diyanet işlerinin varlığından ziyade kurumun sadece islamiyet üzerine çalışmalarını sürdürmesi ve diyanet işleri başkanlarının müslüman olması tc'nin sözde laik olduğunun göstergesidir. laiklik adına kurulan diyanet işlerinin ülkemizde sadece islamiyete çalıştığını görmek için.. (bkz: http://www.diyanet.gov.tr/...)
halifeliğin kaldırılmasından sonra gelen tepkiler üzerine ( ki halifelik cumhuriyetin ilanından sonra kaldırılabilmiştir.)1924 anayasasına konulmuş maddedir.tabi bu maddenin konma sebebi halkın duruma ayak uyduramamasıdır.inkılapların yapılma sebepleri anlaşılmaya başlanınca 1928 yılında anayasadan çıkarılmıştır.tamamen dönemin şartları yüzünden yapılmış zaruri bir harekettir.
evet türkiye cumhuriyeti'nin resmi dini islam'dır.
annem kleopatra, babam sezar ben de napolyon'um zaten.
ajdar bir hiperstardır, rte laiktir, bush da uzaylıdır.
söylemekle olmuyor ne de olsa!!!
hadi ordan naraları eşliğinde insanı sinirden sinire sevk eden önerme. ya da öyle bir şey işte. dayatmadır. özgürlüklere gem vurmak, bir nevi dinde diktatörcülük oynamaktır. pardon da bu nasıl bir şey ki doğmamış insanın dinini birileri, bir şeyler seçiveriyor? baştan aşağı saçmadır. size ne ya kim hangi dine mensup? işte adamı türk olmaktan böyle soğutur bunlar. ben müslümanın ya da budistim ya da museviyim size ne? hem bu devlet ne menem bir şeydir de, bu kadar büyük güçtür de dinime bile karışıyor? iç çamaşırına da karışır bunlar yakında. yuh ama ya yuh artık.