belki ilginizi çeker
  1. · türkiye de kürt yoktur
  2. · yusuf halaçoğlu
  3. · şirinler üzerinden siyaset yapmak
gündem
  1. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  2. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  3. · yetenek sizsiniz türkiye
  4. · colin kazım richards
  5. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  6. · uludağ sözlük
  7. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  8. · aşk
  9. · enerji içeceği

türkiye de kürt yoktur  

sayfa  / 2
  1. türk tarih kurumu başkanı yusuf halaçoğlu'nun iddiasıdır. yıllardır buna benzer şeyleri duyduk ama ne tür bilimsel temellere dayalı o tartışılır. en azından karda yürürken çıkan kart kurt seslerinden türemiştir demiyor amcamız.

http://www.hurriyet.com.tr/...
    (this is the end, 19.08.2007 15:20)
  2. ne amaçla söylendiğini anlamadığım cümle.
    "meğer kürtler türkmen, kürt alevileri ise ermeni’ymiş"
    alevi türkler yahudi, hırıstyan olmayan ermeniler türk dönmesi şii imiş , kafam karıştı yavv
    (bkz: götünden uydurmak)
    (tembel arı, 19.08.2007 15:36)
  3. (jack nicholson, 19.08.2007 15:37)
  4. milyonlarca insanın "e o zaman biz neyiz ?" demesine sebep olan söylemdir.
    (cursedsw, 19.08.2007 16:25)
  5. "onlar halka değil, fil" - yusuf halaçoğlu, cumhuriyet ilkokulu, 1962
    (wondrous, 19.08.2007 16:44 ~ 16:44)
  6. mantıklı bulduğum iddia...
    (kozmik, 19.08.2007 16:49)
  7. kesinlikle doğrudur. gerçekten bak.

(bkz: hepimiz türküz)
    (bkz: ne mutlu türküm diyene)
    (bkz: dünya türk olmadı mı daha)
    (asosyal demokrat, 19.08.2007 16:52)
  8. atma recep din kardeşiyiz şeklinde karşılıkverilebilecek klasik ülkem polemiklerinden bir diğeri daha.

bir dönem ileri yayınları ve türksolu haftalık siyasi gazetesi de kürt'lerin dağlarda gezereken "kart","kurt" sesi çıkaran türkler olduklarını iddia etmişlerdi.münasip bir tarafımızla gülmüştük bu saygıdeğer (kuşum) aydınlarımıza."türkiye'de kürt yoktur." söylemi bu saygıdeğer bilimadamımız tarafından "kürtler türkmen, kürt alevileri ise ermenidir" şeklinde yorumlanıyor ve kendi iddiasına göre bunun tarihi bir gerçekliği olduğunu söylüyor.geçmişte de bir çok türk ırkçısı tarihçimiz dile getirmişti bu ve bunun gibi iddiaları.

soruyorum bu ırkçılık seviyesinde allah katına yükselmiş dostlarımıza bir çoğunuz dininizle de övünür ya da azda olsa bağlılığınızı dile getiredurursunuz.bu kadar köken meselesine kadar girmişken bağlasaydınız adem ile havva'ya da hepimiz kardeşiz diye çıksaydınız işin içinden ve dostlukla,insanlıkla,hoşgörüyle çözmeye çalışsaydık bu sorunlarımızı.yetmedi tabi akan kanlar size.insan kanı üzerinden ticaret,korku politikasıyla iktidar savaşı yapan sizlerin işine böylesi geliyor.yazık..dtp de bir duvar gibi demokrasinin önüne örülmüş %10 barajını aştı geliyor ki şimdi avazınız çıkana kadar bağırın.bağırın ki sarsın yine bir gerginlik ülkeyi.aman rejim elden gitmesin,aman ülke bütünlüğü bozulmasın.boş laf..

bu devran böyle gitmeyecek inancım sonsuz.bir dur denecek ve emin olun egemenlik kayıtsız şartsız "insanlığın" olacaktır.tüm bu sınırlar,tüm bu savaşlar,tüm bu sistemler anlamsız kalacak o zaman.
    (the ghost of tom joad, 19.08.2007 17:18)
  9. artık bir varmış bir yokmuş, hanimişte hanimiş...muhabbetlerinden gına gelmesindendir ki üzerinde yorum yapasım olmayan iddia...

