingiliz, italyan vs. hatta portekiz firmalarının taşeronluğunu yapabiliyor. (tav'ı saymazsak)

türkiye'nin ihraç mallarının sadece yüzde dördü yüksek teknoloji ürünüdür.
    ithal kaleminin de enerjiyi çıktığınızda yüzde yetmişleri bulur.

dünya ölçeğinde en büyük sermayeli beşyüz şirketin içinde bakın bakayım kaç türk şirketi var?

5-gıda ve ulaşım güvenliği===> sebze tohumunda yüzde seksen beş, meyve fidanında yüzde altmış, sertifikalı hububat tohumunda yüzde yetmiş dışa bağımlı bir ülkenin gıda güvenliğinden söz etmek ancak kıçı antarktika'da üşütmekle mümkündür.
    doğrudan tarımsaltüketim ürünlerinden ve kişi başı tüketilmesi gereken protein miktarının ne kadarının üretim gevencesinde olup, ithalatla birlikte bu protein miktarına ne kadar yaklaşabildiğimizi saymıyorum bile.

deniz taşımacılığı, transit kara taşımacılığı ve enerji kaynaklarından pazarlara ulaşım yollrında stratejik bir konumda olmamıza rağmen montrö boğazlar sözleşmesi'nin türkiye lehine akçeli hususlarını bile işletemiyoruz. tamamen endi sınırlarımızdak geçiş noktalarından bahsediyorum heeeeey.. yayılacağımız yerlerden değil.

6-ülkenin siyasi birlik iraddesi===> kürt türk kardeştir klişesini yapıştırıp yorum yapmaktan imtina ediyorum.

bu kadarı kestaneneizi ısıtmıştır, haydin bakam rüyanızda kate upton'ı falan görün,
    rahatlayın.

ekleme: türkiye dış politikada enerji koridorluğunu pekiştirip siyasi birliğini ve ekonomisini bu çerçevede pekiştirmeye çalışan, içindeki güç dengelerinin ab ve abd'ye bağlı olduğu, küresel üretim ilişkilerinde ucuz iş gücü sayesinde orta ve düşük teknolojilerle ekonomisini sürdürülebilir kılmaya çalışan bir ülkedir.

mevcut siyasi mentalite hüküm sürdüğü sürece bu önermenin ciddi ciddi tartışılmasını torunlarımıza havale etmemiz evladır.

(, 13.02.2012 15:21 ~ 16:06)

@8335694

10. (bkz: türkiye nin süper güç olması)
    (bkz: @5255503)
    (bkz: tristins in süper güç olmak istemesi)

(, 13.02.2012 15:29 ~ 15:31)

@8335722

11. geldi de geçiyor. artık si*ilen değil si*en devlet olmanın vakti geldi de geçiyor.

(, 13.02.2012 17:13)

@8336039