bugün üç değerli bakanımız tarafından "
küresel ısınma" başlıklı yapılan toplantıdan çıkan sonuç. bakanlarımıza göre bizde sorun yok, dünya düşünsün!
zaten çayda da radyasyon yok muydu? kuş gribi salgınında tavuk da hapır küpür yenmez miydi? bu kaos önleme stratejileriniz yüzünden elbet bir gün kaos olup yürüyeceğiz üzerinize
aynı şahıslar yarın öbür gün türkiye semalarına karbon dioksit yoktur derlerse şaşmamak gerekir!
doğruluk payı olan önerme. küresel ısınma olsaydı kafayı üşütmezlerdi.
adı üstünde be sayın bakanlarım,küresel. küü ree seeel. bak heceledim de. bölgesel değil. demek ki sayın bakanlara göre; bütün dünya bir yana, biz bir yana. allah'tan, " ülkemizdeki küresel ısınma bizi bölmek isteyen dış mihrakların oyunudur" dememişler. buna da şükür.
kimin dediği belli olmayan önerme. zira bugün eğer ki aynı 3 bakanı izlediysem, 3 ü de gayet küresel ısınmaya karşı olan önlemler anlattılar. her ne kadar pek etkin önlemler sunamasalar da, sadece su tasarrufuna yönelik önlemlerden bahsettilerse de küresel ısınmayı sadece su cephesinden ele almışlardır. bu yönden eleştirilebilirler.
bakan1 ==> b1
bakan2 ==> b2
bakan3 ==> b3
b1: hacı nedir bugünkü gündemimiz?
b2: valla bütün dünya tutturmuş küresel ısınma küresel ısınma diye..
b3: iyi düşündün be abi, konuşalım bakalım bu konuyu, dışarıya ilgisiz demesinler..
b2: hadi başlıyalım...
b1: ...................
b2: ...................
b3: ...................
...
b1: abi bişiler söyleyin, halk bizim ağzımızdan çıkıcak iki kelimeye bakıyo..
b3: şimdi usta, bu küresel ısınma tam olarak ne oluyo? ben hiç ısınan küre görmedim. bizim ev kombili de..
b2: ben amerika'ya gittiğimde görmüştüm; orda ısınıyolar küreyle.. adamlar yapmış abi..
b1: olum saçmalamayın, küresel ısınma öyle bişi diiil..
b2,b3: peki nasıl bişi, biliyosan anlat gözünü seviyim, öğrenelim biz de..
b1: bakın abilerim, bakın canlarım.. şimdi hani hindistanda eşekler osuruyo ya, o osuruklar havaya karışınca ısınıyoruz biz.. kapişş??
b2: haaaaaaaa!! desene eşekler osurunca biz ısınmış sayılıyoruz..
b1: aynen öyle.. bak amerikalılar kabul etmiyo küresel ısınmayı.. nedeen??
b2,b3: nedeen??
b1: çünkü orda eşekler çok değerli, onların küresel ısınmaya sebep olduklarını kabul etmek istemiyolar.. eşekler o kadar değerli ki bazıları ülke bile yönetebiliyo oralarda..
b2,b3: o zaman biz de küresel ısınma yoktur diyelim.. aynı nedenle...
b1: tamam o zaman, hadi hep bir ağızdan..
b1,b2,b3: türkiye'de küresel ısınma yoktur...
b3: bizim ev kombili...
(misuf, 06.02.2007 21:28)
söyleyenlerin statüleri göz önüne alınırsa, türkiye'de küresel ısınma yoktur, bilinçsiz seçmen vardır diye tamamlanması sakıncasız önermemsi.
bir yerlerden tanıdık gelen bildirim.
- ahanda sevgili vatandaşlarım ben bu çayı içiyorum. bu çay karadenizden gelme öz rize çayı . ahanda dün arkadaşlar kendi elleriylen doplamışlar. bu çayda radyasyon olsa şimdi benim saçların dökülmesi icap eder deyilmi. bakın saçlara maşşallah fırça gibi ayıptır söylemesi demekki neymiş karadeniz çayında radyasyon yokmuuuş. yok gardaşım işte. kimse bana bu çayda radyasyon var dedirtemez. için için siz.
(bkz:
aynı tas aynı hamam ın hamamında tellak olmak)
zaten türkiye'de küresel ısınmanın olması imkansızdır, çünkü olay küreseldir, yani anlamını türkçe anlayamıyorsak globaldir, dünyasaldır, ne sadece türkiye'yi ilgilendirir ne de sadece türkiye'yi ilgilendirmeden bütün dünyayı ilgilendirir. bu cümleyi sarfedenler ya bir gaflet uykusundadırlar ya da çok sevgili halklarının gaflet uykusunu bozmak istememektedirler. türkiye, uluslararası iklim paneli raporlarında da açıklandığı gibi, sera gazları emisyonu artışında ilk sıradadır. küresel ısınmaya da yine sera gazları emisyonu ile katkıda büyük gelişmiş ülkelerden sonra
* 13. sırada. türkiye'de küresel ısınma yoktur tabi, ama dünya'nın henüz dışında yaşamaya başlamadığımıza göre küresel bir ısınmanın etkilerini hissetmektedir; bunun en basit örneği susuzluk, bahar gelmeden kış ortasında açan baharlar ve yağması gereken yerlerde yağmayan yağmur/kardır, antalya'da kar yağmasıdır, iklim koşullarının uçlarda gezinmesidir. şimdi lütfen bu küresel ısınmaydı, çevre skandallarıydı, dilovasındaki, körfezdeki kirlilikti, bunlardan yüksek sesle bahsetmeyin, mazallah, biri duyar, uyanır, yazıktır uyandırmayın garipleri uykularından...