ben halaçoğlu'nun cümlelerindeki çelişkilere takılmış durumdayım...

kürtler,türkmen kökenli...
    kürt aleviler ise ermeni kökenli...
    şimdi adama demezler mi din noktasındaki değişim,nasıl bir mantıkla ırka dair bir değişime de sebep olmaktadır...gen denilen bir şey var,onunda din değişikliğiyle bir ilgisi olduğuna dair bilimsel birşey yok...

bir de ermeni dönmesi kürt sözcüğü var...yani istersek ırk dönüşümü yapabiliyoruz,cinsiyette olduğu gibi...bunda neresi kesiliyor veya nereye ekleme yapılıyor?!
    (biyolojiksaat, 19.08.2007 17:29)
  10. (şimdi ben ne desem, 19.08.2007 17:32)
  11. (inti illimani, 19.08.2007 17:35)
  12. yusuf halaçoğlu bu açıklamasını yaparken,düşüncelerini "yabancı devlet arşivlerindeki belgelere" dayandırdığını özellikle belirtmiştir. bu noktadan sonra "hastırsın olur mu lan,yok valla öyle bir şey" demek saçmalamaktan öte bir şey değildir. bırakın herkes kendi işini yapsın.
    (idja, 20.08.2007 12:15)
  13. atatürk'ün kurduğu tarih kurumunun başındaki profesör söylediğine göre elbet dayandırdığı bilimsel veriler vardır diye düşündüğüm açıklama.
    açıklamayı yapan prof. dr. yusuf halaçoğlu da*ermeni soykırımı yoktur dediği için hakkında isveç'te açılan soruşturmadan sonra bu açıklamasıyla da gönlümde ayrı bir saygı kazanmıştır orası ayrı.
    (bu kadar yürekten çağırma beni, 20.08.2007 13:16)
  14. bir inkar cümlesidir. yok "dağ türkleri". yok "ermeni bozması". ha bu arada bu ülkede ,düzgün yaşayan vergisini ödeyen ermeni yurttaşlarımızın günahı ne? onların rencide edilmesi ermeniliğin sanki kötü oldugunun yaymaya çalışılması,tamamen ırkçı ,nazi söylemleridir. herhalde yakında türkiyede de insanları fırınlara atma dönemi başlayacak.
    (ucgenprizma, 21.08.2007 17:48)
  15. - son dönemde gündeme bomba gibi düşen bir iddiada bulundunuz.

+ evet

- neydi o?

+ ne neydi?

- iddia neydi?

+ ha pardon. efendim şimdi türkiye de kürt yoktur

- türk var mıdır?

+ o da yoktur.

- ne vardır peki?

+ ademle havva vardır.

- ee peki zenciler?

+ orası bi muallak. geçen eminönünde saat satan 5 zenci arasında yaptığımız ankete göre, zencilerin tamamının ugandadan geldiği sonucuna vardık. ayrıca 4 tane de kendini kürt zanneden arkadaşın kahve ve tarrot falına baktık. çinli çıktı ibneler.

- ???

+ bilimsel verilerle konuşuyoruz.

- ehe peki efendim teşekkürler.
    (never walk alone, 21.08.2007 22:28 ~ 22:29)
  16. ttk'nın bilimsel açıdan ne kadar objektif olduğunu gösteren açıklama.(bkz: kinaye)
    (tangocu kedi, 22.08.2007 00:03 ~ 11.10.2007 17:25)
  17. ttk başkanının bugünki açıklamasını izlediyseniz adam "türkiye de kürt yokdur" demiyor sadece türkiye deki kürtlerin çoğunun aslında türkmen olduklarını söylüyor. daha önceki açıklamasının basın tarafından çarpıtıldığını düşünüyorum. açıklamalarıyla birleştirici olabilmeye çalıştığını sanıyorum. çok eskiden bi tarih hocamın söylediği bişey vardı. bana bi ansiklopediden bahsediyodu sözde bu ansiklopedide kürtbaşlığında eski türk boylarından biri diye yazıyomuş ve ülkedeki bölücülük çalışmaları altında bu ansiklopediler toplatılmış belki sadece bi söylentidir ama bana inandırıcı geliyodu o zamanlar. ttk başkanının açıklamalarını duyunca bu bana daha inandırıcı gelmeye başladı.
    (salladım, 22.08.2007 00:06 ~ 12:41)
  18. aslı itibarıyla bana ne önemi var ki dedirten durumdur. yani kürt denilerek ayrı tutulduktan ve ülkeyi ankaradan bölerek sağ tarafından adam çıkmaz düşüncesiyle yaşıyor olduktan sonra, adı kürtmüş türkmüş ne önemi var.

