bir kısım sözlük yazarlarının akıllarına geldikçe ağızlarından salyalar akıtarak saldırmaktan çekinmedikleri, düşünceleri güzel olan ancak kendileri de devrimin gerçekleşmeyeceğinin farkında olan bir grup genç.yakın gelecekte bir değişim yaratmayacaklarının bilincinde olan bu insanların tek umudu bir şekilde seslerini duyurmak, bu toplumun koyun sürüsü olmadığını belli etmek ve güzel yarınlar için bir adım bile olsa ileri yol almaya çalışmaktır.sizi, beni ve türkiyenin geleceğini düşünüyorlar, düşünmeden saldırmaya devam edelim haydi.
haksızlığa ezilmişliğe ve sanıırm amerikaya karşı düşünceler beslediğini düşündüğüm ve cidden saygı duyduğum fakat sempatizanı olan öğrenci arkadaşların ayağında nike ve pumalarla gömlek ceplerinde de marlboro sigaralarla nasıl böyle bir hareket içerisinde bulunduklarını anlayamadığım kurulum.
(bkz: lümpen)
savundukları tabandan uzak;temelini halkın emekçilerinin oluşturmadığı gücünü küçük burjuva dan alan sosyalist olduğunu iddia eden fakat içinde bulundukları kısmen hizipçilik olarak değerlendirilebilecek eylemlerle bu ideolojiden uzaklaştığını düşündüğüm siyasi parti. çğu siyasetten uzak insanlar parti isminden dolayı her sosyalist ideoloji savunucusunu tkp li sanarlar fakat yanlıştır. türkiyede ideolojik sol tkp den ibaret değildir.
anayasanın değişmez hükmünü legal yollarla değiştirmeye çalışan parti.eylemlerde "kahrolsun amerikan emperyalizmi","yaşasın türkiye komünist partisi" dışında pek sloganlarını duymadım.biraz narsistler sanırım..
tamam,komünistlere söylenecek kötü söz yok.eğer partinin alt tabanında illegal oluşumlar varsa bu iş olur.yoksa tek başına komünizm olmaz,olamaz.
bu zihniyetle ancak, okullarda kendi kulübü adına afiş basmaya çalışan bir gencin "afiş asmada tek rakibim tkp" şeklinde dalga geçmesine malzeme olabilecek ilginç oluşum. yüz yıl öncesinden zamanı takip eden örümcekler topluluğu.
kurtuluş savaşı zamanında atatürk'ün rusya'dan yardım alma amacıyla kurdurduğu parti. aynı zamanda atatürk tarafından kapatılan da bir parti. ilk resmi seçimlere 2004 yılı genel ve yerel seçimlerinde katılmış olan parti.
bir ütopya yı savunduklarını düşündüğüm , türkiyede her şeyin bir çıkar üzerine kurulduğu siyaset de taraftarlarının bu tür beklentilerinin olmadığını inandığım köklü oluşum.
fakültemde gayet sık karşılaştığım ve pek mantıklı bulmadığım bir görüşü savunan insan topluluğunun oluşturduğu bir parti.(hatta o kadar sık karşılaşmaktayım ki hepsinin bizim üni. den olduğunu sanıp sormuştum istiklalde ama tutturamamışım)
"yeşil ordu"nun tehlikeli gidişatını bertaraf edebilmek amacıyla gazi mustafa kemal atatürk tarafından kurdurulmuş ve yine gazi mustafa kemal atatürk tarafından kapatılmıştır.
yeşil ordu ile beraber bu akımı siyasileştirilmek amacıyla kurulmuştur. kuruluşunda atatürk'ün ciddi teşviği vardır. ancak hiçbir yerinde adı geçmemektedir. kapatılırken de zaten ona sormuşlardır. "sen kurdurduydun şimdi niye kapatıyrsun?" atatürk, bu partiyle hiçbir alakası olmadığını iddia etmiştir. kurucularından olduğunu, teşvik ettiğini inkar etmiştir.
yeşil ordu hareketi ile en uzak köylere kadar etkin bir nüfuz sağlarken aynı zamanda dönemin en ciddi silahlı birliği olan kuvayı seyyare'nin de onların tarafında olması ile ciddi bir güç elde etmiştir. bu parti zamanla atatürk ile fikir ayrılıklarına girince yorgan altından bir iktidar mücadelesi ortaya çıkmıştır. partinin gerçek kapanma sebebi de budur.