(sirona, 07.02.2007 09:43 ~ 15.02.2007 13:17)
soğuk hava değil ürperti bile
istanbula uğramaz olmuş iken memleketin doğusunu kar kaplamış iken tek taraflı doğru önermedir. nereleriyle nereye baktıklarını bilmek gerek önce. barajlarımızın % 75 i boş ulan şubat geldi ne burnum kızardı soğuktan ne bişi. aynı zihniyet radyasyonu red etmiş ardından hormonlu gıdaları red etmiş kuş gribini red etmiş vay anasını ne asi bir idaremiz varmış.
devleti yönetmek için iki koyun gütmüş olmanın yettiği, radyasyondan koşarak kaçanlar ülkesinde her türlü yararlı küreselleşmeler dışında, içsel radikalleşmeler içinde yaşarık;
biz yağmur duasına çıkarık, iki de kurban keserik, küresel ısınma var diyeni de yassı adaya sürerik...
" çünkü türkiye mars'ta..." diyerek dalga geçilebilecek, duyarsızlığın bu kadarına "yuh" dedirten saçmalık.
türkiye'de ısınma yoktur!
türkiye'de
küresel ısınma yoktur!
binaenaleyh türkiye bir küre değildir.
(bkz:
süleyman demirel vecizeleri)
türkiye mars'ın bir ülkesidir önermesi ile aynı parallellikte giden düşüncedir.
kuzey anadolu fay hattının bir gecede kilometrelerce kaydırılarak tehlikenin azaltıldığı, çernobilin saldığı radyasyondan etkilenmeyen çayın yetiştirildiği sevgili ülkemde son derece doğal karşılanması gereken durum.ne küresel ısınmasıymış kardeşim, ne diyorsunuz siz.bunlar tamamen dış mihrakların oyunu.
(draco, 09.04.2007 13:29)
allahtan çıkıp da türkiyenin şeklini düşünerek dikdörtgensel ısınma vardır dememişler. hani deseler de şaşılmaz ya..
türkiyede küresel ısınma yoktur. bölgesel gerzeklik vardır. 80lerin ortasında anlatılan "kendi kendine yetebilen ülke" dir türkiye, arjantinden et ithaltı dış mihrakların oyunudur. demiryoluda komünistlerin işidir. memur da işini bilir. ooffff ya; neresinden tutsan elinde kalıyor. şaşırdım ne yazacağımı
doğru tespittir.
biz millet olarak bu konuda çok duyarlıyızdır lütfen.
klimasını,
deodorantını, çıkardığı gaz miktarını kontrol ederek alır, arabamızda kullandığımız yakıtları ona göre seçer, egzoz ölçümlerini layıkıyla yaptırırız. mesela bizde hiç
orman yangını olmaz, çünkü bu konuda tam eğitim almışızdır, ormanların kıymetini çok iyi biliriz. he, bir de
enerji tasarrufu konusunda da çok bilinçliyizdir. beyaz eşya, aydınlatma aracı alırken enerji değerlerine çok dikkat ederiz.
yani, biz millet olarak bu konuda çok hassas ve de eğitimliyizdir.
işin kötü yanı da, bu kadar doğaya saygılı, bilinçli bir millet olmamıza rağmen, başkalarının yüzünden bok yoluna gideceğizdir...
teyzelerin aralarındaki konuşmadan bi alıntıdır.
- bu havalar çok sıcak gidiyor.
+vallahi sıcaktan öleceğiz
-ben daha önce hiç böyle sıcaklar görmemiştim
&bunlar hep küresel ısınmadan kaynaklanıyor diyorlar
(hep bir ağızdan) ne küresel ısınması yok öyle bi şey , eskiden de böyle sıcaklar vardı. mısır tütün ekerdik yanardı hemen . topraktan buharlar gelirdi . hep medyanın işi bu ah bu medya (hanımlar o buhar toprakta su bulunduğunun göstergeidir)
-medya abartıyor bu arada tuğba özay da hapisaneye girmiş vah yavrum yazık
he de gitsin diyeceğim tespit. çünkü;hayatta ikna edilemez bunu söyleyen. bu kadar açık-net görülen bir gerçeği yok sayıyorsa,bırak ikna etmeye çalışma,"he" de gitsin.
(glenn, 01.09.2007 23:05 ~ 23:05)