mühim olan ayrım yapılıyor olması...

yeni mezun doktor, oraya 2 yıl zoraki kalması yasalarla sabitleyerek gönderilip, rezil şartlarda gün sayıp, lanet ederek çalışması sağlanmıyor mu?

ya da öğretmen "git üç yıl takıl, 5 sınıfı yan yana sıralarda okut. sonra seni cennete alıcaz" diye kandırılmıyor mu?

insan yerine konulmadıktan sonra ırkın ne önemi var. şimdi "doğudakiler türkmüş kardeşim, adamları aşağıladık, sefalet içinde yaşamalarını izledik" mi diyecek bu tarihçi beyefendinin söylediklerine kulak veren pek saygıdeğer türk arkadaşlar.

şimdi hakkarinin bir köyünde, açlıkla pençeleşen, okula değil de davara giden 10 yaşındaki çocuğa, "sen kürt değilmişsin türkmüşsün hadi çakal seni yırttın yine" denilse çocuğun hayatında ne değişecek?

şundan eminim ki bu durum o çocuğun sikinde bile olmayacak

en azından benim sikimde değil...
    (never walk alone, 22.08.2007 00:19 ~ 14.01.2008 21:40)
  19. prof. yusuf hallaçoğlu'nun yanlış anlaşılan hatta yanlış yazılan beyanatı.

doğru okumaya ve doğrusunu anlatmaya yönelik osman özsoy yazısının linki aşağıda...
    http://www.haber7.com/...
    (anky, 22.08.2007 21:28)
  20. halaçoğlu'nun iddiası değil, su katılmamış haber grubundan hürriyetin iddasıdır.
    (atlantis, 29.08.2007 10:37 ~ 10.11.2007 21:00)
  21. aynı haberde kürt alevilerin de ermeni olduğu iddia edilmiştir.
    (jenerik yasamlar, 04.07.2009 17:03)
  22. (elpinoras, 13.08.2009 13:30)
  23. (bkz: yuh artık)

kart kurt bile daha mantıklıydı. bu çağda hala böyle saçmalıklar, hemi de devletin tarih kurumunun eski başkanı tarafından.
    pes.
    (ustasına posta koyan jedi, 13.08.2009 13:35)
  24. (atlantis, 13.08.2009 13:37)
  25. resmi tarih anlayışı bunu emreder.
    aksinin kabulü, 80 yıllık söylemin inkarını gerektirir. ki bu da lades kemiğinin bi tarafa kaçmasına mahal verir.
    geçtim ulusun kendi kaderini tayinini, varlığını bile kabul etmek istemeyen bir sistemden beklenti de minimum düzeyde tutulmalıdır.
    medet umulmaması tavsiye olunur.
    "var olduğunu" bugün bile yarım ağızla dile getiren sistemin kendisini abad edeceğini, her yerin gülistana döneceğini beklemek saflığın da ötesindedir.

"yok"luğun vurgulandığı dönem izlenen politika bunu gerektirmekteydi. hükümet, bir sabah uyanıp "kürtler varmış lan!" diyerek sıçramadı yatağından. kapitalist sistemin geçtiği yeni düzlem bunu gerektiriyor zira.

insan hayatının merkezinde duran, tarihe yön veren üretim ilişkileri, yeri geldiğinde "yoktan" "var" etmeye de kadir...
    (sadekahve, 13.08.2009 14:04)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil