belki ilginizi çeker
  1. · toplum gönüllüleri vakfı
  2. · thesis statement
  3. · onları hiç böyle görmediniz
  4. · tegv
  5. · tegev
  6. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ugg
  2. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  3. · annenin gençlik fotoğrafları
  4. · prison brake
  5. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  6. · her yerinden öpüyorum rüştü
  7. · boylumlama
  8. · unutulmayan çocukluk çizgi filmleri
  9. · başlıkları alt alta okumaktan gına gelmesi

türkiye eğitim gönüllüleri vakfı  

1. tegev şeklinde telaffuzu yaygındır
    (mavio, 06.07.2005 12:04)
  2. yanlış hatırlamıyorsam özellikle son yıllarda yapılan cenaze törenlerinin çoğunda izinli ve resmi olarak bağış toplayan vakıftır.üstünde çiçek bulunmayan sembolik bir çelenk üstüne bağış yapanların isimlerini yazmaktadırlar.
    (culdesac, 23.07.2005 13:02 ~ 13:03)
  3. bugün türkiye'de eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşlarından.bünyesinde çalışan 15 binden fazla gönüllü katılımcıya sahip.öğrenim birimlerinin bulunmadığı yerlerdeki çoçuklara ateşböceği gezici öğrenim birimleriyle ulaşıyor.istediğiniz zamanı ayırıp,form doldurup vakıf toplantısına katılmanız gönüllü olmanız için yeterli. gittiğiniz ve çoçukların size muhtaç hallerini gördüğünüz zaman 'keşke daha önce yapsaydım' demekten kendinizi alamıyorsunuz.
    (woodpecker, 18.11.2006 22:00 ~ 22:01)
  4. kısa süredir içinde bulunduğum vakıf..geleceğin büyüklerine 'birey' olmak konusunda değişik imkanlar sağlayan kurum..keşke bizi de fazıl say'ın resitaline götüren eğitmenlerimiz olsaydı dedirtiyor..kültürel gelişime çok önem verildiği için siz de kendinize birşeyler katabiliyorsunuz..çocukların sevgisi de cabası..ayrıca zaman zaman birimler dışında ihtiyacı olan bölgelerdeki okullara 8er haftalık programlar halinde çeşitli etkinlikler verilmekte..bir işe yaramanın hazzını sonuna kadar hissediyorsunuz..kısacası şiddetle tavsiye edilir..
    (dasein, 15.01.2007 22:38)
  5. koç grubu'nun ele geçirdiği artık özerkliğini tamamen yitirmiş olduğunu ve yine her sene bu geceki gibi televizyonlarda çıkıp 4-5 trilyonu toplayarak bütün yıl ense yaptıklarını düşündürten vakıf. hakikaten, şimdi merak ettim.. bu vakfın bilanço büyüklüğü nedir alllaaşşkına??
    (dulcinea, 24.04.2007 01:00)
  6. 'bilgi belli zümrelere ait olmasın, heyoo' diye coşulup toplumsallaştırılan eğitim illeti (modern topluma arızasız uysun diye kafaları sikilen çocukları gördükçe dertleniyorum) vakıfların icraatlerine yamanmışsa o kadar da elzem değil demek ki. hem öğrenme mefhumu eğitimden çok daha eski ama gençler bilmez tabi. neyse...
    (gavi, 24.04.2007 01:21)
  7. 2004-2005 yılı karşılaştırmalı konsolide bilançosu için bkz: http://www.tegv.org/...

2004-2005 yılı karşılaştırmalı konsolide gelir-gider tablosu için bkz: http://www.tegv.org/...
    (van den budenmayer, 24.04.2007 01:48 ~ 01:48)
  8. dünyada önemli ve saygın sivil toplum kuruluşlarının br takım kriterleri vardır.
    bunlardan sadece ikisi,
    1) bağış gelirlerinin %30 ve daha üzerini tek bir kurum ya da kişiden sağlıyorsa o stk'nın bağımsızlığından söz edilemez.
    2) bir diğer önemli kriter amaca yönelik ve idari giderlerin oranıdır. türkiye'deki yasalar vakıf ve derneklerin toplam gelirlerinin %67'sini amaca yönelik %33'ünü idari gider olarak harcamalarına izin verir. oysa dünyadaki saygın sivil toplum kuruluşlarında idari gider oranı %10'un altında oluşudur.

