|
|
- avrupadaki çevre yasalarının kılıfına uydurulmaya çalışılan, edebiyat olarak sağlam bir metin içeren ama siyasi ödünler, eğitimsizlik gibi bir çok etkenden dolayı aslında olmayan politika.
- "topraktan gelen elbet yine o'na dönecektir." (bkz: tuzla da toprağa gömülen fenol içerikli variller)
- günün yemek yenilen vakitleri doğrultusunda işler..
yunanistan; kuşluk vakti çıksak kahvaltıyı orada yaparız..
ermenistan; sabah çıksak öğle yemeğine oradayız..
ab: sabah vakti herhangi bir yere çıksak, akşam yemeğine burdalar (!)..(zeus, 13.11.2006 14:46 ~ 14:54)
- türkiye gibi gelişmesini, sanayileşmesini(bacalı-bacasız) tamamlayamamış bir ülke için dilekten öteye geçemeyecek politikalardır,
(bkz: türkiye çöl olmasın)
- -şuraya bi park yapsak muhittin, ne dersin...
+yapalım abi, hem çocuklar oynar, genci yaşlısı dolaşır eğlenir...
-aferin bana lan, ne güzel düşündüm. 3 ay sonna burayı imara açıcaz ama not al bi yerlere.
+o zaman niye yapıyoruz sebahattin abi?
-oluum şimdi park yapıcaz, gencin yaşlının oyunu alcaz, 3 ay sonna gelcek elin müteahiti buraya gökdelen dikecek, onun da oyunu alıcaz, nasılsa herşey unutulur bu memlekette...
+peki düşündün mü abi, ben sana oy verir miyim bunları duyunca..
-kardeşim canım benim gökdelenden bi daire diyorum, sülalen bana vermezse şerefsiz oliyim...
+'çok zorlanmıcam' diyosun yani??
ayrıca (bkz: buralar eskiden dutluktu)(misuf, 13.11.2006 16:14)
- "baltalar elimizdeeeee uzun ip belimizdeeeeebiz gideriz ormana heeey oooor maaaaa naaaaa"
ükemizin en etkin çevre politikası uygulaması bu şakıyı yasaklamak olmuştur. mini mini bebelerimizi ağaç kesme fikrinden en başındasoğutmuşlardır. böylece ormanlarımız daha gür, etrafımız daha yeşil ve temizdir. güneşin batışını izlerken taze ve tertemiz havayla ciğelerimizi doldurup tebessüm ettikten sonra tertemiz memba suyu içerek sıhhat buluruz. eeee, her şeyin başı eğiim değil mi?
- tohumlar fidana
fidanlar ağaca
ağaçlar ormana
dönmeli yurdumda
- çevren geniş olursa her kapıyı açarsın.
- (bkz: buraya çöp döken orospu çocuğudur)
- türkiye'nin çevre politikası 2040 yılında yürürlüğe girecektir. çünkü o zaman çevre yok olacaktır.
- (bkz: yok böyle bir şey)
- tüm istanbullular olarak çevre politikasını beyoğlunda gördük.varolan ağaçları çıkardılar. kenarlara bahçe bitkileri koyulacak diye bir söylenti çıktı. beklide doğruydu ama hala daha istiklal caddesinin çevre düzenlemelerini tam olarak bitirebilmiş değiller.türkiyede ancak işte bu şekilde çevre düzenlemeleri yapılıyor
- (bkz: çevreyi düzenlemek)*
(bkz: ersin düzen)
- (bkz: türkiyenin çevre yanlışları)
- olmayan politikadır. ne de olsa uyuyan bir bakanlıktan da başka birşey beklenemez.
- pi'yi üç alan politikadır.
- (bkz: akan su pislik tutmaz) felsefesine sahip olduğundan dolayı elmalı baraj gölünün çöplüğe çevrilmesine göz yummuş ve bu günlerde alibeyköy barajının da kurumasıyla ulan biz ne bok yedik sözüne geldiğini düşündüğüm bir takım danışmanlar ve tabii ki pek kıymetli (!) çevre bakanımızın oluşturduğu politikadır. bi de bunnar ısrarla kyotoyu imzalamayız felsefesini benimsemişlerdirki bu da beni gülerken ağlatır...
|