bu iki kriterden yola çıkılarak sivil toplum kuruluşlarının farklı bir gözle değerlendirilmesinin gerektiğini düşünüyorum. web sayfasından herkesin rahatlıkla görebileceği mali tabloların bu gözle incelenmesi gerekliliğini savunuyorum yani.
    (dulcinea, 24.04.2007 23:09)
  9. 2007 yılındaki sloganı "bir çocuk değişir, türkiye değişir olan" vakıf.
    (bkz: kelebek etkisi)
    (allakbullak, 09.06.2007 12:02 ~ 12:09)
  10. eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına gönüllüleri ve bağışçıları ile birlikte katkıda bulunan vakıf. çocukların ilgisini ve merakını gördükçe neden daha önce katılmadım ki diyor insan. çocuklara bir şeyler kazandırmak en azından birlikte güzel vakit geçirmek, okul derslerinden, okul disiplininden farklı bir ortamda toplumsal yaşama ve çevreye dair şeyler anlatmak, onlarla kitap okumak... yapılacak çok şey var, çocuklar için biraz vakit ayırmak yeterli.
    (bkz: ateş böceği)
    (brevibakter, 10.01.2009 15:04 ~ 15:05)
  11. ufaklıkların heyecanını, küçük oyunlarla mutlu olmasını görüp, bir şeyler öğretebilmenin mutluluğunu yaşadıktan sonra " ben gerçekten güzel bir şey yapıyorum heralde " deme, gelecek için bir şeylerin bi ucundan tutma fırsatını bana veren vakıf.
    (bkz: şiddetle tavsiye etmek)
    (selçukdereliseninanannereli, 09.03.2009 01:45 ~ 01:47)
  12. türkiye'nin en sağlam sivil toplum örgütü bir kere. gerçekten birçok şehirde gidip gördüm , etkinliklerini izledim. çaycısından , yöneticisine , gönüllüsüne herkes pırıl pırıl. eskişehir'de oturanlar , okuyanlar , gökmeydan daki tegev e bir uğrasınlar. şahane.
    (hplovecraft, 08.04.2009 03:37)
  13. faydalı işler yapan vakıftır.
    ancak gönüllü gençlerin vakıf içerisindeki duruşu konusunda rahatsız olunan noktalar vardır.
    var olan birim sorumlularının gönüllülük yapan gençler üzerinde söz söyleme, karar verme hakkı vardır, ki doğru değildir.

bağışların eğitim adına kullanılması adına, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması adına güzel işler yapılmaktadır kesinlikle. ancak gönüllülük esası ile işleyen bir sivil toplum kuruluşunda, can damarı olan gönüllülerin kişisel gelişimleri 2. plana atılmaktadır.
    örnek olarak; herhangi bir birimden, ulusalda yapılacak bir organizasyon için 1 kişi gidebilecekse, bu seçimi birim sorumlusu yapar. onu tanıyorsanız, aranız iyiyse, gönderilirsiniz.

oysa ki bu durum yanlıştır. gönüllülük esasındaki bir stk'da gönüllülere güvenilmelidir. onların arasından bir seçim yapılacaksa, bunun kararını onlar vermelidir. dışarıdan herhangi birinin tek başına karar verme yetkisi olmamalıdır.

eğitim adına faydalı işler yaptığı kesindir ancak içerisindeki yapılanmada gönüllülük esasından çok hiyerarşik bir düzen kokusu aldıran bu ve benzer uygulamalar kafa karıştırmaktadır.

gençlere güven ve gençlerin karar mekanizmalarına katılımı konusunda örnek alabilecekleri, çok iyi işler yapan, daha fakir başka bir sivil toplum kuruluşu daha vardır:

(bkz: toplum gönüllüleri vakfı)
    (nrealnunreal, 23.04.2009 00:18)
  14. çocuklarla vakit geçirilecek en güzel yerlerden biri. herkesin bir dönem mutlaka uğraması, bir etkinliğin ucundan tutması gereken bir yer. kesinlikle keyif alıyorsunuz, mutlu oluyorsunuz orada. bir sürü çocuk. duvarlarda çarpık, birbirine karışmış renklerle ama çok eğlenerek isteyerek pastel boya bulaşmış ellerle yapılmış resimler var. evet çoğunu inceledim. etrafta ise gönüllüler. kendi sınıflarını, çocuklarını arıyorlar. ''geldimi benim çocuklar?'' sizin çocuklarınız oluyor yani orada.
    internetten başvurmak yerine bir eğitim parkına gidin, gönüllü olmak istediğiniz söyleyin. formu doldurduktan sonra sizi aşamalı eğitime alacaklar. eğitiminizi aldıktan sonra etkinliklere girebilirsiniz artık. boşta olan etkinliklere bakacaksınız, hangi saatler size uyuyorsa seçip o etkiliğin sorumluluğunu alacaksınız. 8 hafta. ilk gün heyecan oluyor genelde, ne yapsam nasıl yapsam nasıl başlasak şeklinde. elinizde etkinlik programı ile çıkıyorsunuz sınıfa ama çocuklar yönlendiriyor genelde sizi. örtmenim örtmenim lafını duyuyorsunuz. (çok tatlı bu) örtmenim mi diyelim abla mı diye soruyorlar sonra bir de. abla abi sistemi var. daha samimi bulunduğu için, okuldan farklı olduğunu hissetsinler diye abla-abi denilmesi daha uygun. o etkinlikten sonra az çok tanıyorsunuz çocukları. yok ne gerek var boş iş, yok stk yanlış doğal sisteme aykırı, yok şöyle, yok böyle diyenler oluyor elbette. ama oradaki çocuklar ve gönüllüler rahat, mutlu. adı üstünde gönüllülük, yaptığı şeyden keyif alan insanla dolu bir yer müthiş bir enerji katıyor insana. etrafta bir sürü insan var ve hepsi istedikleri için orada. bu harika bir şey. perşembe gününü iple çekiyorum resmen, çisel'i faruk'u zeynep'i görmek istiyorum. yaka kartlarını yaptık. gidince aşağıdaki dolabımızdan alıp, yakalarına ben takıcam kendi yaptıkları renkli yaka kartlarını.
    (flora, 12.10.2009 00:38)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil